به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسلمین رضا برنجکار، امروز 27 آذرماه در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به روایتی از امام باقر(ع)، اظهار داشت: هر آنچه که ما بدان نیازمندیم در کلام اهلبیت(ع) وجود دارد؛ باید ضمن توجه ویژه به این روایات، این آموزهها را استخراج و به کار گیریم.
وی در ادامه با گرامیداشت هفته پژوهش افزود: پژوهش مجموعه فعالیتهای علمی را شامل میشود که در آن پژوهشگر به یک حقیقت مجهول دست مییابد؛ در کشور ما دو نهاد حوزه و دانشگاه به صورت کلی در عرصه پژوهش فعالیت میکنند.
رییس پردیس قم دانشگاه تهران به برخی از وظایف حوزه اشاره کرد و گفت: تفقه و استنباط دین، تبلیغ آموزههای اهل بیت(ع) و اجرای این آموزهها و معارف در عرصه عمل، اجتماع و جامعه، سه وظیفه اصلی حوزه علمیه میباشد که امروز این فعالیتها در حال انجام است.
وی ادامه داد: حوزههای علمیه در زمینه استبناط دین و تبلیغ آموزههای آن، از پیشینه درخشانی برخوردارند و وظیفه خود را در این عرصه به خوبی انجام میدهند، اما آنچه امروز اهمیت خاصی دارد اجرای معارف دینی در عرصه عمل و جامعه است که در حکومت دینی مسئول اجرای این آموزهها حکومت میباشد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: حکومت نیز در بخش جزئیتر اجرای این آموزهها را به کارشناسان خود میسپارد، افرادی که با دانشها مختلف از دانشگاه فارغالتحصیل شده اند، لذا اگر این افراد تفکر اسلامی نداشته باشند در اجرا و عمل به مشکل خواهند خورد.
حجتالاسلام و المسلمین برنجکار ادامه داد:: از طرف دیگر وظیفه دانشگاه تولید علم مورد نیاز جامعه است؛ علومی که درجامعه دینی باید مبتنی بر آموزههای اسلامی باشد، نه آموزههای غیر دینی، لذا دانشگاه برای نیل به ماموریت های اصلی خود نیازمند کمک حوزه است.
وی با تاکید بر این که دانشگاه و حوزه برای رسیدن به اهداف خود نیازمند کمک یکدیگر میباشند، خاطرنشان ساخت: این دو نهاد باید با هم در تعامل باشند، نه این که هر کدام ساز جداگانهای بزنند.
رییس پردیس قم دانشگاه تهران با اشاره به این که امروز حوزههای علمیه در صدد اسلامی سازی علوم انسانی هستند، افزود: از آن جا که امروز دانشگاهیان آن طور که شایسته است به سراغ حوزویان نرفته اند، لذا نهادهای علمی همچون دانشگاه باقرالعلوم(ع)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و... ایجاد شدهاند و درصدد اسلامیسازی علوم انسانی هستند.
وی در پایان با تاکید بر لزوم اسلامیسازی علوم انسانی، خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم که به یک وحدت و پیشرفت دست یابیم در مرحله اول باید به علوم انسانی توجه کنیم؛ چرا که اگر علوم انسانی، اسلامی شوند دیگر علومها نیز جهت اصلی خود را می یابند.