یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

قرآن کریم معتقد است اگر یک نفر بی گناه کشته شود، مثل این است که همه‌ی بشریت کشته شده‌اند. از این رو چگونه ممکن است برخی انسان‌های جاهل و گمراه، دیگران را به راحتی و به بدترین شکل ممکن به قتل برسانند و این عمل زشت خود را به پای دین بگذارند؟!

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری حوزه، در آستانه اربعین شهادت امام حسین(ع)، مراسم با شکوه نماز جمعه این هفته هامبورگ (20 دسامبر 2013 برابر با 29 آذر 1392 ) به امامت حجت الاسلام والمسلمین رمضانی با حضور پر شور مسلمانان از ملیت‌های مختلف برگزار گردید.

امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ که خطبه های نماز جمعه این هفته را به بحث درباره ی امنیت اختصاص داده بود، ضمن تاکید بر این مساله که اسلام با ترور شخص و شخصیت افراد به شدت مخالف است، افزود: امنیت جانی از مهم‌ترین اقسام امنیت است که نه فقط در اسلام، بلکه در همه ادیان الهی و نظام‌های حقوقی مورد تأکید قرار گرفته به این معنا که جان هر انسانی باید مورد احترام قرار گیرد. قرآن کریم معتقد است اگر یک نفر بیگناه کشته شود، مثل این است که همه ی بشریت کشته شده اند. از این رو چگونه ممکن است برخی انسان های جاهل و گمراه دیگران را به راحتی و به بدترین شکل ممکن به قتل برسانند و این عمل زشت خود را به پای دین گذارند.

* ادیان الهی مخالف ارعاب و خشونت اند

وی ادامه داد:  این افراد غافلند از اینکه ادیان الهی با ایجاد ارعاب و وحشت ، خشونت و  ترور به شدت مخالف هستند و ساحت دین از این نسبت های ناروا به دور است. بدون شک کسانی که به نام دین به جان انسان‌های بی‌گناه می افتند ذرّه ای از دیانت بهره ای نبرده اند و اینها بدترین ها هستند. انبیاء الهی به انسان‌ها هشدار داده اند که اگر آدمی از راه خدا جدا شود، ذائقه و منش انسانی را از دست خواهد داد و به کوردلی و کور باطنی دچار خواهد شد؛ آنگاه به جای تلاش برای تأمین امنیت، به سلب امنیت خود و دیگران خواهد پرداخت.

* جایگاه امنیت حیثیتی در اسلام

وی در بخش دیگری از خطبه های نماز به بررسی و تبیین مساله امنیت حیثیتی در اسلام پرداخت و اظهار داشت:از دیگر ابعاد امنیت انسان‌ها، امنیت حیثیتی است؛ به این معنا که باید آبرو، حیثیت و ناموس افراد، دارای امنیت باشد. اسلام از آن جهت به انسان و شخصیت او حرمت می‌نهد که او مخلوق خداست و بلکه از بهترین مخلوقات الهی است و امانت بزرگ الهی به او سپرده شده و در نظام آفرینش جایگاه ویژه‌ای دارد و بر اساس حکمت الهی برای غرض مهمی آفریده شده است. به همین علت، آبرویش از کعبه که پایگاه و قبله همۀ مسلمانان می‌باشد، بالاتر بوده و نباید به هیچ‌وجه مورد هتک و بی‌حرمتی قرار گیرد.

امام جمعه هامبورگ خاطر نشان کرد: حیثیت انسان‌ها به‌ویژه، مؤمنان آن‌قدر در نزد خدای متعال اهمیت دارد که به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهد که حتی لحظه‌ای نسبت به آبروی مؤمن بی‌حرمتی شود، حتی اگر خلافی از او ببیند باز باید حریم او حفظ شود. در همین زمینه، از امام باقر(علیه السلام) روایت شده که فرمودند: « يَجِبُ لِلْمُؤْمِنِ عَلَى الْمُؤْمِنِ أَنْ يَسْتُرَ عَلَيْهِ سَبْعِينَ كَبِيرَةً »  بر مومن لازم است که هفتاد گناه بزرگ برادر مومن خود را بپوشاند.

* ترور شخص و ترور شخصیت در اسلام حرام است

وی بیان داشت: اهمیت آبرو از این جهت مورد تأکید است که شخصیتی که به مرور زمان با تلاش، زحمت و رنج به دست آمده نباید صدمه ببیند و به همین خاطر است که اسلام، هم برای امنیت وجود فیزیکی انسان اهمیت قائل است و هم، بُعد اجتماعی و شخصیتی انسان را مورد توجه قرار می‌دهد و از این‌روست که هم ترور شخص و هم، ترور شخصیت در اسلام حرام است. بنابراین حق شهروندی فقط به حق حیات فیزیکی‌، جسمی و ظاهری اختصاص داده نمی‌شود، بلکه حیثیت، ناموس و آبروی انسان نیز، باید حفظ شود. در این زمینه روایتی از امام صادق(ع) نقل شده که پیامبراکرم(ص) فرمودند: « الْمُؤْمِنُ حَرَامٌ كُلُّهُ عِرْضُهُ وَ مَالُهُ وَ دَمُهُ»  همه‌چیز مؤمن حرام است که مورد تعرض قرار گیرد؛ آبرو، مال و جانش.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha