به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام والمسلمین صدیقی در مراسم سومین روز ارتحال فقیه فرزانه آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی که در مسجد جامع بازار تهران برگزار شد، علمای دین را پرچمداران اسلام توصیف کرد و اظهار داشت: اگر مرزبانی علمای دین نبود، معلوم نبود حسد، کینه و حرام خوری با جامعه ما چه می کرد؛ لذا مجاهدت علمایی همچون آیت الله تهرانی در تربیت و تهذیب آحاد جامعه نقشی بی بدیل و هدایت گر دارند.
وی با تجلیل از شخصیت این عالم وارسته گفت: این فقیه جلیل القدر مومنی وارسته، فقیهی مجاهد و خودساخته، استاد بی نظیر اخلاق و صیاد دل های مردمی بود که عاشقانه و آگاهانه در محضرش تلمذ می نمودند.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با تبیین فلسفه رسالت و مأموریت انبیای الهی یادآور شد: انبیاء و فرستادگان خداوند متعال آمدند تا راهی را به ما نشان دهند که در مدرسه دنیا نمره مطلوب را گرفته و در بهشت برین سکنی گزینیم.
وی ادامه داد: بهشت، پاداش بدن و جسم است و راه رسیدن به آن همین فقاهت و عمل به احکام الهی است؛ کسانی که در این عالم خود را در مسیر تهذیب و رضای خدا قرار دادند، هم از لذایذ دنیوی و هم از خالص این لذایذ در آخرت بهره می برند.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی افزود: آن حقیقت الهی که از آن به نام روح یاد شده، فراتر از بهشت را می طلبد و کسانی به این درجه والا می رسند که اخلاقیات خود را اصلاح کرده و با عمل به درجه اخلاص برسند، پس در این صورت بنا بر آیه شریفه قرآن کریم، وقتی قلب آن ها رحمانی شد، خدای رحمان نیز متولی کارهای آنها خواهد شد.
وی گفت: مرگ مقدمه بقا و انتقال به عالم جاوید است؛ لذا خدای متعال انبیاء را فرستاد تا ما مسافرین آخرت از درون دنیا توشه آخرت خود را برگیریم.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به برکات انقلابی که امام راحل پایه گذار آن شد، تصریح کرد: امام خمینی (ره) رسالتی ایفا کردند که در زمان غیبت امام عصر (عج) هیچ عالمی انجام نداد. ایشان نقطه عطف و شخصیتی وارسته و مخلصی بود که مصداق همان ستاره و چراغ هدایت برای جامعه ما بود و امروز این روشنگری، حیثیت، اقتدار، پیشرفت، عزت و سربلندی را از مجاهدت او که از علمای بزرگ دین بود داریم.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی با تأکید بر درجات بالا و فضائل آیت الله مجتبی تهرانی گفت: شرایط و دستهای زیادی برای ورود این فقیه عالیقدر به پستهای دنیوی پدید آمد ولی حاج آقا مجتبی نپذیرفت و به جای آن با اخلاص و اخلاق خود در بین آحاد و بدنه جامعه شروع به انسان سازی و تربیت آدم برای جامعه و نظام کرد.
*رفتار حکیمانه آیتالله تهرانی با مشکلات نظام
وی ادامه داد: مرحوم آیت الله تهرانی مشکلات نظام را می دانست، ولی حکیمانه رفتار می کرد؛ همانند برخی غوغاسالار نبود؛ او همانند کوهی استوار و کشتی نجات برای جوانان بود و با درایت و بصیرت آنها را برای آینده نظام تربیت و اصلاح می کرد.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی در ادامه، رذائل اخلاقی را عامل انحراف و پلیدی روح آدمی عنوان کرد و گفت: اگر ذره ای حسد، حرص، کینه و تکبر در وجود ما باشد، روح پلید می شود و آن وقت نمازها قبول نمی شود. راهکار دور بودن از این رذائل، فقه است.
*فقه آدرس بهشت است
وی افزود: «فقه» آدرس بهشت است و تابلوی سعادت و شقاوت در بهشت و جهنم را به ما نشان می دهد. دفترچه عملی آن نیز همین رساله های فقهی علما است که باید از آن برای رسیدن به سعادت بهره جست.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی تصریح کرد: باید به احکام دین باور و یقین داشته باشیم و در کنار آن با فقه، احکام دین را به عمل تبدیل کنیم تا به یقین کامل برسیم و راه رسیده به این یقین، گرایش به پاکی ها است.
امام جمعه تهران در پایان گفت: پیامبران الهی آمدند تا آینه صفات الهی باشند و از صفات غفار، علیم، کریم، ستارالعیوب و رحمت ایزدی ما را آگاه ساخته و شخصیت ما را بسازند، لذا توجه به احکام الهی و عمل به آن شفاعت آنها را برایمان به ارمغان می آورد.