یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

سرپرست معاونت آمار و بررسی حوزه‌های علمیه گفت: این معاونت در راستای پاسخگویی به استعلامات، با 80 مرکز، مؤسسه حوزوی و کشوری در تعامل و ارتباط است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به اهداف تشکیل معاونت آمار و بررسی حوزه‌های علمیه، اظهار داشت: حوزه همانند بسیاری از نهاد‌های موجود، با تغییرات گسترده‌ای در راستای واگذاری مسئولیت‌های جدید و پررنگ‌تر شدن نقش آن در جامعه، مواجه شده است؛ بر این اساس، تاسیس معاونت آمار و بررسی در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از جمله این تغییر و تحولات می‌باشد که در راستای صیانت و حراست از حوزه‌ و حوزویان راه‌اندازی شده است.

سرپرست معاونت آمار و بررسی حوزه‌های علمیه، درباره تاریخچه شکل گیری این معاونت، ادامه داد: قبل از انقلاب تشکیلاتی به نام مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه وجود نداشت و بعد از انقلاب،‌ تولیت حوزه به عهده شورای مدیریت حوزه واگذار شد که بعد‌ها به مدیریت واحد تبدیل شده و شورای مدیریت نیز به شورای عالی حوزه‌های علمیه تغییر یافت.

لزوم صیانت از حوزه و حوزویان

وی افزود:‌ در همان زمان، وجود مرکزی که وظیفه رصد، حراست، حفظ و صیانت از حوزه را عهده‌دار باشد، مطرح شد؛ ابتدا این کار با  یک دفتر آغاز شد که با گسترش تشکیلات حوزه، این دفتر به معاونت جذب و گزینش تغییر یافت که شکل تکامل یافته آن،  معاونت آمار و بررسی است. در این روند، مأموریت‌ها نیز تغییر پیدا کرد که با مطالعه شرح وظایف معاونت، به این تفاوت‌ها می‌توان دست یافت.

حجت الاسلام والمسلمین فاضل به ساختار معاونت آمار و بررسی اشاره و بیان داشت: اداره جذب و گزینش، بررسی و حفاظت، مطالعات و پیشگیری، سه اداره کلی است که در این معاونت مشغول خدمت‌رسانی هستند و همه افرادی که وارد حوزه می‌شوند، از ابتدای ورود، با این معاونت سر و کار دارند.

سرپرست معاونت آمار و بررسی حوزه‌های علمیه با بیان این که دفتر جذب و گزینش، در کنار معاونت‌های آموزشی و تهذیب، کار گزینش داوطلبان ورود به حوزه را عهده‌دار است، افزود: براساس شرح وظایف و ابلاغیه شورای عالی، حفظ، صیانت و حراست از حوزه و حوزویان، به این معاونت واگذار گردیده است.

احراز صلاحیت داوطلبان ورود به حوزه

وی درباره مراحل جذب و گزینش داوطلبان ورود به حوزه، خاطرنشان کرد: در کنار شرایط آموزشی و اخلاقی که داوطلبان ورود به حوزه می‌بایست داشته باشند، پس از پذیرفتن شخص در آزمون ورودی و مصاحبه، معاونت آمار و بررسی احراز صلاحیت‌های عمومی داوطلبان را بررسی می‌نماید.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل با بیان این که در این زمینه، ورود حضوری و تحقیقات میدانی و استفاده از ظرفیت‌ نهاد‌های مورد اعتماد وجود دارد، ادامه داد: پرونده همه کسانی که حد نصاب نمره آموزشی ورود به حوزه را بدست آورند،  برای تایید، به معاونت آمار و بررسی واگذار می‌شود.

بررسی پرونده 800 داوطلب در سال گذشته

وی یادآور شد: در سال 1391 بیش از 800 پرونده، مربوط به داوطلبان ورود به حوزه علمیه قم در این معاونت بررسی شده است و البته در شهرستان‌های مختلف، این کار به حوزه‌های علمیه استان ها واگذار شد.

سرپرست معاونت آمار و بررسی حوزه‌های علمیه در ادامه درباره تعامل با سایر مراکز و مؤسسات در راستای پاسخگویی به استعلامات درخواستی، افزود:  این معاونت با 80 مرکز و مؤسسه در تعامل است .

وی با اشاره به ابلاغیه شورای عالی و مدیریت حوزه‌های علمیه در این زمینه، گفت: براساس این ابلاغیه، ما می توانیم با نهاد‌هایی که همسو با کارهای آمار و بررسی هستند، تعامل داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل ادامه داد: ‌همچنین این معاونت با دیگر معاونت‌های حوزه نیز در عرصه‌هایی چون ارائه مدرک استخدامی به طلاب،‌ جذب اساتید و... در تعامل  می‌باشد.

 

 

شناسایی اندیشه های انحرافی

سرپرست معاونت آمار و بررسی حوزه‌های علمیه در ادامه با اشاره به مهمترین وظایف دفتر بررسی و حفاظت این معاونت، افزود: امروز اندیشه‌های انحرافی، خرافی  و عرفان‌های کاذب، به صورت همه جانبه در مقابل حق صف آرایی کرده‌اند که شناسایی این انحرافات و عرفان‌های کاذب، بر عهده دفتر بررسی و حفاظت می باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل با بیان این که دشمن به صورت کاملا بی‌سروصدا وارد عمل می‌شود، تا بتوانند ضربه‌ای را بر  پیکره حوزه وارد کند، اضافه کرد:‌ عقل حکم می‌کند که انسان شیء قیمتی و با ارزش را دور از دسترس نااهلان  و بیگانگان نگه دارد؛ حال ما حوزه‌‌ای داریم که سابقه بیش از 1400 ساله دارد و با زحمات پیامبر الهی، ائمه اطهار(ع)، اولیای الهی و بزرگان به دست ما رسیده است؛ بنابراین باید از این گوهر گرانقیمت حفاظت و نگهداری کنیم.

وی افزود: ‌ما باید در برابر خدا و اولیای الهی، احساس مسئولیت کرده و از این گوهر پاسداری ‌کنیم؛ باید برای پاسداری در این عرصه، چشم بینا و گوش شنوا داشته باشیم و حوزه را از هر نوع خرافات و انحرافات مصون داریم.

حوزه عهده دار صیانت از دیانت مردم

سرپرست معاونت آمار و بررسی حوزه‌های علمیه با بیان این که  مدعی از بین بردن تمامی انحرافات در جامعه نیستیم، گفت: حوزه تنها نهادی است که عهده دار مسئولیت حفظ و صیانت از دیانت مردم می‌باشد.

وی با اشاره به این که یکی از کارکردهای اصلی حوزه، متدین کردن، حفظ و حراست از دیانت مردم است و البته گاهی این حفظ و حراست در قالب تبلیغ، تدریس، پژوهش و... خود را نشان می‌دهد ادامه داد: معاونت آمار و بررسی، معاونتی فرا معاونتی است که باید تمامی معاونت‌ها را رصد کند تا خدای ناکرده انحراف و خللی در مسئولیت‌های آنها پیدا نشود.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل افزود: البته ممکن است در این میان کسی در دام خرافات، انحرافات و... بیافتد که در این زمان، معاونت آمار و بررسی وارد عمل شده و به آن رسیدگی می‌کند.

جلوگیری از نفوذ انحرافات به حوزه

وی همچنین به فعالیت های دفتر مطالعات و پیشگیری اشاره کرد و ابراز داشت: گاهی جریان انحرافی به وجود می‌آید و ما به دنبال از بین بردن آن هستیم، اما آنچه در دفتر مطالعات و پیشگیری دنبال می‌شود این است که می‌خواهیم از نفوذ انحراف به حوزه جلوگیری کنیم ما باید مداخلی که ممکن است به حوزه آسیب وارد شود را شناسایی و برطرف نمائیم.

سرپرست معاونت آمار و بررسی حوزه‌های علمیه با اشاره به تفاوت‌های امروزی حوزه نسبت به گذشته، یادآور شد: همان طور که جرایم در جامعه در حال رشد است، باید حوزه باید خود را برای مقابله با این مسئله آماده کند تا بتواند آنها را برطرف سازد. امروزه فضاهای زیادی توسط کسانی که در حال ارائه اطلاعات در فضای مجازی هستند، ایجاد شده است که به دنبال جذب افراد می باشند، حوزه باید این‌ها را شناسایی و  برطرف کند.

سرپرست معاونت آمار و بررسی حوزه‌های علمیه، به حضور جمعی از طلاب و فضلا در این معاونت اشاره و تاکید کرد: مدیران و کارکنان این معاونت، اسرار طلاب هستند و کرامت افراد حفظ می‌شود و در تصمیم‌گیری‌ها نیز پس از تأیید و قطعی شدن، فکر جمعی است که تصمیم می‌گیرد و دستور می‌دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل خاطرنشان کرد: این نگاه به معاونت آمار و بررسی که کار آن برخورد تند با افراد است، ‌نادرست است؛ بلکه وظیفه و رویکرد ما، اصلاح و جلوگیری از ورود انحرافات و آسیب‌ها به حوزه‌‌های علمیه می‌باشد تا اگر خدای ناکرده طلبه‌ای از مسیر اصلی خود منحرف شد، بتوانیم او را به مسیر اصلی برگردانیم.

خط قرمز های ورود طلاب به عرصه‌های سیاسی

وی، به چگونگی ورود طلاب به عرصه‌های سیاسی اشاره کرد و گفت: از نظر ما،‌ هر طلبه‌ای می‌تواند هر نوع فعالیت سیاسی داشته باشد، ولی باید خط قرمز‌ها را رعایت و از آنها عبور نکند.

سرپرست معاونت آمار و بررسی حوزه‌های علمیه در تبیین خطر قرمز‌های سیاسی، یادآور شد: همان طور که رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان این تعبیر را به کار بردند که دانشجو باید تحلیل کند، ‌ولو غلط؛ در حوزه خط قرمز ما مسایل مسلم شرعیه، امام(ره)، مقام معظم رهبری، ولایت، انقلاب و نظام اسلامی است.

انتهای پیام// 313/ 15

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha