به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر سید کاظم موسوی بجنوردی، در نشست نقد و بررسی دائرة المعارف بزرگ اسلامی جلد 19 که عصر امروز 29 آذر در محل انجمنهای علمی حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به اهداف تدوین این دائرةالمعارف گفت: مؤسسه دائره المعارف اسلامی به دنبال این است که فرهنگ اسلام ناب را به دنیا معرفی کنیم.
وی با بیان این که در گذشته، خارجیها متولی و متصدی معرفی فرهنگ ما بودند، گفت: خاورشناسان از 80 سال پیش ویرایش اول دائرهالمعارف اسلامی را به وجود آوردند و امروز ویرایش سوم این دائرةالمعارف در راه است؛ این در حالی بود که ما دائرةالمعارف ی نداشتیم که در این عرصه عرضه کنیم؛ از اینرو، پژوهشگران و اسلامشناسان، برای شناخت اسلام به ترجمه این دائرهالمعارف اقدام میکردند.
رئیس مؤسسه دائرةالمعارف اسلامی، هدف نگارش دائرةالمعارف بزرگ اسلامی را پاسخگویی به این نیاز دانست و اظهار داشت: هدف ما این است که اگر یک دانشجویی بخواهد درباره فرهنگ ملی ما چیزی بداند، مجبور نباشد به دیدگاههای خاورشناسان مراجعه کند.
وی با اشاره به نظر برخی مبنی بر این که ما نمیتوانیم با دائرهالمعارفهایی که در این عرصه نگاشته شده است، مقابله کنیم، چراکه منابع و پژوهشگران لازم را در این عرصه نداریم، گفت: برنامهریزی تدوین این دائرهالمعارف بر اساس جمعآوری منابع، تحقیق و تربیت جوانان زیر نظر اساتید برجسته کارهای ارزشمندی انجام گرفته است.
دکتر موسوی بجنوردی با بیان این که ما با نگارش این دائرةالمعارف خود را در آغاز راه میدانیم، گفت: کتابخانه دائرهالمعارف بیش از 700 هزار جلد کتاب و 20 گروه علمی دارد، اما همچنان کمبود منابع به ما ضرر بسیاری میرساند.
وی درباره جلد 19 دائرهالمعارف بزرگ اسلامی گفت: این جلد از دائرةالمعارف با عنوان مقاله حافظ و دارای 33 بخش است، که 22 نویسنده آن را نوشتهاند؛ در مجموع، مجموعه حافظشناسی اثر خوبی و برخی موضوعات آن برای نخستین بار مطرح شده است و این مقاله به صورت کتاب چاپ شده است.
رئیس مؤسسه دائرةالمعارف اسلامی خاطرنشان کرد: حافظ بخشی از هویت ملی ماست، این مقاله قدری طولانی شده است، اما یکی از نقاط قوت جلد 19 مقاله حافظ است.
313/ 15