به گزارش خبرگزاری حوزه،پنجمین سالگرد ارتحال مرحوم علامه سید مرتضی عسکری(ره)، روز 30 شهریورماه، پس از نماز و مغرب و عشاء با حضور علما، فضلا، اساتید، طلاب و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار میشود.
علامه سید مرتضی عسکری در سال 1293ه.ش به دنیا آمد و در سال 1375 به دستور مقام معظم رهبری آیت الله العظمی خامنهای، دانشکده اصول الدین را در قم پایه گذاری کرد.
این محقق برجسته تاریخ اسلام در طول عمر خود، کتابهای بسیاری در مورد حوادث صدر اسلام نگاشت و ناگفته های زیادی را از آن روزگار بیان نمود. کتاب ارزشمند «نقش ائمه در احیای دین» و نیز کتابهای «عبدالله بن سباء؛ افسانه یا واقعیت» و «یکصد و پنجاه صحابی ساختگی» از آن جمله اند.
روش علامه عسکری در بیان مطالب تاریخی مبتنی بر حفظ وحدت مسلمانان با تأکید بر حقانیت تشیع بود؛ ایشان خود در این زمینه میگفت: «هر تحقیقى براى نگارش یك تاریخ صحیح از صدر اسلام (یعنى از آغاز دعوت تا پایان عصر ائمه) و به خصوص شكلگیرى تشیع و مكتب اهل بیت(ع) به یك گردنهاى از احادیث و روایات مشهور و مقبول در نزد قاطبه مسلمانها و مورخان و سیرهنویسان و محدّثان مىرسید كه این روایات از نظر من اعتبار و علمیت و استناد لازم را نداشتند و از یك دست تحریفگر در تاریخ اسلام خبر مىدادند؛ دستى كه مكتب اهل بیت(ع) را به حاشیه رانده بود».
علامه سید مرتضی عسکری، پس از قریب به یک قرن جهاد علمی در تاریخ اسلام و کوشش در راه شناساندن چهره زیبای اسلام در مناطق مختلف جهان، در شهریور ماه سال 1386 رحلت نمود.
این عالم فقید با تأسیس دانشکده اصول الدین در قم، در پی تربیت شاگردانی بود که با تعمق در دین، بتوانند مسائل روز دنیا را در قالب دین برده و به حل معضلات آن بپردازند.
امروز که دشمنان اسلام و شبکه مخرب صهیونیستی، چهره نازیبای خود را در حمایت از ساخت فیلم موهن به نبی مکرم اسلام بیش از پیش به نمایش گذارده اند، آشنایی با روش علامه عسکری در مواجهه با مخالفان که دفاع مستدل توأم با حفظ ادب و کرامت انسانی – مسلمانی است، میتواند کاربرد بسیاری داشته باشد.