تا همین هفت، هشت سال پیش اگر می خواستیم نگاهی به تقویم انداخته وبرای بیستم فروردین دنبال مناسبتی می گشتیم، صرفاً به مناسبت هایی چون سالروز قطع رابطه سیاسی ایران و آمریکا ،شهادت هنرمند بسیجی سید مرتضی آوینی و روز هنر اسلامی بر می خوردیم، اما به همت جوانان غیور ایرانی که با وجود تمامی توطئه ها و ترفند های استکبار جهانی ،به خوبی فعل خواستن را صرف کردند، از شش سال پیش رخداد غرور آفرین پیوستن ایران اسلامی به باشگاه هسته ای جهان با عنوان روز ملی فناوری هسته ای در تقویم ها به ثبت رسید.
ماجرا از این قرار بود که20 فروردین ماه سال 1385 خبر دستیابی ایران به فن آوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز در رسانه های ایران و بسیاری از رسانه های جهان اعلام شد. در پی این خبر غرور آفرین با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدرداني از تلاش هاي افتخار آميز دانشمندان جوان ايران اسلامي، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکميل چرخه سوخت هسته اي در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فن آوری هسته ای نام گرفت؛ روزی که جوانان مسلمان این مرز و بوم نشان دادند که چرا پیامبر اکرم (ص)در مورد این مردم فرموده بودند که « علم اگر در ثریا هم باشد مردانی از فارس به آن دست می یابند».
اگر به گذشته ای نه چندان دور نگاهی بیفکنیم در خواهیم یافت که با پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي در سال1357 اگرچه آمريكا در ايران پايگاه خود را از دست داد اما هیچ گاه دخالت ها و توطئه هاي اين كشور امپریالیستی علیه جمهوری اسلامی ایران قطع نشد.
جالب اینکه تلاش سران آمريكا وکشور های غربی براي جلوگيري از دست يابي ايران به فناوري هسته اي با توجيه برخورداري از منابع نفتي و گازي در طول بیش این سال ها در حالي ادامه داشته و دارد كه چهار دهه پيش ايران اولويت يك در خاورميانه براي استفاده از اين فناوري معرفي شده بود وبه طوری که حتی کشور آلمان نيز نيروگاه بوشهر را برای کسب رضایت شاه ایران ، تقريبا به نيمه رسانده بود!
توطئه هاي آمريكا عليه ايران پس از پیروزی انقلاب و سقوط حکومت وابسته به غرب پهلوی تا آنجا ادامه يافت كه در 20 فروردين سال 1359 دولتمردان اين كشور، رابطه سياسي خود را با ايران قطع نموده و دست به توطئه هاي نافرجامي عليه انقلاب اسلامي از جمله حمله نظامي به طبس كودتاي نوژه جنگ تحميلي تحريم اقتصادي زدند.
در خصوص مخالفت هاي آمريكا و رژيم اشغالگر اسرائيل و برخي كشورهاي غربي با فعاليت هاي هسته اي كارشناسان بر اين عقيده اند كه آمريكا در اين زمينه برخورد دوگانه و تبعيض آميز دارد و كشورهاي غربي داراي انرژي هسته اي دانش مربوط به غني سازي اورانيوم را در انحصار خود قرار داده و از دسترسي كشورهاي جهان سوم به اين فن آوري جلوگيري مي كنند و در عين حال همچنان به سكوت حمايت آميز خود از توسعه زرادخانه اتمي اسراييل با دارا بودن بیش از 200 کلاهک هسته ای بسیار خطرناک ادامه مي دهند.
با تمام مشكلات و موانع اكنون ايران در حالي وارد هشتمین سالروز ملي فناوري هسته اي خود مي شود كه مطابق قوانين بين المللي و پادمان هاي جهاني در اين زمينه عمل كرده است، ضمن آن که بازرسي آزادانه بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي و دوربين ها تمامي دال بر اين ادعاست.
اهميت مساله دستيابي به فناوري هسته اي آنجا مشخص مي شود كه بدانيم اگر كشور ما امروز از فناوري هسته اي چشم پوشي كند، در آينده كه فرآيندهاي هسته اي حرف اول تامين انرژي جهان را خواهد زد ، فرسنگ ها از دانش هاي نوين و تامين انرژي در عرصه جهاني فاصله خواهد گرفت و از آنجا كه در سالهاي اخير مصرف سوخت در كشور ما به بيش از سه برابر افزايش يافته است پيش بيني شده است كه در ظرف 40-30 سال آينده ، ما اگر واردكننده نفت نباشيم، به احتمال بسیار زیاد صادركننده آن نيز نخواهيم بود!
به اين ترتيب اگر كشور ما امروز از انرژي هسته اي بهره مند نشود، فردا نخواهد توانست انرژي مورد نياز خود را تامين نمايد و هر كشوري كه نتواند انرژي مورد نياز خود را تامين كند، طبعا كشوري شكست خورده و تو سری خور خواهد بود به گونه ای كه استقلال و عزت ديني و ملي خود را به پاي كشورهاي پيشرفته مولد انرژي قرباني خواهد كرد.
بر اين اساس دستيابي به انرژي هسته اي براي كشور ما امري حياتي است و همانگونه كه مقام معظم رهبري فرمودند ما از انرژي و فناوري هسته اي دست نخواهيم كشيد، چرا كه پيشرفت كشور در تمام زمينه هاي علمي يك حلقه بهم پيوسته است و در آينده دانش هسته اي كانون توسعه علمي و پيشرفت شگرف كشورها را رقم خواهد زد و ما نبايد از كاروان حركت علمي جهان عقب بمانيم.
سيد محمد مهدي موسوي