پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

پروفسور ولفگانگ مولوفانک، استاد الهیات دانشگاه وین گفت: بحث بر روی مساله آزادی بیان می تواند ایده های بین دینی و بین فرهنگی را برای ما برقرار کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، استاد الهیات دانشگاه وین، امروز دوشنبه در نشست گفتگوی دینی کلیسای کاتولیک اتریش که با عنوان "آزادی بیان در عرصه های دین،اخلاق و حقوق" در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، گفت: مساله آزادی بیان، بحث بین فرهنگی و دینی است و تجربه بسیار مهمی برای ایجاد فضا برای احترام متقابل است.

پروفسور ولفگانگ مولوفانک افزود: بحث بر روی مساله آزادی بیان می تواند ایده های بین دینی و بین فرهنگی را برای ما برقرار کند.

استاد الهیات دانشگاه وین با اشاره به این که ما به عنوان افراد جامعه مدنی مایل به بی احترامی به دیگران نیستیم، گفت: درغرب هم می بینیم که محدودیت هایی در رابطه با آزادی وجود دارد و محدودیت نسبت به نژادگرایی و سخنانی که توهین به افراد باشد، وجود دارد؛ البته ما نقد را به عنوان ابزاری می شناسیم که برای پیشرفت و توسعه مهم است و پروسه پیشرفت بدون نقد، غیرممکن است.

ارزش آزادی

پروفسور فلوریان شوارتز، رییس موسسه ایران شناسی نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این نشست، طی سخنانی گفت: آزادی بیان به طور کلی ارزش بسیار زیادی در جامعه دارد و از قانون اساسی و نظام ها، به جایگاه آن پی می بریم.

وی با تاکید بر این که مبنای محدودیت آزادی را باید کرامت انسان در نظر بگیریم، ادامه داد: باید دید شرایط اساسی که جامعه برای محدودیت آزادی مطرح می کند چه است و چگونه باید محدودیت را تعریف کنیم و تعریف این محدودیت ها از کجا می آید.

محدودیت آزادی بیان

در ادمه این نشست، پروفسور استفان هامر، استاد الهیات دانشگاه وین، با بیان این که زمانی می توانیم آزادی بیان را محدود کنیم که آزادی دین به خطر بیفتد، گفت: اگر استفاده از آزادی بیان برای نقد شخصیت های دینی منجر به آزار پیروان آن دین می شود، در این موقع از لحاظ حقوقی باید آزادی چنین بیانی محدود شود.

وی ادامه داد: ما می توانیم بین رویکرد منفعت گرا و اصول گرا و محدودیت هایی که می توانیم درباره آزادی داشته باشیم، تمایز قایل شویم و این مساله را از محور کلامی هم دنبال کنیم.

پروفسور هامر افزود: بین عدم موافقت با استفاده از آزادی از لحاظ اخلاقی و محدودیت قانونی باید تمایز انجام شود، مفهوم کرامت شخص انسان در مسیحیت و کاتولیک وجود دارد و این منجر به رسمیت شناخت آزادی و حقوق بشر می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha