به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین رضا مختاری، در همایش نقش علمای تخت فولاد در فرهنگ و تمدن اسلامی که در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، در سخنانی به تبیین و بررسی نقش و جایگاه علمی علمای تخت فولاد در فرهنگ و تمدن اسلامی پرداخت.
وی درباره اهمیت و جایگاه علمای مدفون در تخت فولاد و نقش آن در نشر آموزههای اسلام ناب گفت: ما وظیفه داریم که از زحمات و تلاشهای بزرگان شیعه استفاده کنیم و این راه را ادامه دهیم.
رئیس مؤسسه کتابشناسی شیعه، به عظمت و جایگاه علما و بزرگان دین در اصفهان و حوزه علمیه این شهر اشاره کرد و بیان داشت: در زمانی که حوزه علمیه نجف در اوج افتخار و عظمت بود، بزرگانی در حوزه علمیه اصفهان تحصیل میکردند که از جمله آنها میتوان به آیت الله العظمی بروجردی اشاره نمود.
وی در تبیین راهکارهای درس گرفتن از گذشتگان اظهار داشت: شناسایی میراث گذشتگان، تصحیح میراث گذشته، نقادی میرات گذشتگان و پدیدآوردن آثار جدید مبتنی بر مراحل ذکر شده، در مسیر بهرهمندی از آثار و سیره گذشگان باید مورد توجه قرا گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین مختاری در ادامه به وجود برخی اختلاف روشها در میان علما و بزرگان دین، اشاره و اظهار کرد: مهم این است که اختلاف سلیقهها و سبکها، موجب اختلاف مردم و سبب تنزل اخلاقی نشود. در تاریخ شیعه دیده نشده است که دو عالم هم عصر که دارای اختلاف سلیقههای فراوانی بودند، ولی ذرهای در تکریم هم کوتاهی کرده و یکدیگر را تخریب نمایند.
وی با اشاره به این که این سیره بزرگان باید همواره در میان مردم، به ویژه طلاب ساری و جاری باشد، تصریح کرد: امروز مباحث اختلافی وجود دارد که باید همان سیره بزرگان در آن رعایت شود تا این اختلافات موجب بروز اختلاف بزرگتر در میان مردم نشود.
رئیس مؤسسه کتابشناسی شیعه در ادامه برگزاری چنین همایشهایی را در راستای گرامیداشت مقام بزرگان را ضروری و اثرگذار دانست و گفت: مهمترین درس از این بزرگداشتها، درس خواندن، تلاش در نشر معارف اسلامی و دامن نزدن به اختلافات است.
حجتالاسلام والمسلمین مختاری با تأکید بر این که رشد علمی امروز حوزه در درسهایی است که میتوان از سیره گذشتگان گرفت، به اهمیت احیای آثار و بقاع متبرک گذشتگان و بزرگان اسلام اشاره کرد.