به گزارش خبرگزاری حوزه،حجتالاسلام محمد نصیری، در نشست هماهنگی کنگره «پیوستنگاری فرهنگی» که به همت جامعهالمصطفی، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مرکز راهبردی مهندسی- فرهنگی شورای فرهنگی عمومی استان بوشهر در سالن شهید مطهری مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) برگزار شد، با اشاره به لزوم ارائه مبنای دینی در عرصههای زندگی بشری، اظهار کرد: در تاریخ، همواره مسلمانان تلاش نمودهاند تا نظریه این دین را در مواجهه با پیشرفتها و مسائل جدید جوامع بشری ارائه دهند.
وی افزود: زندگی کنونی بشر به گونهای با تکنولوژی درآمیخته شده است که زندگی بشر امروزی بدون این ابزار دچار اختلال میگردد.
دبیر این کنگره، با اشاره به تعریف لفظ فرهنگ، بیان کرد: فرهنگ، مجموعهای از باورها و ارزشهای رفتاری ریشهدار بشری است. بنابراین ارزشهای انسان متدین با دیگر انسانها متفاوت است و به همین جهت موجب تفاوت الگوی رفتاری او نیز میگردد.
حجتالاسلام نصیری با ابراز این که فرهنگ مناسبات جامعه را جهت و شکل میدهد، یادآور نمود: اعتقادات و جهانبینی ریشه شکلگیری فرهنگ انسان متدین به شمار میرود که بر مبنای آن به اموری مانند طلب علم و احترام به دیگران نیز پایبند میشود.
وی، با اشاره به واژه پیوست فرهنگی، خاطرنشان کرد: پیوست فرهنگی، سندی مشتمل بر مطالعات کارشناسی است که پیامدهای فرهنگی هر رفتاری پیشبینی و تبیین میگردد.
وی اضافه کرد: هدف از شکلگیری این کنگره، تبیین پیوست فرهنگی جوامع اسلامی است که چگونه باید تکنولوژی و پیشرفتهای بشری را با دین همراه ساخت.
دبیر این کنگره با بیان این که در چالشهای پیشروی جوامع اسلامی نگاه بازداره و سوقدهنده را در کنار هم ملاک قرار میدهیم، اذعان نمود: در این کنگره در نظر داریم تا الگویی را آماده سازیم تا در همه جوامع اسلامی قابل ارائه باشد که در این بین نقش طلاب غیرایرانی جامعهالمصطفی بسیار ارزنده است.
حجتالاسلام نصیری تأکید کرد: مبانی نظری، استراتژیها و فضای اجرایی نظریات پیشنهادی از جمله موضوعات فراخوان این همایش به شمار میرود.
وی با ابراز این که مهلت ارسال آثار کنگره تا 15 بهمنماه است، عنوان نمود: پیش همایش این کنگره در هفت دی در شهر مقدس قم برگزار می گردد و خود این کنگره نیز ششم تا هشتم اسفند امسال در استان بوشهر برگزار میگردد.
دبیر این کنگره با بیان این که تاکنون هفتصد مقاله علمی از استادان و فرهنگپژوهان داخلی و خارجی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است که دویست داور در حال ارزیابی آنها میباشد، افزود: ارائه مقاله و سخنرانیهای علمی، نمایشگاه تخصصی، برگزاری تورهای فرهنگی، تاریخی و صنعتی، برگزاری کارگاه آموزشی و هماندیشی و کرسی آزاداندیشی از جمله برنامههای این کنگره میباشد.