پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

کتابخانه ویژه نابینایان و کم‌بینایان صبح امروز با حضور تولیت آستان مقدس و مدیرکل بهزیستی استان قم در حرم حضرت معصومه(س) آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در این مراسم که امروز سه‌شنبه 23 مهر ماه در رواق معرفت حرم مطهر برگزار شد، معاون فرهنگی و نشر معارف قرآن و عترت آستان راه‌اندازی این کتابخانه را در راستای خدمت‌رسانی هر چه بیشتر به زائران اهل‌بیت دانست.

حجت‌الاسلام احمدی با اشاره به ارایه بیش از 40 کتاب به خط بریل در این کتابخانه اظهار داشت: کتاب‌‌های ارایه شده در این کتابخانه شامل؛ زیارتنامه، قرآن مفاتیح، احکام شرعی و معارف اهل‌بیت(ع) است.

وی افزود در کنار این کتاب‌ها هزار عنوان کتاب صوتی نیز در حوزه دین و اهل‌بیت(ع)در اختیار روشندلان قرار دارد.

وی رسالت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) را نشر معارف قرآن و عترت دانست و گفت: برای کم‌بینایان نیز دستگاه« بهدید» تهیه شده است که با درشت نمایی حروف مطالعه کتاب‌ها را برای آنها آسان می‌کند.

روشندلان قم صاحب کتابخانه شدند

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر حسینی نژاد نیز در این آیین، ضمن تبریک روز جهانی عصای سفید اظهار داشت: افراد زیادی در جامعه هستند که دچار معلولیت می‌باشند که باید به آنها نیز خدمات‌رسانی نمود.

مسئول حوزه ریاست آستان مقدس قم با بیان این که همه روزه شاهد حرکت‌ها و فعالیت‌های جدید در آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) هستیم اظهار داشت: خدمت جدید، ایجاد کتابخانه‌‌ای برای روشندلان و کم‌بینایان است  که امیدواریم سال‌ها نیز با حضور در این مکان مقدس بهره بیشتری از آن ببرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی‌نژاد ادامه داد: البته در کنار این کتابخانه صندلی‌های مخصوصی نیز ویژه نابینایان در نظر گرفته شده تا در مسیر زیارت کریمه اهل‌بیت(ع) با مشکل روبه رو نشوند.

وی با بیان این که خدا معلولیت را برای انسان قرار نمی‌دهد افزود: معلولیت‌های موجود عوامل اجتماعی، محیطی و بیماری‌های جوامع است؛ البته خداوند زمانی که نعمتی را از دست می‌دهد نعمتی دیگر در پیش روی او قرار می‌دهد که موفقیت نابینایان در مقاطع مختلف دانشگاهی و فعالیت‌های گسترده قرآنی نشان‌دهنده این توفیق الهی می‌باشد.

سخنران این مراسم در پایان استفاده حداکثری از عرفه را ضروری دانستند و گفتند: باید همگان این روز را گرامی داشته و با ارتباط با خدا موجبات تعالی خود را فراهم سازند.

 

 *تدوین احکام ویژه معلولین

 درادامه مدیرکل بهزیستی استان قم نیز بااشاره به اینکه معلولین 10 درصد جامعه جهانی را تشکیل می‌دهند ادامه داد: از جمله  نابینایان هستند که شرایط خاصی دارند از این رو خدمت‌رسانی به آنها نیز باید به صورت خاص در نظر گرفته شود.

حاجی مظفری  با اشاره به وجود بیش از 80 هزار نابینا در کشور اظهار داشت: بیش از 1300 نفر در قم حضور دارند که بهزیستی عهده‌دار خدمت رسانی به آنها است.

وی با اشاره به موفقیت نابینایان در عرصه‌های علمی ادامه داد: علی‌رغم این مشکل جدی در پیش روی نابینایان دانشجویان نابینایی در مقاطع دکتری و ارشد مشغول تحصیل می‌باشند و تعدادی نیز از حافظان قرآن کریم می‌باشند که این نمونه‌ها نشان‌دهنده موفقیت بیشتر آنها در جهت خدمت‌رسانی بیشتر است.

مدیرکل بهزیستی استان قم با اشاره به ظرفیت بزرگ حوزه‌‌های علمیه در قم و ظرفیتی که برای نشر معارف اهل‌بیت (ع) و انجام کارهای فرهنگی ویژه معلولین در این شهر اظهار داشت: از جمله اقدامات صورت گرفته احکام ویژه معلولین است که از سوی دفتر آیت‌الله العظمی  سیستانی در حال انجام است که این احکام استخراج و در اختیار همه معلولان قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به انتشار نشریه فرهنگی به زبان فارسی و انگلیسی از سوی بهزیستی قم اظهار داشت: اخیراً این نشریه به صورت خط بریل در حال انتشار است که با تیراژ 5000 نسخه به سراسر کشور ارسال می‌شود. 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha