به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، امروز پنجشنبه در همایش "تحریرالوسیله، شروح و تعلیقات" که در سالن همایش های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، با اشاره به این که کتاب تحریرالوسیله میوه شجره طوبای حوزه علمیه قم است، تصریح کردند: این درخت تناور را مرحوم آیت الله حائری(ره) بنا نهاد و آیت الله بروجردی(ره) آن را کاملا آبیاری کرد و آیات و مراجع بزرگوار دیگری در حفظ و حراست آن کوشیدند و میوه آن امام راحل و شجره طیبه ای است که ایشان غرس کردند.
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی ادامه دادند: وقتی انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، مساله ولایت فقیه برای بسیاری تازه بود؛ جلد 21 جواهر را برای برخی از علما خواندیم، در جواهر سخن از جهاد ابتدایی است، اما امام خمینی سخنی از جهاد ابتدایی نیاورده اند.
مفسر قرآن کریم با طرح این پرسش که فرق اساسی امام با صاحب جواهر و دیگر فقها چیست؟ افزودند: ایشان می گویند: من جزو علمایی هستم که از رسول خدا(ص) و انبیای دیگر ارث بردم؛ بیدار کردن مردم و تبدیل جامعه مرده به جامعه زنده و تبدیل جامعه ایستا به پویا و جامعه جاهل به عالم، جزو میراث های پربرکت انبیا عموما و خاتم آنها خصوصا است.
این مرجع تقلید با بیان این که تعلیق و تکرار دو عنصر منفی و تعلیم و تعلیل دو عنصر مثبت هستند، ابراز داشتند: اگر معمار و مهندسی بخواهد بنای مستحکمی بسازد ابتدا به کارگرانش تعلیم می هد، اما وقتی اینها دوره مهندسی دیده اند، آنچه را که یادگرفته اند، معلل می کند، می گوید می دانید چرا گفتیم چنین طاقی بزنید؟ برای اینکه مستحکم تر باشد.
ایشان ادامه دادند: تکرار در جامعه غیرعقلانی، کار تعلیل را می کند و تعلیق در جامعه غیرعقلانی کار تعلیم را می کند، انبیا برای جاهلیت زدایی آمدند، خواه جاهلیت کهن و خواه جاهلیت جدید.
امام(ره) جامعه را عقلانی کرد
حضرت آیت الله جوادی آملی تاکید کردند: امام وارد صحنه فقه و اصول شد تا جامعه را عقلانی کند، آمد که بگوید ولایت فقیه که یکی از ارکان رسمی فقه است، چرا دست و بالش را بسته اید؟.
این مرجع تقلید با اشاره به این که مردم عاقل از جاهلیت نجات پیدا می کنند، خاطرنشان کردند: امام این فقه را تحریر کرد و گفت "فقه، حکومت و ولایت فقیه دارد"، چیزی که باور کردنی نبود.
ایشان ادامه دادند:: اگر ما از فردوسی به بزرگی یاد می کنیم، نه برای رستم و اسفندیار است، بلکه در ایامی که نام بردن از امیرالمومنین(ع) همراه با اعدام برد، از حضرت امیر(ع) نام برد.
معظم له عنوان کردند: حضرت امام(ره) هم خدنگ های قشری ها را تحمل کرد و هم خدنگ های دولتی، هم خدنگ های القا کننده فتنه و هم خدنگ های دوست های جاهل و دشمنان کینه ورز را، تا ثابت کند ولایت فقیه واجب مطلق است.
این مرجع تقلید با تاکید بر این که برخی خیال می کنند ولایت فقیه حق است، خاطرنشان کردند: حضرت امام(ره) این ابهام را هم زدودند و فرمودند: این تکلیف است و نه حق و در عصر غیبت متعلق به فقیه جامع الشرایط است، گرچه در طلیعه امر می فرمایند: اگر شرایط مساعد بود، اما عملا ثابت کرده اند که باید شرایط را مساعد کرد.
اندیشه امام خمینی جامعه بین الملل را زنده می کند
حضرت آیت الله جوادی آملی افزودند: مصر، تونس، یمن، عربستان، اردن، بحرین و ... نام امام خمینی را می برند و از اندیشه های ایشان الگو می گیرند و اگر بخواهیم خاورمیانه روزی اسلامی شود، باید راه و روش، منش، کوشش، میراث و حریت امام فراگیر شود، که این مسئله بین الملل را زنده می کند، نه این که تنها گوشه ای را احیا کند.
انتهای پیام/