به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، رییس شورای سیاستگذاری هجدهمین المپیاد بین المللی قرآن و حدیث جامعة المصطفی امروز در جمع اصحاب رسانه با اشاره به آیین اختتامیه این دوره از مسابقات اظهارداشت: مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات بین المللی قرآن و حدیث هفتم تا نهم بهمن ماه سال جاری در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا صالح افزود: این مراسم طی سه روز که متشکل از دو روز رقابت های نهایی المپیاد بین نفرات برگزیده و روز سوم آن که از بعد از نماز مغرب و عشاء مصادف با شب میلاد حضرت ختمی مرتب می باشد با سخنرانی مرجع عالیقدر حضرت آیت الله سبحانی آغاز می شود.
معاون فرهنگی تربیتی جامعه المصطفی ادامه داد: يكی از راهبردهای جامعةالمصطفی(ص) تربيت نيروهای مسلط به قرآن و نيروهای تربيت شده با قرآن است و المپياد قرآن و حديث بخشی از فعاليتهای المصطفی(ص) برای ابلاغ پيام اين كتاب آسمانی به دنيای امروز است.
وی برگزاری المپياد قرآن و حديث را نمادی از برنامههای قرآنی جمهوری اسلامی و حوزههای علميه ذكر كرد و افزود: جامعةالمصطفی(ص) در حوزه قرآن و حديث در عرصه بينالملل در زمينه راهبری گسترش معارف ثقلين با تأسيس حوزههای علميه و اجرای برنامههای قرآنی در سراسر جهان پيشتاز است.
وی از توجه ويژه به حديث در جامعه اشاره کرد و گفت: نهجالبلاغه و صحيفه سجاديه در كنار قرآن در المپياد قرآن و حديث مورد توجه قرار گرفته است.
*رقابت بیش از 28هزار و 690 نفر رشته از 69ملیت
وی يادآور شد: المپياد قرآن و حديث ويژه طلاب خارجی شاغل به تحصيل در ايران و طلاب فارغالتحصيل خارجی موجود در خارج از كشور است و این دوره از مسابقات شاهد رقابت بیش از 28هزار و 690 نفر رشته از 69ملیت بوده ایم.
حجتالاسلام والمسلمین صالح بیان داشت: اين المپياد در 41 كشور دنيا برگزار شده است و نفرات برتر در رشتههای مختلف به ايران دعوت شده و در مرحله نهايی که هفته وحدت برگزار خواهد شد شركت خواهند كرد.
وی به حضور خواهران طلبه خارجی در اين جشنواره اشاره كرد و افزود: بخش عظيمی از فارغالتحصيلان جامعةالمصطفی(ص) كه به كشورهای خود برگشتهاند در المپياد قرآن و حديث شركت میكنند.
وی تصریح کرد: المپياد قرآن و حديث سرمايهای ملی است كه میتواند هجمه دشمن به حوزهها و تشيع را كه میگويند تشيع به قرآن اهتمام ندارد خنثی كند.
حجتالاسلام صالح در بخش ديگری از سخنانش افزود: سال جاری بهعنوان سال قرآن و پيامبر اعظم(ص) در جامعةالمصطفی(ص) نامگذاری شده است و بر اساس برنامههای راهبردی جامعه، هر سال به نام خاصی مزين میشود.
وی افزود: پيامبر(ص)، قرآن و اهل بيت(ع) را دو امانت گران بها برای امت اسلامی ذكر كردهاند كه اين دو از يكديگر تفكيک نمیشوند؛ لذا اگر قرآن و اهل بيت(ع) از يكديگر جدا نمیشوند، وجود پيامبر(ص) و قرآن نيز از يكديگر جدايیناپذير هستند.
حجتالاسلام صالح اظهارداشت : يكی از جلوههای قرآن كريم آن است كه قرآن برای زندگی بشر در دنيا برنامه ارائه كرده است و اين برنامه برنامهای همهجانبه در سبك زندگی است و حيات طيبه ذكر شده در قرآن همان الگوی سبك زندگی اسلامی و قرآنی مد نظر مقام معظم رهبری است.
معاون فرهنگی جامعةالمصطفی(ص) گفت: الگوی زندگی اسلامی تعيينكننده سعادت بشر در دنيا و آخرت است و الگوهای سرمايهداری و مادی غربی تنها به نيازهای دنيوی توجه میكنند.
*جهان امروز بيش از هر زمانی به آموزهها و سبك زندگی اهل بيت(ع) نيازمند است.
رئيس شورای سياستگذاری المپياد قرآن و حديث اظهار كرد: قرآن كريم پيامبر(ص) و اهل بيت(ع) را اسوه و پيشوايی برای هدايت بشر معرفی كرده است و آسيبهای موجود اجتماعی و اخلاقی در دنيای امروز نشان میدهد كه جهان امروز بيش از هر زمانی به سخنان و آموزهها و سبك زندگی اهل بيت(ع) و پيامبر(ص) نيازمند است.
وی ادامه داد: حوزههای علميه، دانشگاهها و مراكز فرهنگی بايد برای معرفی سيره و روش پيامبر(ص) برای دنيای امروز برنامهريزی جدی داشته باشند؛ چراكه نسل جوان و دانشگاهيان ما با الگوی اسلامی و قرآنی زندگی پيامبر(ص) آشنا نيستند.
حجتالاسلام صالح خاطرنشان کرد: شعار هجدهمين المپياد قرآن و حديث، «قرآن، كتاب تربيت» است و قرآن در همه اعصار و دورهها میتواند كتابی انسانساز برای تربيت انسان كامل باشد.
وی بيان كرد: معتقديم بهترين روش برای مقابله با تهاجمهايی كه به ساحت قرآن از جانب غربیها صورت میگيرد تربيت طلاب و فضلای مسلط به معارف قرآنی است و اين امر میتواند باعث موفقيت حوزههای علميه شود.
در ادامه این نشست خبری، حسین اسدی، مدیرکل امور قرآن و حدیث معاونت فرهنگی و تربیتی گزارشی پیرامون این مراسم اختتامیه ارائه کرد.
313/17