حجتالاسلام سيداحمد بطحايی، دبير همايش قرآن و سينما در گفت وگو با خبرگزاری حوزه با اشاره به این که یکی از مهمترین دلایل برگزاری همایش قرآن و سینما، غفلتی بود که در معنا شناسی این حوزه در کشور ما انجام شده است، گفت: تولیدات فرهنگی و هنری در شکل فیلم، سریال، داستان و فیلم نامه در حوزه ادبیات قرآنی تولید شده، ولی تاكنون به بررسی پژوهشی آن پرداخته نشده است.
وی با بیان این که به دليل اين كه این نخستین همايش با موضوع قران و سینما بود، انتظار زيادی در بخش كمی نداشتيم و بيشتر به دنبال كيفيت بوديم، ولی خوشبختانه نزديك به 50 مقاله به همايش ارسال شد كه بسيار جالب بود، ادامه داد: پيش از این نشست هایی با موضوع سينمای دينی، دين و رسانه و... برگزار شده بود، ولی با موضوع تخصصی قرآن و سينما تاكنون همایشی برگزار نشده است.
دبير همايش قرآن و سينما با اشاره به این که برخی آثار هنری به ظاهر قرآنی هستند، اما از جهت محتوایی، افزود: حتی برخی از آثار را غير قرآنی و ضدقرآنی میناميدند؛ چون با روح قرآن متفاوت بود؛ گاهی هم يك داستان مدرن را بر اساس محتوای قرآنی مینويسيم و سئوال و شبهات بسياری در اين زمينه و در رابطه با بزرگترين رسانه قرن بيست و يك پيش میآيد كه بايد در زمينه ارتباط آن با قرآن هدفگذاری شود.
حجت الاسلام خاطرنشان كرد: اين نياز در شورای عالی انقلاب فرهنگی پيشنهاد شد و پس از آن مدرسه اسلامی هنر كه سالها در اين حوزه فعاليت كرده است برای يافتن راه حل، شروع به فعاليت كرد و در نتيجه با تشكيل كميته علمی به دنبال راهكارهای موجود رفتيم.
وی یادآور شد: يكی از راهكارها اين بود كه از پژوهشگرانی كه در اين عرصهها به فعاليت میپردازند، بخواهيم كه نظراتشان را در اين حوزه به شكل پژوهشی بيان كنند تا بتوانيم از اين ذخيره علمی و پژوهشی برای پژوهشهای عميقتر بعدی استفاده كنيم.
دبير همايش قرآن و سينما افزود: از طريق گروه علمی، فراخوان همايش قرآن و سينما، در تابستان امسال به مراكز تحقيقاتی و پژوهشی ارسال و دبيرخانه آن نيز در مدرسه اسلامی هنر تشكيل شد.
وی با ذكر اين مطلب كه از ده مقاله برگزيده ، پنج مقاله در روز همايش قرائت شد، عنوان كرد: تجليل از فعالان حوزه سينمای قرآنی یکی از برنامه های همایش بود كه در اين بخش از فرجالله سلحشور به دليل فعاليت در این عرصه تجليل به عمل آمد.