در این شماره از مجله تربیتی و اخلاقی خلق، عناوینی چون حواریون اهل بیت(ع)، ذکر و غفلت در قرآن، خودسازی و دیگرسازی، توسل و راههای آن و قله نشینان معرفت بر روی جلد خودنمایی میکند.
نوشتارهای متنوعی که در این شماره از مجله به چاپ رسیده، در حوزه اندیشه و اخلاق اسلامی و با زمینه ها و نگرش های مختلفی جمع آوری شده است که از آن جمله می توان به سخنرانی آیت الله ناصری، پیام مقام معظم رهبری به حجاج، نوشتارهایی در باب عرفان های نوظهور، گفت و گو با مدیر مدرسه عالی فقه دارالهدی، متنی با عنوان آداب دعا برگرفته از بیانات آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، نامههای ره نما، پرسش و پاسخ دینی با موضوع توسل و راههای آن، شعر، معرفی کتاب، خبر و دیگر مطالب گوناگون در حوزه اخلاق اسلامی اشاره کرد.
یکی از مطالب جذاب و خواندنی این شماره نوشتاری است با عنوان «معنای پوچ» که در بخش عرفان های نوظهور مجله به چاپ رسیده است در واقع این نوشته، شروع سلسله مطالبی است در بررسی این مقوله به قلم آقای رسول حسن زاده.
در این مطلب در بستر موضوع عرفانهای نوظهور، به مقوله جنبش تفکر نوین پرداخته شده که ضمن معرفی و تحلیل و بررسی آن به آسیب شناسی و تنبه دادن مخاطبان نسبت به خطرات این مقوله فرهنگی نوین پرداخته است.
نویسنده معتقد است که با جریان شناسی این جنبش نوپدید معنوی، می توان دریافت که این جنبش به عنوان یک پدیده اجتماعی کوشیده است با پیوندزدن میان سنت های کهن شرقی و یافته های جدید بشری، الگوی جدیدی از زندگی را به بشر ارائه دهد که این مدل از زندگی که مبتنی بر جهان بینی جدیدی شکل می گیرد باورهای دینی را تحت تأثیر خود قرار داده و با کمرنگ کردن یا همرنگ کردن آن با نظام اعتقادی خویش به یک پدیده خطرناک تبدیل شده است.
نویسند در ادامه ضمن بررسی ریشههای فکری و عقبه تاریخی و مبنای این جنبش به روند شکلگیری آن در حوزه های مختلف تاریخی، فرهنگی و اجتماعی اشاره میکند و نحوه سوء استفاده مبدعان آن را از زمینه های دینی و نیازهای معرفتی مخاطبانش مورد توجه و تنبه قرارمی دهد.
نویسنده در ادامه یادآور میشود که با بررسی ویژگی های شخصیتی رهبران جنبش های نوپدید، چند ویژگی بارز خودنمایی می کند:
این افراد، کسانی هستند که با خودشیفتگی تمام، روح سرکش خود را در هنجارشکنیها نمایان میسازند؛ کسانی که برای هویتبخشی به مکتب های دروغین و پوشالی خود، به مصاف دستورالعمل های الهی می روند و با افتخار، خود را متمرد شرایع پیشین می دانند.
در مطلب دیگری با عنوان پلکان صعود که به موضوع نماز می پردازد، راهکارهای اهتمام به نماز و نیز موانع پذیرفته شدن نماز بیان شده است.
در این نوشتار ضمن یادکردی از ویژگی های نماز اول وقت و مراتب آن و نیز توجه دادن مخاطب به ارزشها و نتایج معنوی خاص این امر به این نکته اشاره شده است که در موارد متعددی عالمان ربانی برای حل برخی مشکلات و برآورده شدن حوائج آنان، مواظبت بر نماز اول وقت را سفارش می کرده اند.
و نیز این نکته مورد تنبه واقع شده است که با سیری در سخنان معصومان(ع) مییابیم که یکی از نشانه های شیعه واقعی، توجه به اوقات نماز است.
و این که حضرت علی(ع) در کلامی می فرمایند: شیعیان مرا به دو خصلت آزمایش کنید؛ به مراقبت بر وقت های نماز و به کمک مالی به برادران دینی خود؛ و اگر چنین نباشند از آنها فاصله بگیر، فاصله بگیر.
مجموعه مطالب دیگری هم که در این شماره از مجله خلق به چاپ رسیده مجموعا در حوزه اخلاق اسلامی و یادکرد از عارفان به نام دینی و بزرگان از علم و معارف اسلامی است.
این نوشتارها را می توان در قالبها و مضامین متنوع مطالعه کرد و بهره معنوی و معرفتی آن را نصیب خویش نمود.
این مجله، طرح جلد، سبک چاپ و صفحه آرایی رنگین و چشم نوازی هم داراست.
دو ماهنامه خلق به صاحبامتیازی موسسه فرهنگی دارلهدی و مدیر مسئولی عبدالعلی حجتیان زاده منتشر میشود.
علاقهمندان با تلفن 37737429-025 تماس بگیرند.
پایگاه اطلاعرسانی نشریه به نشانی www.daralhoda.com در دسترس علاقهمندان میباشد.