پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

یکی از خدمات بسیار ارزشمند علامه عبدالهادی الفضلی تدوین متون درسی متناسب با نیاز حوزه‌های علمیه خارج از کشور بود که با این کار سیستم آموزشی حوزه‌های خارج از کشور را سامان داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حکیم‌الهی در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) و درگذشت مرحوم علامه شیخ عبدالهادی الفضلی از علمای برجسته شیعه عربستان، اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های علامه فضلی حضور موثر ایشان در عرصه‌های بین‌المللی بود.

وی افزود: ایشان در سال 1314 در شهر بصره متولد شد و در همان سنین کودکی قرآن را حفظ کرد و بعد از اتمام دروس سطح حوزه، عازم نجف اشرف می‌شوند و در آنجا از محضر بزرگانی همچون آیات عظام حکیم، خویی، قاضی، مظفر و شهید صدر استفاده می‌کنند.

معاون بین‌الملل جامعة ‌المصطفی ادامه داد: آیت‌الله الفضلی همگام با تحصیل در حوزه در دانشگاه بغداد و نجف ادامه تحصیل می‌دهند و به عنوان استاد در دانشگاه‌های عراق، مصر و برخی کشورهای اروپایی فعالیت داشتند.

وی، یکی از ویژگی‌های این عالم فقید را زمان‌شناسی و نیازشناسی عنوان کرد و یادآور شد: ایشان به این فکر بود که چه نیازی در جامعه و حوزه وجود دارد که بر اساس آن، کتاب‌هایی را تالیف کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حکیم‌الهی خاطرنشان کرد: ایشان مطالعات زیادی برای نظام آموزشی و متون درسی حوزه‌های علمیه خارج از کشور انجام داد و کتاب‌هایی تدوین کرد که در حال حاضر از بهترین‌کتاب‌هایی به شمار می روند که در حوزه‌های علمیه آموزش داده می‌‌شود.

معاون بین الملل جامعة المطصفی ادامه داد: آیت‌الله عبدالهادی الفضلی با در این واقعیت که سیستم آموزشی باید پلکانی باشد کتاب‌های درسی زیادی از جمله «خلاصة‌المنطق»، خلاصة الاصول»، «خلاصة الکلام» و ... تدوین کردند و به عنوان متون درسی حوزه‌های علمیه قرار گرفتند که توانست مخاطبان خود را جذب کند.

وی با بیان این که کتاب‌های ایشان در دانشگاه اسلامی انگلستان مورد استفاده قرار دارد، بیان داشت: علامه الفضلی در حوزه قانون‌گذاری کتابی به نام «التشریع الاسلامی» تالیف کردند که در مقدمه آن می‌نویسند "این کتاب در این حوزه برای اولین بار تالیف شده و طبعاً دارای نواقصی است، اما گامی برای محققین و پژوهشگران که در این راستا تحقیق کنند".

حجت‌الاسلام والمسلمین حکیم الهی،خدمات ارزشمند علامه الفضلی را ناشی از روح آزاداندیشی‌ این عالم فقید دانسته و خاطرنشان کرد: اهتمام به تاسیس مراکز علمی، پژوهشی، و مدارس علمیه در سراسر جهان از جمله جامعه آل‌البیت (ع) از دیگر خدمات ایشان می باشد.

وی ادامه داد: علامه فضلی از پشتکار زیادی برخوردار بود و علی رغم کسالتی که در اواخر عمر داشت، همواره به دنبال تولید علم و دانش بود و هر روز از ایشان مطالب جدیدی منتشر می‌شد.

معاون بین‌الملل جامعة المصطفی اضافه کرد: این عالم فقید از مراکز آموزشی که تاسیس کرده بود، اطلاع کامل و کافی داشت و از اوضاع علمی آموزشی و از برنامه‌های امتحانات سئوال می‌کردند و این برای همه ما درس آموزنده‌ای است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم رحلت ایشان باعث شود جو خفقانی که بر عربستان حاکم شده، شکسته شود و مردم با خدمات علمی ایشان بیشتر آشنا شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha