به گزارش خبرگزاری حوزه، این دو کتاب "ما چه می گوییم" و "اسلام و صلح جهانی" نام دارند که توسط اندیشمند مصریف سید قطب تالیف شده و ترجمه و توضیحاتش توسط حجت الاسلام والمسلمین سید هادی خسروشاهی انجام گرفته است.
آنچه در کتاب «ما چه می گوییم» می خوانید مجموعه ای از مقالات شهید راه اسلام، سید قطب است که سال ها پیش به مناسبت هایی در مطبوعات اسلامی چاپ قاهره منتشر گردیده و سپس در زمان حیات وی، تحت عنوان «دراسات اسلامیة» در مجموعه ای گرد آمده و به شکل کتابی منتشر شده است. استاد خسروشاهی حوالی سالهای 46-1345 مقالات این کتاب را در برخی نشریات آن زمان مانند «ندای حق» و «استوار» در تهران و قم با امضای ابوصالح ترجمه و بعداً در قالب کتابی مستقل با عنوان «ما چه می گوییم» منتشر کرده است. لذا این کتاب، مجموعه ای از مقالات سیاسی ـ اجتماعی سید قطب است که وی عمدتاً در خصوص اهداف سازمان اخوان المسلمین، ضرورت مبارزه با امپریالیسم و لزوم تشکیل حکومت اسلامی بحث می کرد.
حجت الاسلام والمسلمین خسروشاهی در یادداشتی بر چاپ جدید این کتاب، از تأثیرگذاری این کتاب در بین انقلابیون مسلمان ایران، افغانستان و پاکستان خبر می دهد و به بیان نقل قول هایی از شهید حنیف نژاد، برهان الدین ربانی (رهبر جمعیت اسلامی افغانستان)، قاضی امین وقاء (از رهبران حرکت اسلامی افغانستان) و... درباره تاثیرگذاری این کتاب بر آن ها و همراهانشان می پردازد. این کتاب در ایام مبارزه انقلابیون مسلمان با رژیم پهلوی به همت «اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا» با نام «سخن ما چیست؟» در بین دانشجویان ایرانی مقیم اروپا و آمریکا توزیع شد.
این کتاب از یک مقدمه و دوازده مقاله تشکیل شده است. استاد خسروشاهی در مقدمه ای تحت عنوان: «سید قطب را بشناسیم» به معرفی سید قطب می پردازد. ما چه می گوییم و چه می خواهیم، اسلام مبارزه می کند، نظریۀ اسلام دربارۀ مشکلات اجتماعی، مردم را چگونه به اسلام دعوت کنیم، راه و روش ما، در زیر پرچم اسلام، فقط یک راه، بلوک غرب، بلوک شرق، اسلام آمریکایی، سخن اسلام درباره جنگ و صلح، عقیده و نبرد عناوین مقالات منتشر شده سید قطب در این کتاب هستند.
* معرفی کتاب اسلام و صلح جهانی
کتاب «اسلام و صلح جهانی» نیز ترجمه کامل «السلام العالمی و الاسلام» است که برای نخستین بار در سال 1342 به فارسی ترجمه و منتشر شد. سید قطب در این کتاب مباحث جالبی درباره صلح جهانی و پیمان های نظامی و مسابقات تسلیحاتی و سیاست های امپریالیسم در جهان مطرح می کند و به مقایسه اهداف و نتایج جنگ و صلح های اسلام و جنگ و صلح های دیگران می پردازد.
صلح جهانی و نظریه اسلام، ماهیت صلح در اسلام، آرامش درون و وجدان، صلح و آرامش در خانه، صلح و آرامش در جامعه، توازن اجتماعی، صلح جهان، و اکنون ... عناوین بخش های هفتگانه این کتاب هستند.
* ملت ها به بازیگری های خیمه شب بازان و استثمارگران خاتمه دهند
سید قطب ـ که مخاطبان خود در این کتاب را ملت ها و توده های سراسر سرزمین نه استثمارگران و فئودال ها می داند ـ در پایان کتاب می نویسد: «و اینک وقت آن رسیده است که ملت ها به بازیگری های خیمه شب بازان و استثمارگران خاتمه داده، سرنوشتشان را خود به دست گیرند و هر دست بازیگری را که با منافع آنها بازی می کند، قطع نمایند... و اینک تنها راه باقیمانده نجات، بازگشت به سوی پرچم واحد اسلام است و امروز تنها همین پرچم، علامت رهایی است و کلمه اسلام آخرین کلمه ای است که مسلمانان، بلکه هم انسان ها را برای آزادی و امنیت و زندگی دعوت می کند و همگی بایستی دور آن جمع شوند.»