یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن با اشاره به اهمیت نگرش دقیق به معارف قرآنی و حدیثی در فرهنگ اسلامی، اعتبارسندی صحیفه سجادیه را از تمام کتب شیعه بالاتر عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی، شب گذشته در مراسم اختتامیه سی و پنجمین دوره مسابقات قرآنی استان قم که در مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلام قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت نگرش دقیق به معارف قرآنی و حدیثی در فرهنگ اسلامی، گفت: صحیفه سجادیه کتابی است که از نظر سند با هیچ یک کتب بزرگ تشیع از جمله نهج البلاغه، اصول کافی و... قابل قیاس نیست و حتی علامه مجلسی در زمان تالیف بحارالانوار دستور جمع آوری تمام کتب را صادر کردند به جز صحیفه سجادیه؛ چون همه علما متفق القول بودند که این کتاب از نظر سندی هیچ گونه اشکال و خدشه ای ندارد.

 

* ادعای یک کمونیست یمنی درباره صحیفه سجادیه

وی افزود: سال ها قبل یکی از کمونیست های کشور یمن اعلام کرده بود که شاید بتوانم کتابی چون قرآن بیاورم! ولی نمی توانم این ادعا را در باره صحیفه سجادیه تکرارکنم؛ البته او در مورد قرآن نیز دروغ گفت؛ چون اگر می توانست چنین کاری می کرد، ولی این نکته بیانگر اهمیت و عمق معارف بیان شده از سوی امام سجاد(ع) در این کتاب شریف است.

این محقق و پژوهشگر حوزوی ادامه داد: در ابتدای صحیفه سجادیه بیان شده است که این کتاب دارای 75 دعاست ولی در این کتاب 54 دعا وجود دارد که این مساله باعث شد تا علمای بزرگ شیعه برای یافتن این ادعیه در دایره کتب و نسخ معرفتی شیعه تتبع کنند تا این بیست و یک دعا را بیابند و نکته جالب آن که هر یک از این علما با یافتن چندین دعای منتسب به امام سجاد(ع) گنجینه هایی را ازمعارف دعایی شیعه یافتند.

 

* وجود نسخه بسیار قدیمی صحیفه سجادیه در کتابخانه مسجد الاقصی

وی خاطرنشان کرد: مرحوم علامه افندی، شیخ حر عاملی، ملامحسن جبل عاملی و آقابزرگ تهرانی و... هر یک صحیفه دو و سه و چهار تا هشت را با جمع آوری ادعیه دیگر امام سجاد(ع) تالیف کردند که گنجینه ای بسیار ارزشمند است؛ حتی در کتابخانه مسجد الاقصی نیز نسخه ای بسیار قدیمی از صحیفه سجادیه وجود داشت؛ نکته جالب تر آن که 3 هزار کتاب در معارف شیعه به همین شکل وجود دارد که بسیاری از آنها حتی ازمفاتیح نیز بزرگ است.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: یونسکو نیز سال ها پیش اعلام کرد که زبان مشترکی در دنیا چون دعا وجود ندارد و باید از این ذخایر معنوی شیعه برای ابلاغ پیام نورانی قرآن و اهل بیت(ع) بهره برد؛ ائمه(ع) ما در ادعیه مطالبی را بیان می کردند که در احادیث خود بیان نمی فرمودند و این مطلب به دلیل سطح بالای سخنانی بود که با خداوند بیان می کردند.

وی با اشاره به اهمیت تلاوت قرآن کریم و نوربخشی این آیات در زندگی بشر، افزود: امام علی(ع) می فرمایند اگر کسی انسان خوبی هم باشد، ولی در عمرش قرآن نخوانده باشد، او را در قبر نگاه می دارند و می گویند اگر قرآن نخوانی به بهشت نمی روی؛ بزرگان وعلمای بزرگ حوزه همیشه به تلاوت قرآن توجه بسیاری داشتند به نوعی که در احوالات آیت الله سبزواری آمده است که ایشان در عمر خویش بیش از 2800 ختم قرآن داشتند و این در حالی بود که درس ایشان در روز پنجشنبه و جمعه هم تعطیل نشد و روزی سه درس خارج نیز تدریس می کردند و هر روز بر قرائت نماز جعفر طیار مداومت داشتند.

مدیر مدرسه علمیه جانبازان قم با اشاره به آیاتی از سوره هل اتی و نقل کلماتی چون کافور و زنجفیل در این آیات، اظهار داشت: کافور و زنجفیل در بهشت وجود دارد که نماد تضاد دو ماده مصرفی مفید برای انسان است که یکی با طبع سرد ودیگری با طبع گرم؛ در بهشت چنین تضادهای طبیعی و هدفمند و عرضی برای رشد و تعالی انسان قرار داده شده است، ولی تضادهایی که در جهنم است مایه سرخوردگی اهل جهنم را فراهم می آورد؛ یعنی در جهنم سردی شکننده و گرمی طاقت فرسا وجود دارد که تحمل آن برای هیچ یک از اهل جهنم میسر نیست.

حجت الاسلام والمسلمین عابدی، تصریح کرد: اهل جهنم در دنیا اهل دعوا و نزاع هستند و کسانی که در دنیا همیشه به دنبال آزار مردم و دعوا و قهر با دیگران هستند بدانند تا زمانی که این رفتار خود را اصلاح نکنند، اهل جهنم هستند؛ زیرا همیشه اهل جهنم در حال جنگ و ستیز با یکدیگر هستند.

 

* قرآن دوای دردهای بشر است

رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن یادآور شد: قرآن کریم در ارایه نظام تربیتی و عرفانی و اخلاقی، بی مثل و مانند است و هر آنچه که یک انسان برای رشد و تعالی و تربیت روح و جسم خود به آن نیاز دارد از معارف قرآن، استخراج می شود؛ قرآن دوای دردهای بشر است و هر دردی با تمسک به فرهنگ قرآنی قابل درمان است.

وی تصریح کرد: مسیحیان سه هنر موسیقی، نقاشی و مجسمه سازی که در اسلام با اشکالاتی روبروست را وارد کلیسا کردند و به جای آن مسلمانان سه هنر آواز و صوت، خطاطی و معماری را وارد دین اسلام کردند و برای توسعه معارف دین از این سه هنر شایسته استفاده کردند.

حجت الاسلام والمسلمین عابدی در پایان گفت: اهمیت صوت قرآن با تلاوت دلنشین به حدی است که وقتی که امام سجاد(ع) هر صبح به تلاوت قرآن مبادرت می ورزیدند، مردم مدینه از راه باز می ایستادند به صوت دلنشین قرآن حضرت، گوش فرا می دادند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha