پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

در هشت سال گذشته نسبت به مسائل اخلاقی و دینی بی اعتنایی شد و آثار سوء آن همانند بدحجابی، مجالس مختلط، برنامه‌های آلوده و... دیده می شود که ‌امید است دولت جدید نسبت به این مسائل اهتمام ویژه ای داشته باشد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به لزوم توجه دولت جدید به  مسائل فرهنگی و دینی، گفتند: در هشت سال گذشته نسبت به مسائل اخلاقی و دینی بی اعتنایی شد و آثار سوء آن همانند بدحجابی، مجالس مختلط، برنامه‌های آلوده و... دیده می شود که ‌امید است دولت جدید نسبت به این مسائل اهتمام ویژه ای داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم‌له، ظهر امروز در ادامه درس تفسیرخود که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه سلام‌الله علیها برگزار شد، به تفسیر آیه 39 سوره مبارکه احزاب پرداختند.

ایشان به "رسالات‌الله" در آیه «الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلا اللَّهَ وَكَفَى بِاللَّهِ حَسِيبًا» اشاره کردند و گفتند: منظور از رسالات الله مجموعه تعالیم دینی شامل بشارت‌ها، ‌انزار‌ها، احکام، مسائل اخلاقی و... است که انبیای الهی در تبلیغ و ترویج آنها با شجاعت تمام به وظیفه خود عمل می‌کردند.

این مرجع تقلید به سرچشمه‌های ترس در انبیای الهی اشاره و افزودند: انسان‌های نادان متعصب و لجوج هستند و چشم و گوش بسته تنها به دنبال سنت های پیشین خود هستند، مشکل بزرگ دیگر زورگویان، زمامداران و ظالمان بودند. انبیای الهی با هدف عدالت‌گستری می‌آمدند، در این شرایط این افراد منافع خود رادر خطر می‌دیدند، از این رو در برابر پیامبران می‌ایستادند.

شجاعت انبیای الهی

حضرت ایت الله مکارم شیرازی با تأکید بر این که انبیای الهی، از غیر خدا هیچ هراسی نداشتند، ادامه دادند: حضرت ابراهیم علیه‌السلام از میان گروهی بت‌پرست و حکومت نمرود ظالم برخاست، حتی عموی ایشان آذر نیز بت‌ساز بود و زمانی که این پیامبر الهی او را به خدا پرستی دعوت کرد، حضرت را طرد و تهدید به سنگسار نمود.

ایشان، شجاعت انبیای الهی را مثال‌زدنی دانسته و بیان داشتند: برخی از ما وقتی در جایی که می‌بینند همرنگ محیط نیستند، احساس ترس و خجالت می کنیم در حالی که انبیای الهی به تنهایی در مقابل کافران و مشرکان می‌ایستادند.

ویژگی های تبلیغ موثر

معظم له به شرایط تبلیغ مؤثر در آیه 39 سوره مبارکه احزاب اشاره کردند و گفتند: شرط اول این است که از خدا بترسند، شرط دوم برای تبلیغ برنامه‌های الهی این است ‌که از غیر خدا هیچ هراسی نداشته باشد وشرط سوم نیز آن است که حساب و کتاب خود را از خداوند خواسته و انتظاری از کمک‌های مردم نداشته باشند.

این مرجع تقلید با بیان این که شجاعت و عدم ترس از غیر خدا، در رأس این شرایط است، افزودند: بر اساس روایات،‌ توکل بر خدا و هماهنگی عمل و سخن نیز از شرایط تبلیغ دین الهی است. اگر کسی را به کاری امر می‌کند، خود در ابتدا عامل آن باشند و اگر کسی را از کاری نهی می‌کنند، خود به سراغ آن نرود.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی به وظایف امروز جامعه برای تبلیغ دین خدا اشاره کردند و با بیان این که هر کس باید بر اساس توانایی خود، در این عرصه نقش‌آفرینی کند، ابراز داشتند: نخستین وظیفه عمومی در تبلیغ دین خدا، ارشاد افراد جاهل و نیز تنبیه افراد غافل است که مسئله‌ را می‌داند، ولی خود را به نادانی زده‌اند در این راستا، معلمان نبست به دانش‌آموزان، اساتید نسبت به دانشجویان و... همچنین رسانه‌ها نسبت به خوانندگان این وظیفه را بردوش دارند.

توصیه به دولت جدید

ایشان با اشاره به لزوم توجه دولت جدید به  مسائل فرهنگی و دینی، گفتند: در هشت سال گذشته نسبت به مسائل اخلاقی و دینی بی‌اعتنایی شد و آثار سوء آن همانند بدحجابی، مجالس مختلط، برنامه‌های آلوده و... دیده می شود که ‌امید است دولت جدید نسبت به این مسائل اهتمام بیشتری داشته باشد.

معظم له با تأکید بر این که اگر نسبت به مسائل دینی خوب عمل شود، موجب امنیت جامعه می‌گردد،‌ افزودند: اگر معنویت، اخلاق و احکام الهی در جامعه حاکم باشد، جرم و جنایتی به وقوع نخواهد پیوست.

این مرجع تقلید با بیان این که احکام الهی تنها برای قیامت نیست، یادآور شدند: دنیای امروز مملو از آتش است، برای این که دینی در آن حاکم نیست و احکام دینی وجود ندارد.

زکات فطره

حضرت آیت الله مکارم شیرازی  در بخش دیگری از سخنان خود درباره زکات فطره، گفتند: یکی از وظایف و واجبات در عید فطر، پرداخت زکات فطره است؛ بر اساس روایات، موجب قبولی روزه‌های ماه مبارک رمضان است و اثر دیگر آن این است که انسان را در برابر خطرات، تا سال آینده بیمه می‌کند.

ایشان با مطرح کردن این پرسش که چه کسانی باید زکات فطره بدهند؟ خاطرنشان کردند: کسانی که زندگی سالانه آنها تأمین است و  هزینه‌ها از درآمد او بیشتر نیست، باید زکات خود را بدهند؛ اگر درآمد شخصی از هزینه زندگی خود کمتر باشد، نیاز به دادن زکات فطره نیست؛ این فرد از نظر شرعی فقیر به شمار می‌آید.

معظم له همچنین درباره میزان فطریه، یاد آور شدند: میزان فطریه بر اساس قیمت سه کیلو گندم، به ازای هر نفر سه هزار تومان، البته ‌برای تهرانی‌ها سه هزار و پانصد تومان است بر اساس قیمت برنج هم اگر محاسبه شود، نفری پانزده هزار تومان می‌باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha