حجت الاسلام كندري در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري حوزه با بيان اين كه اين آزمون براي اولين بار در حوزه علميه خراسان برگزار ميشود، ابرازداشت: متقاضيان شركت در اين امتحانات بايد 70 درصد نمره قبولي براي هر يك از 4 منبع امتحاني شامل آيات الاحكام، قواعد فقه، كليات فقه و مذاهب اسلامي و اصول فقه مقارن را كسب كنند.
وي با اشاره به اين كه، نمره قبولي در اين آزمون به منزله اجازه ورود به مرحله تدوين پايان نامه است و در معدل مدرك تأثيري ندارد، گفت: معدل بر اساس 4 سال خارج و نمره پايان نامه، محاسبه خواهد شد.
مدير ارزشيابي حوزه علميه خراسان با بيان اين كه اين امتحانات دو بار در سال به صورت كتبي برگزار ميشود و براي تعداد و نوبت شركت طلاب در اين امتحانات محدوديتي وجود ندارد، اظهارداشت: فرد متقاضي مي تواند هر 4 منبع درسي را يكبار يا در چند نوبت و در سال هاي مختلف انتخاب و امتحان دهد.
وي با اشاره به ثبت نام 22 نفر براي امتحان در درس آيات الاحكام (كنز العرفان/فاضل مقداد) و 27 نفر در درس قواعد فقه (مدخل علم فقه/ ضياء اسلامي)، خاطر نشان كرد: 25 طلبه در درس كليات فقه و مذاهب اسلامي، 15 نفر در درس اصول فقه مقارن شامل منابع اجتهاد از ديدگاه مذاهب اسلامي و 5 نفر در همين عنوان شامل اصول العامه للفقه المقارن، ثبت نام كرده اند.
حجت الاسلام كندري افزود: درس اصول فقه مقارن شامل دو منبع با عنوان اجتهاد از ديدگاه مذاهب اسلامي و اصول العامه للفقه المقارن است كه متقاضيان ميبايد يكي از اين دو را امتحان دهند.
وي خاطر نشان كرد: اين امتحانات فقط به صورت كتبي برگزار ميشود و براي دريافت مدرك پس از اين مرحله ميبايد پايان نامه خود را ارائه و دفاع كنند تا در صورت قبولي، معدل 4 سال خارج و نمره قبولي پايان نامه به عنوان معدل كل در مدرك آنان لحاظ شود.