یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

طلاب بايد از ابتداي تحصيل با مقاله نویسی وفعالیت پژوهشی مانوس باشند.

  حجت الاسلام محمد عربشاهی طلبه حوزه علمیه خراسان  كه در مقطع درس خارج در حال تحصيل است ودر ارائه پایان نامه سطح سه حائز رتبه برتر شده  در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري حوزه با اشاره به كسب مقام اثر خود در جشنواره علامه حلي، ابرازداشت: طلاب براي ملكه شدن امر تحقيق، بايد از ابتدای تحصيل در حوزه يعني پايه‌هاي 1 یا 2، مقاله نويسي و دست به قلم شدن را به صورت عملي بياموزند .

وی با بیان اینکه اين پايان‌نامه با عنوان «بررسي كفائت زوجين از ديدگاه مذاهب خمس» در مقطع سطح 3 ارائه شده است ، گفت:  اين پايان نامه در چهار فصل به همراه یک مقدمه تدوین شده است،که  فصل اول در خصوص کلیات در دو بخش معنای لغوی کفائت و معنای کفو شرعی و کفو عرفی و نیز کاربردهای کفائت، تنظیم شده است.

 این پژوهشگر حوزوی با اشاره به اين كه فصل دوم آن نیز در سه بخش، به بحث کفائت هنگام ازدواج در فقه امامیه، اختصاص دارد، افزود: کفائت در نکاح به عنوان شرط صحت یا لزوم، بخش اول فصل دوم است که در آن به معیارهای معتبر در عقیده علمای امامیه که عبارت‌اند از برابری در اسلام، برابری در ایمان و اسلام، تمکن زوج در پرداخت نفقه و برابری در نسب پرداخته است.

 حجت‌الاسلام عربشاهی تصریح کرد: کفائت به عنوان مشخصات زوج مناسب و کفائت به عنوان شرط بقاء ولایت ولی،‌ دو بخش دیگر این فصل است و فصل سوم نیز به کفائت هنگام ازدواج در فقه اهل سنت و تطبیق آن با فقه امامیه اختصاص دارد  .

وی با بیان این که  فصل سوم این اثردر سه بخش تنظیم شده است گفت :در بخش اول که کفائت در فقه اهل سنت  را بیان می کند" گفت: دلیل این عالمان، قرآن کریم، روایات و استحسان می‌باشد و در پاسخ از ادله آنها گفته می‌شود: به عقیده برخی عالمان اهل سنت، این آیات ضعف دلالی دارند، روایات نیز افزون بر ضعف دلالی و تعارض با روایات دیگر، ضعف سندی دارند و ادله دیگر نیز مخالف سیره نبوی است.

 اين طلبه خراساني افزود: کفائت به عنوان شرط بقاء ولایت ولی و تطبیق آرای امامیه و عامه دو بخش دیگر این فصل هستند و فصل چهارم نیز در خصوص کفائت زوجین در نکاح از دیدگاه حقوق مدنی ایران و برخی کشورهای اسلامی برای تکمیل بحث ارائه شده است، مثلا قانون کشور تونس به هیچ وجه مسأله کفائت را نیاورده است و در قانون کشور اردن فقط به تمکن مالی مرد اشاره شده است که بر حسب اعتقادات اهل سنت و فرقه‌های مختلف آن است.

 وي در ادامه، پژوهش ‌را كاري مهم و ضروري دانست و تصريح كرد:  حوزه علميه خراسان در سال‌هاي اخير، در اين راستا فعالیت های خوب وچشمگیری داشته وشاهد رشد و ارتقا ی طلاب در عرصه پژوهش بوده ایم. 

حجت‌الاسلام عربشاهی تأكيد كرد: طلاب براي ملكه شدن امر تحقيق، بايد از ابتدای تحصيل در حوزه يعني پايه‌هاي 1 یا 2، مقاله نويسي و دست به قلم شدن را به صورت عملي بياموزند.

اين طلبه پژوهشگر افزود: برخی از طلابي كه با روش تحقيق و پژوهش آشنا نیستند  و دست به قلم نشده‌اند، براي نگارش و نوشتن پايان‌نامه خود دچار مشكل مي‌شوند.

وي با اشاره به مقوله آموزش پژوهش محور، يادآورشد: شايسته است، اساتيد سطح يك از همان ابتدا نسبت به اين نوع آموزش اهتمام داشته باشند تا طلبه دروس خود را به صورتي عميق فرابگيرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha