به گزارش خبرگزاری حوزه، محمدجواد ظریف امشب پس از دیدار با علما و مراجع عظام تقلید در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به اینکه به دلیل بیماری سفر بنده به قم به تاخیر افتاد، اظهار داشت: امروز در دیدار با حضرات آیات عظام گزارشی را از فعالیت های صد روزه گذشته دستگاه سیاست خارجی دولت، به ویژه در زمینه مذاکرات هسته ای تقدیم کردم.
وی با بیان اینکه لازم می دانم از مراجع بزرگوار شیعه، حوزه علمیه قم، مردم خوب کشورم و شهر مقدس قم به دلیل محبت ها و دعای خیرشان تشکر کنم، تصریح کرد: برای بنده و همکارانم در وزارت خارجه و گروه مذاکره کننده بالاترین افتخار این بود که موجبات رضایت و دعای روحانیت معظم و مراجع بزرگوار را فراهم کردیم و امروز نیز با حمایت آیات عظام دلگرم شدم.
وزیر امور خارجه با اشاره به دیدار ظهر امروز خود با رئیس و معاونان جامعه المصطفی(ص)، ابراز داشت: امروز فرصتی شد تا با مدیران جامعةالمصطفی که از افتخارات جامعه حوزوی جمهوری اسلامی به شمار می آید، جلسه داشته باشیم و در جهت تقویت همکاری ها بین وزارت خارجه و این موسسه بسیار عظیم و افتخار آفرین گفتگو کنیم.
* مبنای قدرت جمهوری اسلامی، قدرت گفتمانی است
ظریف در ادامه مبنای قدرت جمهوری اسلامی را قدرت گفتمانی و معنایی دانست و افزود: در این بخش حرف های جدیدی برای گفتن داریم و این جرئت و جسارت را اسلام و اتکای ما به خداوند متعال و مکتب اهلببیت(ع) داده است که بتوانیم با جرئت در جامعه جهانی ادعا کنیم که نمونه دیگران را نمی پذیریم و خودمان یک نمونه برای ارائه داریم.
*تقاضای مهم وزیر خارجه از مراجع عظام تقلید
وی با بیان اینکه حوزه های علمیه یکی از مهم ترین مراکز قدرت افزایی برای کشورمان هستند می توانند با تولید ادبیات، مفاهیم جدید، پردازش مفاهیم دینی و طرح این مفاهیم در شکلی که از طرف دستگاه سیاست خارجی قابل پیگیری عملیاتی و هم قابل ارائه در صحنه بین المللی باشد، پایه اساسی قدرت جمهوری اسلامی را تقویت کنند و بنده هم در گفت وگو با مراجع عظام تقلید این موضوع را از تقاضای های مهم وزارت خارجه از محضر علما مطرح کردم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری حوزه مبنی بر اینکه چه برنامهای برای استفاده از ظرفیت های حوزه علمیه در بخش بین الملل دارید، گفت: حوزه های علمیه بهعنوان یکی از اصیل ترین اندیشه های کشور، بیشترین سهم را در بخش فکر سازی و ایجاد محتوا برای قالب انقلاب و مردم دارد.
*کارگروه مشترک فضلای حوزه و اساتید وزارت خارجه تشکیل می شود
ظریف تصریح کرد: برای استفاده از ظرفیت های حوزه توافق کردیم، مجموعه ای از اساتید روابط بین الملل که به مفاهیم مدرن روابط بین الملل آشنا هستند و از تعهد اسلامی و نقش فرهنگ اصیل تشیع در ساختن این محتوا برخوردار هستند، گروه کاری را با فضلای حوزه تشکیل داده و برای مفهوم سازی و نظریهپردازی، تلاش کنند.
*درصد غنی سازی را ما تعیین خواهیم کرد
وی در ادامه با تاکید بر اینکه درصد غنی سازی در گام نهایی را ما تعیین خواهیم کرد، ابراز داشت: در خصوص گام نهایی هنوز هیچ توافقی صورت نگرفته و گام نخست، نقشه راهی را فراهم میکند که قدم اول را برداریم و با اهداف مشخص مذاکرات را برای رسیدن به تفاهم آغاز کنیم.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه در طول دوران گفتگو گام نهایی مشخص نیست، اظهار داشت: پس از گام نهایی برنامه هسته ای ایران به مسئله ای عادی نظیر ژاپن تبدیل می شود.
*حق غنی سازی پذیرفته شده است
ظریف با تاکید بر اینکه دوران گام نهایی شامل برنامه غنی سازی ایران است، تصریح کرد: در گام نخست نیز نیروگاههای هستهای نطنز و فردو فعال خواهند بود و ایران در سطح سه ونیم تا پنج درصد غنی سازی می کند.
*هیچ تعهدی برای پذیرش پروتکل الحاقی نداریم
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص پذیرفتن طرح پروتکل الحاقی در گام نهایی مذاکرات، اظهار داشت: هیچ تعهدی وجود ندارد که ما پروتکل را بپذیریم و در گام نهایی و به صراحت پیش بینی شده که این اختیار در حیطه وظایف قانونی مجلس شورای اسلامی و ریاست محترم جمهور قرار دارد.
وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه حق مجلس در نپذیرفتن پروتکل الحاقی محفوظ است، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی در آن زمان می تواند تصمیم بگیرد آیا امکانات و امتیازاتی که به ما داده شده است، به نفع ایران می باشد یا خیر.
*ایران از بازدید بازرسان آژانس اتمی هراس ندارد
ظریف با بیان اینکه ما هیچ چیزی برای پنهان کاری نداریم، ابراز داشت: سلاح برای ما قدرت ایجاد نخواهد کرد و خلاف اصول اسلامی است و آن ها هر چه بیشتر در ایران جست وجو کنند، حقانیت ملت ایران بیشتر مشخص می شود چرا که دنیا این واقعیت را متوجه می شود که تمام تبلیغات و فشارها دروغ بوده است.
*همسایگان نسبت به خطر اسرائیل آگاه باشند
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین برنامه های دولت تقویت روابط با کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس است، تصریح کرد: همسایگان ما باید به جای اظهار نگرانی از یک مشکل ساختگی، به خطر بزرگ سلاح های شیمیایی و هسته ای رژیم صهیونیستی آگاهی داشته باشند.
وزیر امور خارجه دلیل نگرانی اسرائیل از رفع مشکلات هسته ای ایران را فرصت پرداختن به سلاح های هسته ای آنها دانست و گفت: اسرائیل تلاش دارد تا از بهانه سازی برای فضاسازی، ایران هراسی در دنیا و انحراف افکار عمومی از سیاست های ددمنشانه خودشان استفاده کنند.
*به دنبال بهبود روابط با آمریکا نیستیم
ظریف در ادامه بر استفاده از شخصیت های نظام جمهوری اسلامی برای پیشبرد منافع ملی تاکید کرد و در خصوص مذاکرات با آمریکا گفت: هدف مذاکرات ما بهبود رابطه با آمریکایی ها نیست و فقط در خصوص مسائل هسته ای گفت وگو صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: بحث هسته ای، آزمایش تاریخی برای آمریکا و غرب است که از بی اعتمادی مسئولان نظام نسبت به سیاست های خودشان کم کنند.
وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه هنوز مرحله دشوار کار شروع نشده است، ابراز داشت: ما می خواهیم وارد مذاکراتی شویم که بسیار دشواتر از مذاکرات دور گذشته است و گام نخست توافق ایران و کشورهای غربی از روند افزایش تنش جلوگیری کرد.
انتهای پیام/