پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 296614
۳ آبان ۱۳۹۱ - ۰۷:۲۸

مدرس حوزه علمیه قم روز عرفه را روز بندگی، نیایش خدای سبحان و اسارت شیطان دانست.

حجت الاسلام و المسلمین احمد اکبری درگفت وگو با خبرگزاری حوزه اظهارداشت: عرفه به عنوان یکی از دعاهای مجرب آموزه های دینی شیعیان می باشد که چشم دل عاشقان زیادی را به تحقق حوائج قلبی خویش معطوف ساخته است.

استاد علوم و معارف اسلامی جامعةالزهرا(س) ادامه داد: در این روز ارزشمند و معنوی دعا و نیایش آداب خاصی دارد؛ انسان باید در نظر بگیرد که در مقابل چه کسی ایستاده و با چه کسی گفت وگو می کند. دعا سر بندگی، بر آستان حضرت دوست ساییدن است. دعا، بی پرده با خداوند مهربان و پاک و منزه سخن گفتن است.

وی افزود: گفت وگو با پروردگار زمین و آسمان، دلی پاک، به زلالی آب و به روشنی آفتاب می خواهد. باید خانه دل را از غبار گناه و زشتی تکاند، از غبار غفلت زدود و از هر چه غیر خداست، تهی کرد. باید دل را خدایی کرد، از حرام، چشم پوشیده و سرانجام، آن گاه که خدایی شد، سجده کرد و سر بر خاک بندگی نهاد و با خداوند یکتا راز و نیاز کرد.

حجت الاسلام اکبری از مستحبات روز عرفه انجام غسل، قرائت صد بار سوره توحید، زیارت امام حسین(ع) و زیارت جامعه عنوان کرد و بیان داشت: روز عرفه، روز خواری و سخت ترین روز برای شیطان است و عید برای مؤمنین است.

وی افزود: عرفه روزی است که خداوند، بندگان خویش را به عبادت و فرمان برداری از خود فراخوانده و سفره بخشش و احسان خویش را بر زمین گسترده است. شیطان، در این روز، خوار و کوچک شمرده می شود. روز عرفه، روز درخواست است؛ روز دعاهایی که به اجابت نزدیک می باشند.

حجت الاسلام اکبری زیباترین مناجات روز عرفه را دعای امام حسین (ع) عنوان کرد و گفت: دعای عرفه امام حسین علیه السلام سرشار از زیباترین کلمات در گفت وگو با پروردگار است، کلماتی که لبریز از ارادت و عشق به خداوند است.

وی ادامه داد: روز عرفه، تنها ویژه حاجیان و سرزمین عرفات نیست، بلکه می توانیم در هر مکانی که هستیم، دل را عرفاتی کنیم و روز عرفه را درک کنیم، دعایی بخوانیم و عذر به درگاه خدای آوریم، با او سخن بگوییم، و از او مدد بخواهیم که خود، آفریدگار این زمین و آسمان است. آنان که در عرفات نیسند، اگر عرفه را دریابند، همانند حاجیان، حج به جا می آورند و در سرزمین عرفات، عرفه را درک کرده اند و به فیض عرفه رسیده اند.

313/17

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha