یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

کل جهان بینی غرب جز کوچکی از جهان‌بینی متعالی اسلامی است و یقینا جهان‌بینی غرب قابلیت لازم را برای جلب نظر اندیشمندان اسلامی را نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رهنمایی، عصر امروز در کارگاه علمی «چرا غرب» که به همت بسیج مدرسه علمیه معصومیه قم در سالن همایش‌ این مدرسه برگزار شد، به بررسی عوامل رویگردانی اندیشمندان مسلمان از اندیشه‌های غربی پرداخت.

عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی تاکید کرد: رویگردانی اندیشمندان اسلامی از اندیشه های غربی به خاطر تعصبات بی‌‌جا، سیاست‌زدگی و غرب‌ستیزی نبوده است و اینها برداشت‌های و پاسخ‌های ناتمام و نارسائی است که در مورد مقابله اسلام با اندیشه‌های غربی ارایه می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه، ناسازگاری مبانی و اصول اندیشه‌های غربی با دیدگا‌ه‌ و اندیشه اسلامی را از عوامل عدم اقبال مسلمانان به اندیشه‌های غربی عنوان کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین رهنمایی، ناتوانی اندیشه‌های غربی در حل مشکلات و بحران‌‌های درون غرب را از دیگر موارد مقابله مسلمانان با اندیشه‌های غربی برشمرد و گفت: در حال حاضر غرب با مشکلات و بحران‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... دست و پنجه نرم می‌کند و اندیشمندان و متفکران غربی راهکار مناسبی برای مقابله با این بحران‌های ندارند.

وی، عدم اعتبار لازم و کافی برای سندیت یافتن اندیشه‌‌های غرب و جهان بینی نارسای غرب را نیز از عوامل روی گردانی مسلمانان از اندیشه غرب دانسته و ابراز داشت: دنیاگرایی، قله و اوج جهان‌بینی اندیشه‌های غربی است و اصول و زیربنای جهان‌بینی غرب بر روی مسائل دنیایی بنا شده است و کل جهان بینی آنها جز کوچکی از جهان‌بینی متعالی اسلامی است و یقینا جهان‌بینی غرب قابلیت لازم را برای جلب نظر اندیشمندان اسلامی نخواهد داشت.

عضو هیئت علمی موسسه آموزسی و پژوهشی امام خمینی، جهان‌بینی ماتریالیستی را پشتوانه غرب دانسته و تاکید کرد: جهان‌بینی ماتریالیستی، با نگرش لیبرالیستی و رویکرد سکولاریستی که زاویه دید آن به این جهان منحصر است توجه خاصی به تولید و ترویج اندیشه معطوف داشته است و غرب هم از این مسیر به آموزش و تربیت عواملی پرداخته است که به واسطه آن بتواند به تدریج دامنه حضور و حاکمیت خود را بر جهان بگستراند.

وی در ادامه تاکید کرد: فرهنگ لیبرال دموکراسی بر رفتار غرب سایه  انداخته است و غرب در بسیاری از جوامع به راحتی توانسته است از طریق علوم انسانی در قلمروهای فکری، ذهنی و روحی و روانی نفوذ کرده و فرهنگ لیبرال دموکراسی مورد نظر خود را حاکم گرداند.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین راهنمایی با اشاره به عوامل ناکامی غرب در قلمرو تولید اندیشه ناب، گفت: مهمترین عامل ناکامی غرب را باید در بریدگی اندیشه‌های غربی از بزرگترین و برجسته‌ترین منبع انسان‌شناسی و معرفت‌شناسی یعنی وحی و نبوت الهی و فاصله‌ گرفتن از برترین گوهر وجودی انسان یعنی فطرت و عقل سلیم انسانی دانست.

وی افزود: با توجه به چنین واقعیت آشکاری، غرب هرگز نخواهد توانست بر چارچوب‌های علوم انسانی، روح و محتوایی بایسته و شایسته ای فراهم آورد مگر این‌که حقیقت الهی و انسانی خویش را بازیابد و از مادی‌گرایی و خودپرستی فاصله بگیرد.

این استاد حوزه و دانشگاه در پایان ضمن تاکید بر لزوم بسترسازی مناسب برای طرح و ارائه دیدگاه اسلام ناب محمدی(ص)، گفت: در حال حاضر جهان تشنه سخنی تازه است و فرصت مناسبی برای ارائه اندیشه ناب و معارف و الای اهل‌بیت‌(ع) وجود دارد و لازم است با بازشناسی سهم خویش در کاروان علم، این فرصت را دریابیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha