به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام حسن خیری، در اختتامیه جشنواره بین المللی شیخ طوسی که در مجتمع عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، تحقق حیات طیبه را رسالت بزرگ انقلاب اسلامی دانسته و گفت: این انقلاب در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی گام بر می دارد.
وی افزود: قطعا رسیدن به تمدن اسلامی با بهره گیری از سرمایه عظیم منابع اسلامی محقق خواهد شد؛ زیرا اسلام دارای دو ویژگی کلیت و دوام و اصول پایدار و تغییرناپذیر است که به همه نیازهای بشر پاسخ میدهد.
حجت الاسلام خیری خاطرنشان کرد: مساله تمدن سازی اسلامی از صدر اسلام شروع شده است و اين مساله در زمانی كه غرب در افول كامل بود، روی خود را به عالم نشان داد.
وی افزود: بسياری از نويسندگان و دانشمندان منصف غربی هم ريشه تحولات غرب را در ترقيات اسلامی دانستهاند؛ از جمله این دانشمندان میتوان به جان آپسون از استادان علوم سیاسی انگلیسی اشاره کرد که با نگارش ریشه های شرق تمدن غرب، عامل عقب ماندگی جهان سوم را استعمار آنان توسط غربیهايی ذكر كرد كه در چندين سال پيش از آن از نظر رشد و سرانه ملی هم از آنها عقبتر بودند.
دبیر علمی جشنواره پژوهشی بین المللی شیخ طوسی با اشاره به این که اسلام هراسی مسئله تازهای نيست، ابراز داشت: بر اساس گفته دانشمندان غربی، غربیها برای معرفی خود در جهان، سعی كردند چهره اسلام را بد جلوه دهند و آن را برای خود يك خطر جدی بدانند و در واقع حيات آنها با ساخت همين دشمنان خيالی محقق شده است.
حجت الاسلام خيری یادآور شد: جهانی شدن و استفاده از فضای مجازی برای حضور در عرصه انديشه جهانی، فرصتی مغتنم برای ارايه الگوی عقلانيت اسلامی به سراسر جهان است.
وی با اشاره به پانزدهمین جشنواره شیخ طوسی، گفت: این جشنواره با چهارکمیسیون علمی با حضور اندیشمندان کشورمان در نمایندگی های استانی جامعه المصطفی(ص) و قم برگزار شد که روز گذشته، کمیسیون تمدن نوین اسلامی در قم و با حضور اندیشمندان و برگزیدگان این جشنواره برگزار گردید
دبير علمی جشنواره پژوهشی بينالمللی شيخ طوسی، گفت: 90 اثر از 92 محقق حوزوی المصطفی(ص) به اين جشنواره ارسال شد كه 45 نفر از شركت كنندگان، بانو و 47 نفر ديگر از برادران طلبه بودند؛ مقالات نيز از سه زبان عربی، فارسی و انگليسی از هفت مليت است.
وی افزود: به منظور غنابخشی بیشتر جشنواره، مقالاتی نیز به شکل سفارشی به علما و پژوهشگران برتر حوزوی سفارش داده شد که مجموع آثار این جشنواره را به 101 اثر رساند.
حجت الاسلام خیری خاطرنشان کرد: انتشار مجموعه مقالات برتر به شکل یک کتاب مستقل و همچنین انتشار آثار برگزیده ارسالی به این دبیرخانه به صورت لوح فشرده، از جمله برنامه های این دبیرخانه به منظور برگزاری هرچه پربار تر این مراسم ذکر کرد.
وی در پایان برگزاری جشنواره شیخ طوسی را گامی مهم برای توسعه علوم اجتماعی اسلامی و نگارش پایه ای ویژگی های تمدن نوین اسلامی عنوان کرد.