حجت الاسلام جواد نباتي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري حوزه در كرمانشاه به جايگاه والاي آموزش و يادگيري مسايل ديني و مذهبي براي جوانان اشاره كرد و گفت: استفاده از پتانسيل هاي آموزشي و مذهبي در مسايل يادگيري جوانان تاثير بسزايي را دارد.
وي با اشاره به اين مطلب كه ستاد همكاري حوزه و آموزش و پرورش به دستور مقام معظم رهبري، تشكيل شده است، افزود: اين ستاد بر اساس احساس نياز و با همفكري و هم انديشي مراجع و روحانيون و مسئولين تشكيل شده و مي تواند نقش مهمي را در ايفاي اهداف جامعه ي اسلامي داشته باشد.
حجت الاسلام نباتي افزود: در راس اين نهاد و نماینده ولی فقیه و رييس آموزش و پرورش هر استان قرار دارد كه به صورت هماهنگ با هم عمل مي كنند و هر كدام نمايندگاني را در دبيرخانه به عنوان مسئول عملیاتی کردن فعاليت هاي مربوط در هر زمينه و نظارت بر اجراي صحيح دقيق كارها قرار مي دهند كه بتوانند كارها را به نحو احسن جلو ببرند.
اين روحاني مسئول با تاكيد بر اين مطلب كه اين ستاد به مدت 5 سال است كه در سراسر استان هاي كشور تاسيس شده است، اظهار داشت: اين نهاد در تمامي مقاطع تحصيلي دانش آموزان پايه گذاري شده است و در جهت همكاري حوزويون با دانش آموزان با مسايل شرعي، اسلامي، ديني، قرآني و مذهبي صورت مي گيرد.
اين مقام مسئول اذعان داشت: سابقا طلاب و روحانيون به صورت متفرقه و غير رسمي در آموزش و پرورش كلاس ها و دوره هاي آموزشي را برگزار مي كردند كه در جهت منسجم كردن توانايي هاي افراد اين احساس نياز روز به روز بيشتر مي شد تا جايي كه امروزه روحانيون اغلب به صورت مستمر در ادارات و آموزش و پرورش فعاليت مي كنند.
حجت الاسلام نباتي تصريح كرد: عمده ي فعاليت هايي كه روحانيون در مدارس انجام مي دهند شامل؛ فعاليت مشاوره اي، راهنمايي هاي درسي، حضور در نمازخانه براي اقامه ي نماز جماعت، تدريس معارف و كتب درسي و بیان احکام ... را شامل مي شود.
وي در ادامه به تاثيرات مستقيم و غير مستقيم تعامل اين دو نهاد؛ اشاره كرد و اظهار داشت: تاثير مستقيم نهاد حوزه، سوق دادن آموزه هاي ديني جوانان و دانشجويان به سمت معارف و كتب الهي است و تاثير غير مستقيمي كه دارد يادگيري مسايل ديني و قرآني و ادغام آن با همه ي امورات زندگي و همچنين تاثير در ضمير ناخودآگاه هر دانش آموز است كه ميل باطني وي را به سمت يادگيري دروس حوزوی جهت مي دهد.
اين روحاني مسئول يادآور شد: دوره هاي هم انديشي و تعامل افكار و بيان نيازها هر چند ماه يكبار با روحانيون و مربيان مدارس برگزار مي گردد كه در اين جلسات علاوه بر طرح نيازهاي دانش آموزان تبیین نكات قوت آنها راهكارهاي ويژه جهت ارتقاء سطح آموزشي آنان برگزار مي گردد.
وي افزود: برگزاري نشست هاي صورت گرفته با حضور مسئولين حوزوي، روحانيون، مسئولين سياسي، رزمندگان دفاع مقدس و اساتيد حوزه تعامل انديشه هاي علمي و مذهبي را به همراه دارد كه اين طرح در ابتدا فقط در استان كرمانشاه برگزار مي شد اما در حال حاضر تمامي استان هاي كشور اين نشست هاي مطلوب و ضروري در راستاي برطرف كردن نيازهاي دانش آموزان را برگزار می کنند.
حجت الاسلام نباتي در ادامه به حضور نخبه ها و دانش آموزان برتر در استان اشاره كرد و گفت: با تمام توان و تلاش پيگير هستيم كه مستعدين و نخبه ها را در يك جمع علمي و مذهبي، جمع آوري كنيم و آنان را بيشتر از پيش مورد تشويق و راهنمايي قرار دهيم چرا كه همين دانش آموزان امروزي آينده ي فرداي مملكت را خواهند ساخت.
* دغدغه ي اصلي نظام اسلامي ادغام علم و دين است
اين روحاني مسئول يادآور شد: مهم ترين بحثي كه امروزه در جامعه ي اسلامي مطرح مي باشد بحث "علم و دين" مي باشد لذا بايد آموزش هاي فرهنگي، مذهبي و پژوهشي را در كنار هم به دانش آموزان ارائه دهيم و آرمان هاي انقلاب اسلامي را به واقعيت برسانيم.
وي افزود: ربط دادن دروس علمي به بحث هاي مذهبي يكي از مهم ترين نكات در تاثير گذاري بر روي دانش آموزان مي باشد و بايد اين آموزه ها را در ابتدا براي مدرسين و روحانيون فعال در مدارس مورد بررسي قرار دهيم .
اين روحاني مسئول با تاكيد بر اين كه هر كدام از روحانيون كه مي خواهند در مدارس به صورت تمام وقت و يا نيمه وقت فعاليت داشته باشند بايد دوره هاي خاصي را بگذرانند، تصريح كرد: گذراندن دوره هاي روانشناسي ، روانشناسي كودك، گذراندن دوره هاي مربي گري و مديريت كلاس داري از مهم ترين دوره هايي مي باشد كه هر كدام از مربيان و روحانيون مدارس در نهاد حوزه و آموزش و پرورش بايد گذرانده باشند.
حجت الاسلام نباتي به هوشمند سازي مدارس در سال هاي اخير اشاره كرد و گفت: تمامي روحانيوني كه به مدارس آموزش و پرورش و همچنين ادارات مختلف اعزام مي شوند با تكنولوژي هاي روز و كار با يارانه آشنا هستند.
وي در ادامه به حضور بيش از 300 نفر از روحانيون به صورت نيمه وقت و تمام وقت در آموزش و پرورش اشاره كرد و گفت: اغلب روحانيوني كه به صورت نيمه وقت فعاليت مي كنند در ايام خاصي از سال ،نظير؛ ايام فاطميه، ايام محرم، دهه فجر، شهادت ها و ولادت ها در اماكن ومدارس حضور مي يابند.
حجتآلاسلام نباتی در ادامه به تاثير بانوان طلبه در مدارس آموزش و پرورش تاكيد كرد و گفت: اغلب طلبه هايي كه در مدارس آموزش و پرورش شروع به فعاليت مي كنند مي توانند در ارائه ي آموزه هاي ديني، شرعي، احكامي و اخلاقي دانش آموزان موفق تر عمل كنند و همچنين برگزاري كلاس هاي اخلاق و تهذيب توسط اين مبلغين حوزه علم و دين مي تواند تاثير شگرفي در آينده دانش آموزان داشته باشند.
وی در پایان به فعاليت 16 ساله ي خود در مسجد كنجوري 14 معصوم اشاره كرد و گفت: هر ماه دوره هاي آموزشي و پرسش و پاسخ را براي دانش آموزان برگزار مي كنيم كه در طي آن به به نفرات برتر جوايز و هدايايي صورت مي گيرد.