به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، شب هشتم ماه محرم، در جمع سوگواران عزای حسینی در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) قم، در ادامه سلسله مباحث تبیین سبک زندگی به مسئله نظم و تدبیر اشاره کرد و گفت: نظم و برنامه ریزی یکی از مهم ترین رموز موفقیت در سبک زندگی اهلبیت(ع) بوده است.
وی با اشاره به این که حضرت علی(ع) در شب بیست و یکم و در لحظات پایانی عمر با برکت خود به اهتمام در تقوای الهی و نظم در امور تاکید ویژه داشتند، تصریح کرد: نبی مکرم اسلام(ص) نیز در حدیثی فرمودند من از فقر بر امتم نمیترسم، اما از بی نظمی آن ها هراس دارم.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) عامل اصلی شکست مسلمانان در جنگ احد را بی نظمی و عدم تدبیر برشمرد و گفت: تمام اصول عالم و اسلام بر اساس نظم است.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به بیان آیاتی از قرآن کریم مبنی بر نظم و انسجام عالم خلقت، اظهار داشت: در نهج البلاغه امیرالمومنین(ع) نیز، مباحث بسیاری در خصوص نظم سیارات، کرات و زمین ارائه شده است.
* جلوتر از ولایت حرکت نکنیم
وی با بیان اینکه وقت روزانه رسول اکرم(ص) به سه بخش مناجات با خدا، امور خانواده و خود تقسیم بندی میشد، تصریح کرد: متاسفانه برخی از افراد از زمان صدراسلام جلوتر از «ولی خدا» حرکت میکردند و برداشت ناصحیح از امور داشتند.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی با تاکید بر این که انقلاب اسلامی از این گروه ها به شدت لطمه خورده است، ابراز داشت: اگر به این افراد بگوییم ولی و سرپرست دین مخالف فلان اقدام شماست؛ میگویند "بله آقا گفت"، اما ما باید این کار را انجام دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با بیان این که در منابع دینی تصریح شده است که در هر زمینه ای جلوتر از ولی و سرپرست دین حرکت نکنید، تصریح کرد: برخی افراد به حرف خدا و پیامبر(ص) هم اهمیت نمیدهند و کار خود را انجام میدهند.
وی با اشاره به این که یکی از اصحاب رسول خدا(ص) تمام زندگی خود را معطوف به عبادت کرده بود و به خانواده خود اهمیتی نمیداد، اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) با این شیوه مخالفت کردند.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) در ادامه با بیان اینکه ده نفر از یاران برجسته رسول خدا(ص) متعهد شده بودند برای حفظ دین خود و عدم معصیت در جامعه حضور پیدا نکنند، خاطرنشان کرد: نبی مکرم اسلام(ص) با این گونه افراد نیز برخورد کرد و بر حضور فعال در جامعه تاکید فرمود.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به نظم حضرت سیدالشهدا(ع) در شب عاشورا، اظهار داشت: ایشان شب عاشورا به مناجات با خدا، گفت و گو با خانواده و اصحاب و به بررسی موقعیت نظامی پرداختند و در واقع شب عاشورا، شب نظم بود.
وی با اشاره به اهتمام امام حسین(ع) به اقامه نماز اول وقت، ابراز داشت: ایشان به همراه یاران خود در برابر دشمن صف نماز را بستند و نماز خوف اقامه کردند.
* حسرت اموات از لحظات زندگی در دنیا
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) در ادامه با تاکید بر این که جوانی و عمر نعمتی است که بازگشتی ندارند، تصریح کرد: بسیاری از اموات حسرت لحظه های دنیا را میخورند و آرزو دارند به دنیا بازگردند تا اعمال بهتری از خود برجای گذارند و به همین دلیل ما نباید فرصت های خود را بیهوده هدر دهیم.
وی با اشاره به حدیثی از امام کاظم(ع) مبنی بر تلاش برای تقسیم ساعت های عمر روزانه، افزود: ارتباط با خدا، اشتغال، معاشرت با دوستان خوب و استفاده از لذت های غیر حرام نظیر ورزش، کوهنوری، پیاده روی و ... چهار بخشی هستند که باید ساعت های روزانه عمر خود را بر اساس آن ها تقسیم بندی کنیم.
عضو هیئت علمی جامعه المطفی(ص) به دو ویژگی دوست خوب پرداخت و گفت: دوست واقعی عیب های انسان را به وی بازگو میکند و در سختی ها نیز همراهی میکند.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر این که ائمه معصومین(ع) از دین و دنیا همواره بهره برداری میکردند، ابراز داشت: قرآن میفرماید کسی که دینش را برای دنیا و دنیا را برای دینش از دست بدهد، از ما نیست.
* توصیه ای به جوانان
وی به جوانان توصیه کرد: پس از ازدواج به گونه ای رفتار کنید که اهتمام و احترام به جایگاه همسر، پدر و مادر و فرزندان تحت تاثیر یکدیگر قرار نگیرد.
انتهای پیام/