یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حضرت آیت الله جوادی آملی، قرآن را سلطان همه صحف دانسته و تاکید کردند: قرآن می‌تواند جهان را اداره کند و باید آن را را از زبان اهل‌بیت(ع)به جهانیان معرفی کنیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرحع تقلید، شب گذشته در هفتمین همایش اساتید سطوح عالی تفسیر قرآن کریم حوزه علمیه قم که در مدرسه علمیه آيت‌الله العظمی گلپایگانی(ره) در قم برگزار شد، تفسیر قرآن کریم را مهم‌ترین علم در جهان دانستند.

 

* تفسیر قرآن کریم مقدم بر همه علوم است

ایشان با بیان این که تفسیر قرآن کریم مقدم بر همه علوم است، گفتند: برخی علوم مقدمه تفسیر قرآن کریم است؛ بنابراین تفسیر مرجع همه علوم است و هر علمی که از قرآن گرفته شده باشد، کامل است.

مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به این قرآن میزان و روایات موزون است، ادامه دادند: بر اساس برخی روایات پیامبر(ص) درباره جعل سخنان ایشان هشدار داده و فرمودند "سخنان ما را به قرآن عرضه کنید، اگر تأیید کرد، سخن ماست، درغیر این صورت، سخن از ما نیست".

این مرجع تقلید افزودند: زمانی که قرآن میزان باشد، نخستین علم و مقدم بر همه علوم می‌شود، گرچه برخی علوم مقدمه‌ای برای تفسیر قرآن کریم می‌باشد.

حضرت آیت‌الله جوادی آملی با بیان این که خداوند نخستین مفسر قرآن کریم است، ابراز داشتند: البته باید بدانیم که خداوند لفظ و مفهوم را تفسیر نکرده است،‌ بلکه حقیقت، مصداق و نظام هستی را تفسیر کرده است و خود حضرتش، انبیا(علیهم‌السلام) وگذشته و حال را برای ما تبیین کرده است.

ایشان در ادامه قرآن را سلطان همه صحف دانسته و گفتند: قرآن، سلطان همه صحف است؛ چون اگر قرآن نبود، هیچ علمی در جهان نمی‌ماند، چون با پیشرفت علم، کتاب‌های انجیل، تورات و ... پاسخ‌گوی سئوالات و نیازهای مردم نبودند؛ بنابراین ‌قرآن تعالیم کتب آسمانی گذشته را احیا ساخت.

این مرجع تقلید با بیان این که در قرن اول بعد از رحلت نبی اکرم(ص)، تعالیم قرآن و اسلام در دست غیر امام علی(ع) و اولاد ایشان بود، گفتند:‌ ماتمی که بر ما پیروان اهل‌بیت(علیهم‌السلام) واردشده این است که معارف قرآن و اسلام از سوی غیر معصوم ارائه می‌شد؛ در حالی که حضرت علی(علیه‌السلام) و فرزندانشان در خانه نشسته بودند.

 

* تاکید بر معرفی قرآن به جهانیان

معظم له با تأکید بر این که حداقل باید کاستی‌های به وجود آمده در آن یک قرن را جبران کنیم، خطاب به اساتید تفسیر تاکید کردند: شما باید قد علم کنید و قرآن را از زبان اهل‌بیت(علیهم‌السلام)به جهانیان معرفی کنید؛ باید بدانید که چشم حوزه به شماست و شما چراغ‌های حوزه هستید.

حضرت آیت آلله جوادی آملی با بیان این که در تفاسیر اهل سنت، اعجاز قرآن در سطح فصاحت و بلاغت آورده شده است، تصریح کردند: با ادبیات و فصاحت که نمی‌توان مشکلی را حل کرد؛ قرآنی که همه جن و انس را به مبارزه می‌طلبد، نباید تنها در عرصه ادبیات، فصاحت و بلاغت مورد توجه قرار گیرد.

ایشان در ادامه با تأکید بر این که علم و دین باید در کنار هم در جهان عرضه شود، گفتند: اگر علم باشد ولی خبری از دین نباشد، جنگ‌های جهانی اول و دوم که بیش از 70 میلیون نفر کشته داشت،‌ شکل می‌گیرد و اگر دین باشد، ولی عقل نباشد، مراسم گالیله‌سوزی از سوی کلیسا  به راه می‌‌افتد.

این مفسر قرآن کریم تصریح کردند: قرآن کریم می‌تواند نظام و جهان را اداره کند؛ بنابراین کسانی که در عرصه تفسیر قرآن فعالیت دارند، باید قدر این نعمت را دانسته و از فرصتی که خداوند برای خدمت به اسلام در اختیار آنها قرار داده، غافل نشوند.

 

* نباید تنها قرآن را در شب قدر بالای سر داشته باشیم

این مرجع تقلید در پایان با بیان این که خداوند همت‌ها، فکرها و اندیشه‌های بلند را دوست دارد، گفتند:‌ هیچ کاری در جهان بالاتر از خدمت به سلطان صحف نیست؛ ما نباید تنها قرآن را در شب قدر بالای سر داشته باشیم، بلکه عظمت این کتاب به قدری است که باید همیشه آن را بالای سر نگه داریم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha