به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، شیخ حسن البغدادی رئیس جمعیت امام صادق(ع) و عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان در این آئین گفت: تجلیل از علامه سید علی ابراهیم، تجلیل از جنبش اصلاحگرانهای است که توسط علمایی چون سید عبد الحسین شرف الدین، سید محسن امین، شیخ حبیب آل ابراهیم و امام موسی صدر تأسیس شد و هدف آن رویارویی با انحرافاتی بود که از سوی جنبش مسیحیت صهیونیستی حمایت میشد و هدف آن تردید افکنی در خصوص علمایی بود که در سایه تلاش آنها، امروز جبهه مقاومت اسلامی به ثمر نشسته است و اسرائیل را وادار کرده است که پیش از اقدام عملی در حمله به لبنان، هزاران بار بیندیشد، تا چه رسد به حمله به جمهوری اسلامی ایران که مهمترین کشور خاورمیانه بهشمار میآید.
سید کاظم ابراهیم، فرزند گرامی علامه فقید و عضو هیئت عمومی مجلس اعلای اسلامی شیعیان نیز سخنران دیگر نشست بود.
* سید علی ابراهیم که بود؟
وی خاطرنشان ساخت: علامه سید ابراهیم(ره) از جنبشهای ملی و آزادیخواهانه که در دهههای پنجاه و شصت شکل گرفتند حمایت میکرد. مواضع او در جریان حمله سه جانبه به مصر در سال 56م و نیز در جنگ آزادیبخش الجزایر مشهور بود. او همچنین در جشنوارههای بزرگ، حضوری فراموش نشدنی داشت، ازجمله جشنواره عاشورا که در دانشگاه عربی بیروت پس از شکست ژوئن 1967 برگزار شد و او به همراه مفتی شیخ حسن خالد در آن حضور یافت.
سید کاظم ابراهیم افزود: علامه فقید در رأس حامیان مقاومت فلسطین بود و از بدو پیدایش آن، با صراحت و بدون تردید از آن و از عملیات شهادتطلبانه دفاع کرد. او در مجلس ختم یکی از نخستین شهدای مقاومت فلسطین که در بنت جبیل برگزار شده بود حضور یافت و پیوسته بیانات طولانی صادر میکرد و از مقاومت و دفاع از جنوب لبنان حمایت مینمود و مردم را به تهیه امکانات مورد نیاز مقاومت و آموزش اهالی جنوب برای مبارزه با هر نوع تجاوز رژیم صهیونیستی فرا میخواند.
* میراث علمی جبل عامل در دل تاریخ ریشه دوانده
حسن فضل الله عضو پارلمان لبنان نیز طی سخنانی ابراز داشت: ما امروز اینجا جمع شدهایم تا از علامه سید علی مهدی آل ابراهیم و از میراث علمی جبل عامل یاد کنیم که در دل تاریخ ریشه دوانده و همچون درختی، شاخههایش در اعماق زمین نفوذ کرده و شاخ و برگهایش بر جایجای زمین سایه افکنده است. وقتی به سیره عالم فقیدمان، علامه آل ابراهیم گوش میسپردم، با خود حوادث تاریخی در خصوص نقش علما و خدماتی که در طول زمان تقدیم بشریت کردهاند را در ذهنم مرور میکردم. علت تجلیل ما و مقاومت از امثال این علما، آن است که هم مقاومت با آنان پیوند خورده است و هم آنان با مقاومت. آنها همواره علمای اهل عمل بودند که علم را با عمل قرین ساختند.
فضل الله در همین راستا ادامه داد: ما پیرو مکتب و مدرسه اهل بیت علیهم السلام هستیم. اهل بیت (ع) خطی را برای علما تعیین فرمودهاند که به یادگیری فقه و اصول منحصر نمیشود، بلکه علم را همراه عمل میخواهد. این همان چیزی است که علمای جبل عامل همچون شهید اول و شهید ثانی و بسیاری دیگر که پاسخگوی مسائل عمومی جامعه بودند و تمام اهتمامشان فرهنگسازی در جامعه و پاسداری از دین و اخلاق و رفتار آن بود، بدان تشویق و ترغیب میکردند.
وی گفت: ما این همه مفاخر در طول تاریخ را از جمع علم و عمل داریم و بدون این مفاخر نمیتوانیم خود را اهل جبل عامل بدانیم. ارزش جبل عامل به این است که این همه تلاش و مجاهده از سوی علمای بزگ و گرانقدرش را با خود یدک میکشد. ما نمیتوانیم تاریخ را نادیده بگیریم. تاریخ دریچه فهم زمان حال است و آینده نیز بر پایه حال شکل میگیرد و زمان حالی که ما در آن به سر میبریم، با این آموزهها و دیدگاهها گره خورده است