حجت الاسلام مهدیزاده، کارشناس پایگاه اطلاع رسانی دستاوردهای انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اعلام این خبر، گفت: ایده اولیه تولید سالنامه اختصاصی دستاوردهای انقلاب اسلامی از دو سال قبل مطرح شد؛ از همان زمان گردآوری بخشی از مطالب شروع شد، اما از تیرماه 1391 کار عملیاتی و اجرایی آن در کارگروه ویژه تدوین سالنامه آغاز گردید.
وی افزود: برای تدوین سالنامه ابتدا طرحهای مختلفی ارائه و مورد بررسی قرار گرفت و پس از جمعبندی و به نتیجه رسیدن، نسبت به تدوین سالنامه اقدام شد.
کارشناس پایگاه اطلاع رسانی دستاوردهای انقلاب اسلامی ابراز داشت: چون ستون فقرات سالنامه «امید» بیانات امام راحل و مقام معظم رهبری بود؛ بنابراین در وهله نخست اهم مطالب ایشان در مورد دستاوردهای انقلاب اسلامی استخراج و سپس برای استفاده در سالنامه انتخاب شد.
حجت الاسلام مهدیزاده افزود: به غیر از روزهای جمعه، در هر روز از ایام هفته به ترتیب یک مطلب از امام و رهبری در حاشیه صفحات سالنامه آورده شده است که مجموعاً 309 مورد می باشد که 154 مورد به بیانات امام و 153 مورد به بیانات رهبری اختصاص دارد.
وی خاطرنشان کرد: در ذیل هر صفحه طرح و پروژههای افتتاح شده، عملیاتهای دفاع مقدس و برخی وقایع تاریخی سه دهه گذشته در بیش از 1400 مورد جمعآوری و درج شده است. البته این بخش میتوانست بسیار غنیتر باشد ولی به علت عدم همکاری برخی از مراکز دولتی و غیردولتی در ارسال مطالب علیرغم نامه نگاریها و تماسهای مکرر برای امسال به همین اندازه اکتفا شد.
حجتالاسلام مهدیزاده با بیان این که صدر صفحات سالنامه «امید» به مقایسه عملکرد نظام اسلامی با رژیم پهلوی تا سال 1357 اشاره دارد، ادامه داد: در بالای صفحات هر روز به غیر از روزهای جمعه، مقایسه عملکرد نظام اسلامی با رژیم پهلوی تا سال 1357 در دو بخش آورده شده است.
کارشناس پایگاه اطلاع رسانی دستاوردهای انقلاب اسلامی اضافه کرد: بخش اول به مقایسه عملکرد رژیمپهلوی و نظام اسلامیدر مناطق محروم کشور به تفکیک استانی با 8 شاخص روستاهای دارای برق، روستاهای دارای آب آشامیدنی، احداث راه روستایی،آسفالت راه روستایی، روستاهای دارای آسفالت معابر، روستاهای دارای خانه بهداشت، روستاهای دارای ارتباط مخابراتی و تعداد مدارس روستایی آورده شده است.
وی خاطرنشان کرد: این شاخصها بر مبنای مقایسه عملکرد رژیم گذشته تا سال 1357 و از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال 1387 است که همه استانهای کشور را شامل میشود و مجموعاً 236 مورد است؛ بخش دوم مقایسه دستاوردها در مقیاس شاخصهای کلی و ملی نظام است که 73 مورد میباشد.
حجت الاسلام مهدیزاده ادامه داد : روزهای جمعة سالنامه«امید» از ویژگی های خاصی برخوردار است. بدین صورت که در روزهای جمعة به جای بیانات امام و رهبری، به ترتیب در یک جمعه بیوگرافی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی که دارای شاخص جهانی هست آورده شده است و در جمعه بعد اعترافات دانشمندان، سیاستمداران و روزنامه نگاران خارجی در مورد دستاوردهای انقلاب اسلامی منعکس شده است. مجموع بیوگرافیها و اعترافات 52 مورد است. ضمن این که در بالای صفحات روز جمعه به جای مقایسهها مواردی را که ایران در آن دارای جایگاه اول تا دهم جهانیرا داراست آورده شده است که مجموعاً 52 مورد میباشد.
وی افزود: در انتهای سالنامه با توجه به حجم اطلاعات ارائه شده، فهرست اعلام و اماکن آورده شده است تا پیدا کردن موضوعات آسانتر باشد. ضمن این که پایگاه اطلاع رسانی دستاوردهای انقلاب اسلامی با عنوان «یک نگاه» معرفی شده است. پس از معرفی پایگاه، به ترتیب وصیتنامه کامل سیاسی – الهی امام خمینی (ره) و سند چشم انداز بیست ساله نظام اسلامی آمده است.
کارشناس پایگاه دستاوردهای انقلاب اسلامی در پایان با اشاره به این که سالنامه امید هدیه مناسبی برای ایام الله دهه فجر میباشد، گفت: هدف از تولید این سالنامه همانند دیگر کارهای این مرکز تبلیغ و تبیین دستاوردهای نظام اسلامی و اثبات کارآمدی آن است. بدیهی است که سالنامه دستاوردهای انقلاب اسلامی در سالهای بعد با غنای بیشتری منتشر خواهد شد.
یادآور می شود، علاقمندان میتوانند برای تهیه سالنامه امید با شمارههای 7-7835096-0251 تماس بگیرند.