به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، به نقل از الراصد، در همین راستا شیخ عادل بوخمسین در سلسله سخنرانی هایی "مبارزه با فساد" و "میانه روی در راه موفقیت" را مطرح کرد و سخنرانی اخیر او با موضوع "برخورد طایفی، سلاح دشمنان و ابزار انسان های ضعیف" مورد استقبال توده مردم و مخاطبان قرار گرفت.
وی در این سخنرانی بر ضرورت برخورداری از روحیه گذشت و میانه روی تاکید کرد.
* دین ما، دین اعتدال است نه تندروی
وی که در کشور تندورها و افراطی های وهابی زندگی می کند گفت: تمرکز من در این سخنرانی بر این است که امت ما یک امت وسط و میانه رو و دین ما دین اعتدال است نه تندروی و چالشهای پیش روی امت ما اوج گرفتن طایفی گری است که این رفتارها از سوی دشمنان دین و امت ترویج میشود و نمیخواهند ما در کشور خود همزیستی مسالمت آمیز داشته باشیم.
شیخ بوخمسین ادامه داد: رفتارهای طایفی به سود سیاست های بیگانگان است و تمام اختلافات مذهبی در واقع به اختلافات سیاسی بر میگردد که باید حساب آنها از اسلام جدا شود. یکی از اسباب طایفی گری جهل و نادانی و عدم شناخت از طرف مقابل و تکیه بر شایعات و اشتباهاتی است که دهان به دهان منتقل میشود و دیگری اسباب آن تعصب است که در اسلام جایی ندارد.
* تعدی به حقوق دیگران ممنوع شود
وی گفت: ما نیازمند تامل جدی در این زمینه و به صدا در آوردن زنگ خطر برای رویارویی با کسانی هستیم که برای ایجاد تفرقه میان ما توطئه میکنند و این در حالی است که جریان ها و طیف های گوناگونی در کشور ما زندگی میکنند. در این زمینه باید از علمای میانه رو و هوشیار بهره ببریم نه علمای ناپخته و از سوی دیگر نظام هم باید حقوق دیگران را حفظ کند و تعدی به آنها را ممنوع سازد.
* نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ اعتدال
این روحانی شیعی عربستانی تاکید کرد: رسانهها هم نقش زیادی در این زمینه دارد، رسانه ها میتوانند به جای اینکه آتش بیار معرکه باشند، نقشی هدفمند و سازنده ایفا کنند و از این رو باید بر نقطه های قوت و مشترک تمرکز کنند و از انتشار شایعات پرهیز کنند.
وی با ناکافی دانستن نظریه پردازی در این زمینه خواستار تاسیس پروژه های مشترک میان علما و فرهیختگان مذاهب اسلامی برای ایستادگی در برابر تغییرات پیش رو و تقویت همزیستی اجتماعی شد و افزود: در این میان شهر احساء نمونه ای درخشان است که نه تنها از لحاظ نظری بلکه از لحاظ عملی و ساختار جغرافیایی و اقتصادی و اجتماعی نیز قدرتمند میباشد.
* مردم در مقابل درگیری های طائفه ای بایستند
شیخ بوخمسین افزود: ما در سال های اخیر شاهد حملات طایفهای شدید و درگیری های سیاسی مختلف در کشورهای نزدیک به خود بوده ایم و این برای ما هشداری است که ما را بر آن میدارد تا از این منبر به مردم بگوییم در مقابل این حملات و هجمه ها بایستند و همگی زیر سقف دین واحد و وطن واحد جمع شوند.
* طایفی گری، بیدار کردن فتنه است
شیخ نجیب الحرز یکی دیگر از سخنرانان احساء نیز سخنرانی هایی با عناوین "کودتاهای فکری، یک پدیده اجتماعی ناخوشایند برای مردم" و "طایفی گری، بیدار شدن فتنه خفته و آگاهی در برابر امواج خشونت" و "حکومت جدید، پاسدار حقوق و ضامن آزادی ها" در این ایام بیان نمود. وی در گفتگوی خود با الحیاة گفت: به نظر من تمام جامعه مخاطب سخنان ما هستند تا همه برای حمایت از وطن همدوش شوند و از آن دفاع کنند و حقوق خود را از راه قانون و به دور از جنجال به دست بیاورند.
وی افزود: بر هیچ کس پوشیده نیست که برخی قدرت های خارجی پیوسته در حال توطئه چینی هستند تا ما با هم درگیر باشیم اما ما از طریق منبر به جامعه هشدار میدهیم که دوست داشتن میهن از نشانه های ایمان است و همه ما باید با وجود اختلافات طایفهای در این وطن و آبادانی آن سهیم باشیم و از تفرقه و درگیری پرهیز کنیم.
شیخ حرز در ادامه گفت: آنچه که ما مطرح میکنیم برخی ارزش های اسلامی است که مورد توجه حکومت های جدید قرار گرفته، به نظر ما امام حسین پیشوای کرامت است و تمام امت ها در این ارزش سهیم هستند. ما به دنبال اتحاد امت و ترک تفرقه و جدایی هستیم.
وی ادامه داد: یک سخنران اگر توجهی به این ارزش های انسانی نداشته باشد کارش بیهوده است؛ چرا که اینها ارزش هایی متمدن است که باید پرورش داده شود. چنین ارزش هایی نباید مختص یک مذهب یا طایفه دانسته شود؛ چرا که همه ما در این ارزش ها و اصول مشترک هستیم.
شیخ حرز افزود: منطقه احساء عربستان آماده صادر کردن این فرهنگ است، نه تنها فرهنگ گذشت، بلکه فرهنگ پذیرش دیگران و همزیستی با آنها همراه با محبت و آرامش و ما تجربه های عملی خوبی در این زمینه داریم. "احساء" با این فرهنگ ها حکایتگر سیره پیامبرانی است که به ترک افراط و تفرقه و خشونت دعوت میکردند.