خبرگزاری حوزه/ کتاب «انتخاب رشته، انتخاب شغل» با عنوان فرعی راهنمای مشاورین و مراجعین با زیر عنوانهای اصلی که بر روی جلد اثر درج شده یک اثر درخور، جامع و مفید در حوزه شناخت رشته های تحصیلی و بازشناخت قوه، استعداد فردی و تطبیق، تست و محک آن با رشته ها و فضاهای شغلی جامعه ایران امروز است.
این کتاب همراه با تست اصلاح شده رغبت سنجی تحصیلی، تست شخصیت مخصوص انتخاب شغل، اطلاعات رشته های تحصیلی دبیرستان، دانشگاه، حوزه علمیه و رشته های تخصصی و موسسات آن است.
در بخش حوزههای علمیه که فصل کاملی از کتاب را شامل می شود، ابتدا با شرایط پذیرش حوزه آشنا شده و بعد با بخشهایی مثل سفیران هدایت، حوزههای علمیه خواهران و دروس مختلف آن آشنا می شویم.
در ابتدای این فصل نیز به تفصیل به دروس مختلف مقاطع گوناگون تحصیلی در حوزههای علمیه پس از شرح و توصیف ویژگی های تاریخی و جایگاه معرفتی حوزه و چگونگی منظر فضای موجود در آن مورد توجه قرارگرفته است.
سپس به مراکز تخصصی حوزههای علمیه پرداخته شده و در این بخش به این قسمتها و عناوین توجه داده شده است:
تفسیر و علوم قرآنی، فلسفه اسلامی، کلام اسلامی، فرق فلسفه و کلام، تبلیغ، حقوق و قضای اسلامی، تخصصی فقه،مذاهب اسلامی، مهدوین، علوم حدیث، نهج البلاغه، شیعه شناسی، مطالعات اسلامی، امامت، اخلاق اسلامی.
در فصل بعدی، به موسسات آموزشی حوزههای علمیه پراخته شده و ذیل آن به مراکزی همچون موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، جامعة المصطفی العالمیه، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، دانشگاه قرآن و حدیث، تربیت مدرس، مرکز تحقیق و نشر اسراء، دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشکده صداو سیما، دانشگاه مفید(ره)و دانشگاه معارف اسلامی توجه شده و آنها را مورد معرفی و بررسی قرار داده است.
در بخش اول کتاب که با عنوان «به سوی انتخاب رشته و شغل» آمده، در فصل اول به عوامل موثر در انتخاب رشته تحصیلی پرداخته شده است.
در فصل دوم، موضوع مشکلات انتخاب رشته و شغل و راه های حل آنها مورد توجه قرارگرفته است.
فصل سوم به مهارت های حل مسئله در انتخاب رشته و شغل پرداخته و بعد، دو پیوست پرسش نامه ای تحت عنوان رغبت سنج تحصیلی- شغلی و «چهار بعد تیپ شخصیتی» آمده است.
و به ترتیب در بخشهای بعدی هم رشتههای تحصیلی دبیرستان و حوزههای علمیه و مراکز آموزشی «انتخاب رشته، انتخاب شغل»و سپس رشته های تحصیلی دانشگاه ها آمده.
در کتاب «انتخاب رشته انتخاب شغل: راهنمای مشاورین و مراجعین» هفت عامل مؤثر در انتخاب رشته مورد بررسی علمی قرار گرفته است: رغبت، شخصیت، توانایی ذهنی و استعداد، توجه به واقعیت، اشتغال، عوامل محیطی، وظیفه عقلی و شرعی و اجتماعی.
از جمله مهمترین این عوامل «شخصیت» است. به همین دلیل، در مجموع سه تست شخصیت همراه با کلید جواب و توضیحات تیپهای شخصیتی و همچنین رشتهها و شغلهای مناسب برای هر گروه از تیپهای شخصیتی در کتاب قرارگرفته است.
این کتاب برای نخستین مرتبه در تفسیر آزمون رغبتسنج تحصیلی، ذیل توضیحات 6 تیپ شخصیتی، رشتههای مناسب هر تیپ برای دبیرستانیها، دانشگاهیها، حوزههای علمیه و تخصصیهای آن، به طور مجزا، واضح و مبرهن گردیده و از ابهام و پیچیدگیهای معمول در این حیطه برحذر داشته شده است.
علاوه براین اصلاحات و توضیحات ضروری در این تست صورت یافته که از بهاشتباهافتادن مراجعه کننده جلوگیری کرده و نتیجه تستزنی را با اعتبار و اطمینان کاملتری همراه می سازد.
در انتهای پرسشنامه نمرهگذاری آن نیز در پاورقی توضیح داده شده به نحوی که مُراجع میتواند نسبت به نمرهگذاری آن اقدام کند.
تست «MBTI» نیز که در زمینه انتخاب شغل، بهترین تست شخصیتی محسوب میشود، در این اثر بهصورت کامل آورده شده، در این پرسشنامه مُراجع علاوه بر اطلاع از شغلهای مناسب با تیپ شخصیتی خود، به خودشناسی در مورد شخصیتش و نکات قوت و ضعف آن پی میبرد.
از جمله مواهب و وجوه ممتاز این کتاب- همانطور که اشاره کردیم- معرفی کامل حوزه علمیه و مراکز آموزشی آن است.
شاید برای نخستین بار باشد که در یک اثر پژوهشی از این دست و در یک کتاب جامع، حوزه علمیه در یک مجموعه معرفی گردیده است.
این مسئله خاصه از آن رو حایز اهمیت است که بسیاری از افرادی که خواهان ورود به حوزه علمیه هستند، اطلاعات چندانی از این نهاد و ویژگی آن و محیط، فضا، عقبه و رشتهها و فضاهای کاری اش ندارند.
شاید باور شایع عمومی این باشد که ورود به حوزه علمیه برابر است با گذراندن رشته حقوق و تبلیغ! در صورتی که چیزی حدود 14 رشته تخصصی در این نهاد و دهها رشته دانشگاهی در مؤسسات و دانشگاههای تابعه حوزه علمیه، باعث تشویق بسیاری از افراد مذهبی که خواهان نظریهپردازی و اسلامیسازی دانشگاهها، یا شغلهای مرتبط با آن رشتهها هستند، میگردد.
کتاب «انتخاب رشته، انتخاب شغل» تصنیف و گردآوری و تألیف آقای احمد امامی راد است که موسسه فرهنگی اشراق و عرفان آن را به چاپ رسانده است.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره تلفن 02537748540 تماس حاصل نموده و یا با صندوق پستی 4445-37185 مکاتبه نمایند.