پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

مدیر حوزه علمیه گیلان گفت: هدف ما این است که حوزه علمیه گیلان را در ردیف پنج حوزه علمیه برتر کشور قرار دهیم.

 حجت‌الاسلام  محمد لاکانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به اهمیت و نقش حوزه‌های علمیه در نشر مفاهیم عمیق دینی، گفت: در حقیقت حوزه‌های علمیه در کشور، از نهادهای اصیل فرهنگی محسوب می‌شوند.

 وی با تاکید بر نقش تاریخی حوزه‌های علمیه در زندگی فردی و اجتماعی مردم، خاطرنشان کرد: ارتباط تنگاتنگ بازاریان با روحانیون برای کسب روزی حلال، تبلیغ روحانیون در مناطق دور دست، مخصوصاً  در ایام خاص تبلیغی همچون ماه رمضان و محرم، پاسخگویی به شبهات جوانان، حل نزاع‌های خانوادگی و ایجاد آشتی در بین خانواده ها و القای آموزه‌های دینی به جامعه، از جمله مواردی است که از طریق حوزه های علمیه و روحانیون انجام شده و می شود.

 مدیر حوزه علمیه گیلان با اشاره به پیشرفت‌های صورت گرفته در عرصه تکنولوژی و ضرورت بهره مندی بیشتر مبلغان از ابزار روز آمد تبلیغی، خاطرنشان کرد: تبلیغ اینترنتی با استفاده از فضاهای مجازی، همچون وب سایت ها و وبلاگ ها که امروزه مخاطبین فراوانی را نیز جذب کرده، برای حوزه های علمیه، طلاب و روحانیون باید در اولویت های تبلیغی قرار گیرد.

 حجت الاسلام محمد لاکانی خاطرنشان کرد: امروز حوزه های علمیه با ایجاد سایت‌های متعدد، خدماتی فراوانی همچون پاسخگویی به شبهات نسل جوان، مشاوره، بیان حقایق دینی و تبیین سبک زندگی اسلامی و نیز مدیریت نهضت قرآن آموزی در کشور را به جمع وسیعی از قشرهای مختلف مردم ارائه می دهد.

  وی با بیان این که نیازهای فکری و عقیدتی مردم مناطق مختلف جهان، نگاه‌ها را به سوی حوزه های علمیه کشور جلب کرده است، گفت: حوزه های علمیه باید طلابی را تربیت کنند تا به کشورهای مختلف جهان اعم از اروپایی، آمریکایی، آسیایی و آفریقایی سفر کنند و مردم آن مناطق را با مفاهیم عمیق اسلام ناب آشنا کنند.

 مدیر حوزه علمیه گیلان با اشاره به این مطلب که در گذشته قدم های ارزشمندی برای رشد کمی و کیفی حوزه علمیه گیلان و مدارس علمیه سطح استان برداشته شده، تصریح کرد: با توجه به مقیاس کارهایی که باید برای ارتقای مباحث آموزشی، پژوهشی و تهذیبی در حوزه علمیه گیلان صورت پذیرفته است، امروز ما نیازمند نوعی جهش، تسریع و در یک کلام تحول در حوزه علمیه استان هستیم.

 حجت‌الاسلام لاکانی  خاطرنشان کرد: معتقدیم به لحاظ آموزشی حوزه علمیه گیلان باید دارای چنان جایگاهی شود که طلاب هر آن چه که برای کسب علوم دینی نیاز دارند، در سطح استان تأمین شود و نیازی به مهاجرت به سایر استان ها در این زمینه وجود نداشته باشد.

 وی با تاکید بر این که هدف ما این است که حوزه علمیه گیلان را در ردیف پنج حوزه علمیه برتر کشور قرار دهیم، افزود: نگاه و چشم انداز ما نسبت به آینده، ایجاب می کند که با برداشتن تمرکز از قم حتی صدور مدارک سطوح مختلف تحصیلی را نیز در خود مرکز مدیریت حوزه علمیه استان انجام دهیم.

*احیای بحث و جدل احسن در حوزه

 مدیر حوزه علمیه گیلان با بیان این که طلاب حوزه های علمیه باید بَحّاث پرورش پیدا کنند، اظهار کرد: یکی از برنامه های مهم حوزه علمیه گیلان، احیای بحث و جدل احسن در میان طلاب، به منظور ارتقای سطح کیفی آموزشی در مدارس علمیه استان می باشد. چرا که در دنیای مدرن امروز بعضی از دانشگاه های کشورهای پیشرفته جهان از همین روش آموزشی الگوبرداری کرده اند.

 وی با تصریح بر اهمیت و اولویت بحث پژوهش در حوزه علمیه، آموزش دوره‌های پژوهشی مقاله نویسی و کتاب نویسی، برگزاری همایش ها، تشویق و تجلیل از برجستگان علمی و برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در حوزه علمیه را از جمله برنامه های مرکز مدیریت حوزه علمیه گیلان برای ارتقای وضعیت پژوهشی طلاب علوم دینی برشمرد.

 حجت الاسلام  لاکانی آراسته شدن طلاب مدارس علمیه به اخلاق حسنه را سرچشمه تمام آثار و برکات حوزه های علمیه در جامعه عنوان کرد و ابراز داشت: احیای نماز جماعت در اوقات سه گانه و نماز شب، پی گیری برای برگزاری مستمر و با کیفیت درس های اخلاق با استفاده از اساتید بومی و نیز اساتید مرکز قم، از جمله برنامه های تهذیبی مرکز مدیریت حوزه علمیه استان می باشد.

*راه‌اندازی مرکز مشاوره عمومی

 وی با اشاره به اینکه بحث مشاوره، امروز باید به صورت علمی ارائه شود، تاکید کرد: برنامه ما این این است که یک مرکز مشاوره اسلامی در استان راه اندازی کنیم تا از این طریق، هم طلاب راهنمایی های مورد نیاز را از مشاوران متخصص دریافت کنند و هم مردم از این مرکز بهره مند شوند چه این که اعتمادی که مردم به حوزه های مقدس علمیه دارند به هیچ ارگان و نهادی دیگر در کشور ندارند.

 مدیر حوزه علمیه گیلان افزود: برای عملی کردن طرح ایجاد مرکز مشاوره اسلامی در استان، ابتدا افرادی که به لحاظ علمی و اخلاقی صلاحیت‌های کافی را داشته باشند، برای طی کردن دوره های تخصصی مشاوره به مرکز قم اعزام می کنیم و از همین افراد در مرکز مشاوره اسلامی استان استفاده خواهیم کرد.

*تبلیغ در فضای مجازی

  حجت الاسلام لاکانی در ادامه با اشاره به اینکه در حقیقت تبلیغ و ترویج مبانی عمیق دینی ثمره و نتیجه حوزه های علمیه است، گفت: ایجاد فرصت های جدید تبلیغی در استان، بهره‌مند کردن مدارس و دانشگاه‌ها از مبلغان خبره و تبلیغ در فضای مجازی از جمله کارهایی است که در راستای اهداف حوزه های علمیه تنظیم و ترسیم کرده ایم.

 وی با بیان این که هم اکنون در برخی نقاط استان گیلان، با نبود و یا کمبود فضای آموزشی برای طلاب مواجه هستیم، اضافه کرد: ما در جنوب استان گیلان و در مناطقی همچون رودبار و منجیل و لوشان، در شرق استان در شهرستان سیاهکل و در غرب نیز در شهرستان صومعه سرا و رضوانشهر فاقد مدرسه علمیه می باشیم و برنامه ما در این زمینه، ایجاد و احداث مدرسه علمیه در مناطق مذکور می باشد.

 مدیر حوزه علمیه گیلان با اشاره به این که برای ارتقای وضعیت و کیفیت سطح علمی طلاب لازم است که در مدارس علمیه از ابزار جدید آموزشی استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: برخورداری از کتابخانه‌های مجازی، رایانه و اینترنت در به روز بودن و دسترسی آسان به اطلاعات برای طلاب بسیار موثر است.

  حجت الاسلام  لاکانی تصریح کرد: با توجه به موانع و مشکلات پیش رو برای دستیابی به تمام اهداف و آرمان های ذکر شده نیاز به کمک، همراهی و حمایت مدیران حوزوی در مرکز و و همین طور نماینده ولی فقیه در گیلان، مدیران، اساتید، معاونین و طلاب علوم دینی می باشیم.

*ارتباط مستمر با مدارس علمیه

 وی با اظهار این مطلب که تنها زمانی می توان ادعا کرد که از مشکلات مدارس علمیه و وضعیت آن ها اطلاعات صحیح و جامعی در دست داریم که به طور مستقیم با آنها در ارتباط باشیم، ابراز داشت: یکی از برنامه های مهم مدیریت حوزه علمیه استان برای دستیابی به این هدف سفرهای سر زده به مدارس علمیه و گفتگوی چهره به چهره با طلاب و همین طور مدیران و معاونین مدارس علمیه گیلان می باشد.

 مدیر حوزه علمیه گیلان خاطرنشان کرد: برای این که بتوانیم با صرف کمترین وقت و انرژی بیشترین میزان بازدهی و کارایی را در مدارس علمیه استان داشته باشیم از مدیران، معاونین و طلاب مدارس علمیه درخواست می کنیم تا خود را هم‌سو با برنامه ها و فعالیت های مرکز مدیریت حوزه علمیه گیلان قرار دهند.

  وی در پایان با اشاره به این که آیت الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه، برنامه ها و ایده های جامعی برای اداره حوزه های علمیه دارند، تاکید کرد: در تلاشیم تا با استفاده از این ایده های سازنده، حوزه علمیه گیلان را در ابعاد مختلف ارتقا دهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha