پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه، با بیان این که رساله‌های عملیه مراجع تقلید دکوری کتابخانه ها نیست، گفت: باید ضمن مطالعه رساله های عملیه و آشنایی با احکام و مسائل شرعی، به آن ها عمل کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله رضا استادی، ظهر امروز در جمع نمازگزاران مسجد اعظم قم، با بیان این که نباید به رساله های علمیه مراجع تقلید بی تفاوت بود، گفت: ما باید با احکام و مسائل شرعی آشنا بوده و البته لازمه آن رجوع به رساله های عملیه مراجع تقلید است.

امام جمعه قم، با اشاره به اختلاف نظر علما در مسئله «هبه» افزود: بنابر فتوای برخی از مراجع بزرگ تقلید مثل آیت‌الله العظمی بروجردی(ره) و امام خمینی(ره) «هبه» مثل کسب نیست و اگر برای مثال پدری 100 میلیون تومان به فرزندش هبه کند، خمس و زکات ندارد؛ البته برخی از مراجع تقلید هم بر این عقیده اند که «هبه» اموال با ارزش خمس و زکات دارد و فقط «هبه» اموال بی ارزش و کم ارزش خمس ندارد. برخی از مراجع تقلید نیز بر این عقیده اند که اگر موردی از هبه را فقط در صورتی که تا یک سال مصرف نکردیم خمس دارد و الا خمس به آن تعلق نمی گیرد.

آیت الله استادی ادامه دارد: حرف ما این است که اگر از مرجع تقلیدی پیروی می کنیم، رساله عملیه او را داشته و ضمن آشنایی با احکام و مسائل آن، به آن ها عمل کنیم.

وی در ادامه سخنان خود با بیان این که یکی از مسائلی که در دین، قرآن و روایات مطرح است، مسئله یاد خدا است، گفت: در مقابل یاد خدا عناوین دیگری نیز وجود دارد که از جمله آن ها نسیان خدا و فراموشی پروردگار است؛ البته در مقابل یاد خدا غفلت هم مطرح است عده ای هم هستند که اصلا خدا را قبول ندارند و البته در فطرت آن ها هم روح خداباوری وجود دارد، اما بنابر تبلیغات منفی که روی آن ها اثر گذاشته، انکار خدا را بیان می کنند.

آیت الله استادی یادآور شد: بسیاری از کسانی که خدا را انکار می کنند، خدا را قبول دارند، اما بنابر برخی تبلیغاتی که روی آن ها اثر گذاشته یا وسوسه های شیطان به انکار آن می پردازند.

دبیر شورای عالی حوزه ابراز داشت: هیچ گاه فطرت انسان قبول نمی کند که این جهان با این عظمت و با اجزایی چون آسمان و زمین بدون آفریدگار و خداوند باشد؛ یعنی هیچ شک و تردیدی در خصوص وجود خداوند در وجود هیچ یک از انسان ها نیست. 

امام جمعه قم با اشاره به آیه67 سوره مبارکه توبه، خاطرنشان کرد: مردها و زن های منافق، به جای این که امر به معروف کنند، امر به منکر می کنند و برای مثال به جای این که به مردم بگویند، راست بگویید، می گویند دروغ بگویید و انسان ها را از بسیاری از کارهای خوب نهی می کنند.

آیت الله استادی با تأکید بر این که منافقان دچار نسیان خدا شده اند، افزود: اگر کسی خدا را فراموش نکند، مردم را هیچ گاه دعوت به منکر و بازدارنده از معروف و نیکی ها نمی کند.

وی افزود؛وقتی کسی خدا را فراموش کند، خودش را هم فراموش می کند و به جای این که به نفع خودش کار کند، به ضرر خود کار می کند.

امام جمعه قم در پایان، گفت: انسان نباید هیچ گاه به خود مغرور شود؛ چرا که سر آغاز دوری از خدا غرور است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha