یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

اگر انسان در رفتارهای خود با دیگران به خصوص اعضای خانواده، عفو و گذشت داشته باشد،‌ اختلافاتی که امروز در جامعه وجود دارد،‌ از بین خواهد رفت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین همتیان، شامگاه دوشنبه در جمع زائران بارگاه ملکوتی کریمه اهل‌بیت(س) در شبستان امام خمینی(ره) با گرامیداشت ایام الله دهه فجر، به عوامل شکل‌گیری اخلاق اشاره کرد وگفت:‌ اخلاق تحصیلی است که انسان باید آن را به دست آرود، از این رو نیازمند علت و عوامل است.

وی از جمله این عوامل را محیط زندگی افراد معرفی کرد و ابراز داشت: عامل دیگر در شکل گیری اخلاق، همنشینی و همراهی با دیگران است.

معاون تهذیب حوزه‌ علمیه استان قم، خانواده را یکی دیگر از عوامل اثرگذار در تربیت اخلاقی فرد ذکر کرد و ادامه داد: پدر و مادر منتقل کننده صفات و ویژگی‌های خود به فرزندان هستند و در مسائل اخلاقی نیز والدین اخلاقیات را در دو عرصه تکوینی و تربیتی به کودکان خود منتقل می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین همتیان با بیان این که برخی ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری والدین به صورت ارثی به کودکان می‌رسد،‌ ادامه داد:‌ در آیات و روایات اسلامی و همچنین دستاوردهای علم ژنتیک امروز بر این مسئله تأکید شده است.

وی، توصیه‌های اسلام در خصوص دقت در انتخاب همسر را گواه این مسئله دانسته و گفت:‌ از حقوقی که کودکان بر والدن خود دارند، تربیت درست اخلاقی آنها است.

این استاد اخلاق حوزه تصریح کرد:‌ خانواده در اسلام دارای جایگاه ویژه‌ای است، چون بهترین و اولین محل برای تربیت افراد است. از جمله دلایل مهمی که شهیدان جان خود در راه اسلام و انقلاب و دفاع از ارزش‌های اسلامی فدا کردند، داشتن پدران و مادران صالح بود.

وی در ادامه به آثار اعمال انسان اشاره کرد و گفت: درتعالیم دینی، برای تمامی اعمالی که انجام می‌دهیم، دو نوع اثر تکلیفی و وضعی وجود دارد؛ اثر تکلیفی شامل اعمالی می‌باشد که دارای ثواب و عقاب است، اما ‌اثر وضعی، به ثواب و عقاب مربوط نمی‌شود، بلکه تأثیر آن در زندگی انسان پدیدار می شود.

این استاد اخلاق حوزه با تأکید بر این که گناه و ثواب پدر و مادر نیز بر فرزند تأثیر دارد، گفت:‌ از زمانی که نطفه انسان شکل می‌گیرد تا زمانی که به دنیا آمده و رشد می‌کند، در تمامی این دوران، تحت تأثیر اعمال خوب و بد والدین می‌باشد.

معاون تهذیب حوزه علمیه استان قم همچنین به اهمیت توجه به ارتباط اعضای خانواده در قرآن کریم اشاره کرد و گفت: بر اساس قرآن، خوبی و بدی با هم مساوی نیستند، با این حال توصیه این است که نسبت به بدی‌های مردم، با آنها خوبی کنید؛ ‌این مسئله نسبت به اعضای خانواده اهمیت مضاعفی دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین همتیان تصریح کرد: اگر انسان در رفتارهای خود با دیگران به خصوص اعضای خانواده، عفو و گذشت داشته باشد،‌ اختلافاتی که امروز در جامعه وجود دارد،‌ از بین خواهد رفت.

انتهای پیام// 15/ 313

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha