یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: بی شک صحیفه سجادیه امام زین العابدین (ع) در اوج قله فصاحت و بلاغت قرار دارد.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در جمع هیئت عزاداری نیروهای مسلح در دفتر مقام معظم رهبری در قم با اشاره به مطلب فوق ابراز داشت: معارف بسیار ارزشمند و نابی در این صحیفه سجادیه وجود دارد که آن را پس از قرآن و نهج البلاغه در زمره گرانسنگ ترین کتب شیعی و اسلامی قرار داده است.

وی افزود: به اعتقاد برخی، حتی اگر این کتاب ارزشمند سندی هم نداشت، فصاحت و بلاغت موجود در آن نشان می دهد که از ناحیه یک امام معصوم(ع) صادر شده است.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش بی نظیر امام سجاد(ع) در کنار حضرت زینب (س) در پاسداری از آرمان های مقدس سیدالشهدا(ع)، گفت: امام زین العابدین (ع) پس از عاشورا در اوج مظلومیت به دفاع از مکتب حق و حقیقت پرداخت و با حماسه تبلیغی و رسوا کردن دستگاه یزدی ، باعث ماندگاری قیام سرخ حسینی شد.

وی با بیان این که امام سجاد(ع) در طول 34 سال امامت خویش بیش از  170 شاگرد تربیت کردند، ادامه داد: با عنایت به این حقیقت تلخ که متاسفانه پس از عاشورا، خفقان شدیدی بر جامعه اسلامی حاکم بود و اجازه هیچ نوع فعالیت آموزشی و تبلیغی به امام (ع) داده نمی شد، لذا این حجم از تربیت شاگرد در فضای آن روزگار حاکی از هوشمندی و توانمندی امام سجاد(ع) در راستای حراست از معارف حقه شیعه است.

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی خاطرنشان کرد: شیوه کار حضرت این گونه بود که برده‌های فراوانی را می‌خریدند و پس از یک سال آموزش و به بهانه‌های مختلف آنها را آزاد می‌کردند و همین افراد جزو شاگردان ایشان می شدند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مظلومیت های بی شماری که به اهل بیت(ع) در مسیر کوفه و شام وارد شد، گفت: تفاوت مردم کوفه با شام این بود که مردم کوفه اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) را به خوبی می شناختند و غفلت و دنیاطلبی باعث شد که آن جنایت ها را مرتکب شوند؛ در حالی که مردم شام، اساساً آشنایی چندانی با خاندان نبوت و امامت نداشتند و در جهل مرکب به سر می بردند.

وی یادآور شد: به هر حال نباید از یاد برد که معاویه 40 سال در شام حکومت کرده بود و صدها مسجد تنها به لعن علی (ع) اختصاص داشت بنابراین لازم بود امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در شام ابتدا با سخنان خود زمینه شناخت صحیح از امامان معصوم(ع) را فراهم کنند.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با بیان این که خطبه امام سجاد(ع) در شام حاوی معارف ارزشمندی درباره ویژگی های امامان معصوم(ع) است، گفت: داشتن علم و حلم از ناحیه خداوند متعال و همچنین دانستن اسم اعظم و علومی چون منایا و بلایا و ... از جمله این ویژگی هاست.

وی یادآور شد: جود و سخاوت، عبادت خالصانه ، شجاعت، تقوای الهی، فصاحت و محبت در دل‌های دیگران و ... نیز از دیگر این خصوصیات و ویژگی ها می باشد که به راستی اگر بخواهیم درباره هر کدام از آن ها صحبت کنیم، چندین جلد کتاب را شامل می شود.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha