یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیر مؤسسه فتوح اندیشه قم گفت: برای تغییر در یک جامعه نمی توان از جزئی به کلی حرکت کرد امام خمینی(ره) در انقلاب اسلامی، کلیت افق ذهنی ما را تغییر داد و به تبع آن رفتارهایمان نیز تغییر کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد حجت الاسلام احمد رهدار، مدیر مؤسسه فتوح اندیشه قم ، درسومین  نشست از سلسله نشست های راهبردی سبک زندگی با حضور فعالان فرهنگی و اجتماعی مشهد در قرارگاه فرهنگی ولی امر به بررسی موضوع آسیب شناسی سبک زندگی و تاثیر فرهنگ غرب بر سبک زندگی کنونی  پرداخت .

وی به نوع سبک زندگی ایران قبل و پس از انقلاب اشاره کرد و افزود:در سالهای  پیروزی انقلاب اسلامی، غرب در حال گسترش خود در سراسر دنیا  و انقلاب درحال اثبات  خود به دنیا بود و مواجهه آن با دنیای غرب چندان ملموس نبود .

سخنران این نشست با بیان اینکه انقلاب اسلامی توانست آرمان‌ها و اهداف خود را در دنیا گسترش دهد، افزود:  امروز انقلاب اسلامی هر چه جلوتر می رود به لحاظ معرفتی برنده است و این در حالی است که تئوری‌ها و فلسفه غربی در حال از بین رفتن است.

مدیر موسسه فتوح اندیشه قم خاطر نشان کرد: امام خمینی(ره) با طرح و احیای اندیشه  ولایت فقیه دو تحول بنیادی ایجاد کرد نخست آنکه مباحث ولایت فقیه را از احکام ثانوی ارتقا داده و در مقیاس احکام اولی مطرح کرد و دیگر اینکه تئوری نظام را به تمدن تبدیل کرد.

چرا که چشم انداز فقه سیاسی ما تمدن سیاسی و تبدیل نظام به تمدن است.

حجت الاسلام رهدار درباره پیشرفت اندیشه اسلامی پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: ما هر چه جلوتر آمدیم در مقیاس اندیشه عمیق‌تر عمل کردیم در حالی که سی سال قبل، غرب به طور مداوم ما را نقد می کرد که شما عصبی و تندرو هستید.

وی در ادامه به یکی دیگر از تفاوت های امروز اندیشه غرب و اسلام اشاره کرد و گفت: تفکر و اندیشه اسلامی  در حال رسیدن به استقرار و ارائه فکر و طرح هست اما غرب در شرایطی که منبع مولد علم و فکرش خشکید است باید پوششی برای اضطراب خود پیدا کند لذا دست به تکثر زده است.

مدیر موسسه فتوح اندیشه قم در تغییر یا اصلاح سبک زندگی، افق ذهنی را مهم دانست و افزود: سبک زندگی، مسأله رفتارهای بیرونی نیست، این ها تنها شاخ و برگ است که از یک ریشه نشأت می گیرد. برای تغییر در یک جامعه نمی توان از جزئی به کلی حرکت کرد امام خمینی(ره) در انقلاب اسلامی، کلیت افق ذهنی ما را تغییر داد و به تبع آن رفتارهایمان نیز تغییر کرد.

وی در ادامه این نشست به تفاوت ها و شباهت تعریف سبک زندگی اسلامی و غربی اشاره کرد و افزود:غرب درست زمانی که مبانی فکری اش خشکید، پایگاه معرفی خود را با رویکرد مدیریت سلایق مردم غریزه قرار داد اما در تفکر دینی، پایگاه معرفی مافطرت و امیال انسان است نه سلایق او.

حجت الاسلام رهدار ادامه داد: در دیدگاه دینی ما، مصداقی چون امام خمینی(ره) است که مرگ، آگاهی، شهادت و سجده را هنر معرفی می کند.

وی اظهار داشت: خروجی الگوی غرب، تورم و تکثر است ولی در الگوی دینی، تکامل و وحدت و تئوری‌های پایان، به خاطر بودن در فضای پایان و عدم غرب، آینده دارد اما فردا ندارد ولی ما فردا داریم و در عین حال، آینده نگر و آینده گرا هستیم و کمال را در آینده می بینیم و با غربی که کمال را در گذشته یا حال می بیند فاصله داریم.

مدیر موسسه فتوح اندیشه قم، اندیشه اسلامی را آینده نگر عنوان کرد و افزود: امام حسین‌(ع) نماد رنج متعالی در اسلام است و تفکر اسلامی آینده پرداز است بنابراین رفتن خود را به تصادفی تاریخی حواله نمی دهد، زیرا ما در ساحت پایان نیستیم و نمی توانیم تئوری پایان بدهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha