یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

رییس کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: انجمن مطالعات اجتماعی حوزه می تواند با برنامه ریزی جامع و مدّون پیشگام طرح پیوستی مصّوب شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین حمید پارسانیا،  شب گذشته در دومین مجمع عمومی انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه قم، اظهارداشت: همکاری و همگرایی مهمترین ویژگی انجمن های علمی است که حوزوی بودن آن وظیفه اعضا را دوچندان می کند؛ چرا که برای پیمودن این مسیر نیاز به تعامل همه اعضا دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقر العلوم(ع) ادامه داد: انجمن مطالعات اجتماعی  حوزه بر اساس تعالیم ناب اسلامی راه اندازی شده است و محصولات آن در اختیار مجامع علمی و دانشگاهی قرار خواهد گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا ادامه داد: قم خاستگاه انقلاب اسلامی و محل ترویج معارف ناب اسلام و مکتب پربار تشیع است و به همین دلیل مطالعات اجتماعی بر پایه این معارف در این شهر جدی تر گرفته شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: با توجه به حضور اساتید و فضلای توانمند در مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی در انجمن مطالعات اجتماعی حوزه علمیه قم، ظرفیت گسترده ای برای فعالیت در این زمینه وجود دارد که باید به نحو شایسته مورد استفاده قرار گیرد.

وی تاکید کرد: در کنار مطالعات نظری باید کاربردی کردن مطالعات اجتماعی اسلامی مورد توجه قرار گیرد، به همین منظور باید انجمن مطالعات اجتماعی حوزه در بخش ایجاد ظرفیت کار میدانی برای دانش پژوهان برنامه داشته باشد.

در ادامه این نشست، حجت الاسلام کریم خانمحمدی از اعضای انجمن مطالعات اجتماعی حوزه، پیرامون موضوع "مفهوم شناسی عقلانیت و دور باطل آن در غرب" سخن گفت.

وی افزود: عقلانیت با دو معنی و مفهوم عقلانیت هنجاری و عقلانیت ابزاری مطرح می شود و آنچه در مورد عقلانیت مورد بحث و بررسی قرار می گیرد بیشتر بُعد هنجاری آن می باشد.

حجت الاسلام خانمحمدی ادامه داد: عقلانیت هنجاری در واقع وصف کنش ها و درک است و این نوع

عقلانیت در شرق و غرب با رویکردی مثبت مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه مارکس وبر چهار نوع کنش عقلانی را مطرح می سازد، اظهارداشت: کنش عاطفی، کنش سنّتی، کنش معطوف به عرضه و کنش عقلانی معطوف به هدف از جمله تقسیم بندی های وبر است که اوج عقلانیت را کنش معطوف به هدف معرفی کرده است.

این محقق و پژوهشگر حوزوی در ادامه به معرفی عقلانیت ابزاری پرداخت و گفت: این نوع عقلانیت در دنیای امروز مورد نقد قرار گرفته؛  به گونه ای که غرب این نوع عقلانیت را منصرف می کند.

وی به نوعی دیگر از عقلانیت اشاره کرد و افزود: عقلانیت نظری، به ما می گوید که چه باورهایی عقلانی است و یا چه عقلانیتی دارای ارزش بوده و یا چه ارزشی عقلانی است.

انتهای پیام    313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha