یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی به تبیین اقدامات امام رضا علیه السلام در مقابله با جریان‌های انحرافی پرداخت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در در جمع زائران کریمه اهل بیت (ع) با تسلیت شهادت امام رضا علیه‌السلام؛ به تبیین جایگاه این امام همام و نقش ایشان در ترویج فرهنگ تشیع پرداخت.

سخنران این مراسم  به روش‌های اصلاح در سیره امام رضا علیه‌السلام اشاره و عنوان کرد:‌ اصلاح جامعه،‌در سیره تمامی معصومین علیهم‌السلام وجود دارد؛ البته این اصلاح با توجه به شرایط زمانی و مکانی و مشکلات جامعه متفاوت است؛‌ در زندگی امام رضا علیه‌السلام نیز اصلاحاتی در جامعه به وجود آمد.

وی با اشاره به ترجمه کتب در دوره امام رضا علیه‌السلام گفت:  در این دوره کتابهای فلسفی و... از یونان و دیگر کشورها ترجمه و در میان مسلمانان ترویج شد که همراه با این کتاب‌ها، باورهای اشتباهی نیز در میان مردم به وجود آمد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان این که از جمله اصلاح‌هایی که امام رضا علیه‌السلام انجام دادند،‌ اصلاح معرفتی بود، ادامه داد:‌ رفتارها ی اشتباه، ‌ناشی از باور و معرفت اشتباه است؛ از این رو انبیا و معصومین  علیهم‌السلام نسبت به این مسئله حساس بودند.

وی افزود: در دوره امام رضا(ع) از جمله باورها «جبر» بود؛ در این تفکر مردم معتقد بودند که انسان در امور نقشی ندارد و هرچه اتفاق می‌افتد،‌ از سوی خداونداست؛ در مقابل این تفکر نیز اعتقاد به «تفویض» بود که  این اعتقاد تأکید داشت خداوند نقشی در امور ندارد و هرچه هست، رفتار انسان است.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با تأکید بر این که بر اساس تعالیم اسلامی هر دو اعتقاد اشتباه است، و حضرت ثامن الحجج نیز تفکر درست را جایگزین آن کرد، ادامه داد: تفکر اشتباه دیگر، جریان «واقفیه» بود که معتقد به هفت امام معصوم بودند؛ امام رضاعلیه‌السلام با این تفکر نیز به شدت مقابله کرد.

وی با بیان این که رهبران تفکرات ضد دینی، گناهی نابخشوده دارند،‌ افزود:‌آنان که تفکر اشتباه و بدعتی را در دین وارد می‌کنند، با استغفار گناهشان بخشوده نمی‌شود،‌ چراکه بسیاری پیروی این تفکر می‌شوند و او نیز در گناهانشان شریک است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی،با بیان این که  «غلات» نیز از دیگر جریانات عصر امام رضا علیه‌السلام بود که ایشان با آن مقابله کردند گفت:‌ غلات کسانی هستند که نسبت به اهل بیت علیهم السلام دچار غلو شدند. بر اساس سخن امام علی‌ علیه‌السلام در نهج‌البلاغه،‌ اهل بیت علیهم‌السلام دارای جایگاهی هستند که نباید آنها را از این جایگاه بالاتر برد و نباید آنها را از جایگاهشان پایین‌تر آورد.

وی با بیان این که اگر اهل بیت علیهم‌السلام را از جایگاهی که دارند، پایین‌تر آورده شود، به آنها جفا شده است و اگر آنها را‌ بالاتر از جایگاهشان معرفی کنیم،‌ دچار غلو شده‌ایم، ادامه دادند: زمانی که امام رضا علیه‌السلام وارد ایران شد،‌ علمای ادیان دیگر نیز به صورت گسترده‌ای فعال بودند، که امام رضا علیه‌السلام با روش‌های مختلف از جمله مناظره آنها را اصلاح کردند.

انتهای پیام// 15/ 313

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha