پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حضرت آیت الله سبحانی درخواست شفاعت از حضرات معصومین را عین اعتقاد به توحید دانسته و گفتند: ما آنها را همان "عباد الله الصالحین" می دانیم و برای رسیدن به قرب الهی و و بخشش گناهان از کسانی شفاعت می جوییم که بالاترین مقامات را نزد خداوند دارند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، امروز در درس تفسیر قرآن کریم، در مسجد مدرسه حجتیه قم در تفسیر آیات سوره یس اظهارداشتند:  سوره یس قلب قرآن کریم نامیده شده است؛ زیرا به شریانهای اصلی دین که همانا، توحید، نبوت و پیامبر(ص) و معجزه ایشان پرداخته است.

ایشان با اشاره به آیه 71 سوره مبارکه یس، افزودند: خداوند در این آیه میفرماید "آیا ندیده‌اند که ما با دست‌های خودمان چهارپایان را آفریدیم؟" ممکن است در اینجا سوال شود که چه کسی این واقعه را دیده است که باید در جواب گفت که این رویت، رویت حسی نیست، بلکه عقیدتی می‌باشد که با علم نیز ثابت میگردد.

این مفسرقرآن کریم ادامه دادند: در اینجا خداوند میفرماید که  با دست خود، اینها را خلق کردیم در حالیکه خداوند دست ندارد؛ دراینجا ست که ما از وهابی‌ها فاصله میگیریم؛ زیرا آنها «ایدی» را همان دست می گیرند ولی برای اینکه مسخره نشوند می گویند که البته کیفیت آن مشخص نیست و به همین خاطر است کتب آنها پر است از دست معلوم وکیفیت مجهول؛ ولی شیعه «ایدی» را کنایه از عنایت می داند.

ایشان خاطرنشان کردند: دقیقا همین شکل را در محاورات نیز بیان می کنیم؛ آنجا که می گوییم با دست خودم این کودک را تربیت کردم که منظور ما خود شخص و عنایت اوست، نه این که صرفا با دست، او را تربیت کرده ام.

حضرت آیت‌الله سبحانی یادآورشدند: وهابی ها واقعا «مجسمه» هستند و قائل به جسمیت خدا می‌باشند؛ چرا که می گویند خدا دست دارد، ولی کیفیتش را نمی دانیم!، در حالی که در هر معنی این مساله را بپذیریم، خواص جسمانیت را خداوند متعال مفروض کرده ایم، در صورتی که جسمانیتی برای خداوند متعال متصور نیستیم.

حضرت آیت الله سبحانی در ترجمه آیه72 سوری یس نیز افزودند: خداوند متعال تمام حیوانات بزرگ عالم را برای اطاعت از بشر خلق کرد در حالی که خود انسان قادر به چنین کاری نیست و حتی قادر به رام کردن یک مگس هم نمی‌باشد ولی همه حیوانات به امر خدا تابع انسان شده اند.

ایشان با ذکر این مطلب که چهار منفعت سواری، غذا، پشم و شیر را از نعمت هایی است که خداوند از انعام برای انسان به ودیعه نهاده است، اظهار کردند: قطعا باید برای چنین نعماتی شب و روز شکرگزار خداوند باشیم و چه افسوس مردمی که غرق در نعمت هستند، اما منعم را نمی شناسند؛ احتجاجات قرآن غالبا طبیعی و فطری است، در حالی که مشرکان راه را اشتباه رفتند.

معظم له با اشاره به این که مشرکان با بت پرستی، از خالق و منبع قدرت در این جهان غافل شده‌اند،  یادآورشدند: تصور بت بودن برخی چیزها مساله‌ای است که باید در آن دقت کرد؛ مساله ای که وهابیت به هیچ عنوان در آن موفق نبوده و به بی‌راهه رفت؛ آنان زیارت قبر پیامبر (ص) به نیت شفاعت را با بت‌پرستی یکی می دانند در حالی که ما عقیده داریم که درخواست شفاعت از پیامبر(ص) و ائمه(ع)، مساوی با پرستش آنها نیست، ولی آنها مساله را به کلی اشتباه فرض کرده اند.

ایشان تاکید کردند: اعتقاد به شفاعت معصومین(ع) عین توحید است؛ زیرا آنها را همان "عبادالله الصالحین" می دانیم  که در نماز بر آنها سلام می فرستیم و برای رسیدن به قرب الهی و تقرب به خدا و همچنین بخشش گناهان، از کسانی شفاعت می جوییم که بالاترین مقامات را نزد خداوند دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha