یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
آیت‌الله بوشهری

مدیر حوزه های علمیه، اقتصاد مقاومتی را اقتصادی فعال دانسته و گفت: اقتصاد مقاومتی منحصر به دوران تحریم نیست و از طرفی اقتصاد انفعالی نیز محسوب نمی‌شود و برای تمام دوران‌ها کاربرد دارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله حسینی‌بوشهری، امروز در همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین، در سالن‌ همایش‌های شهرداری قم، با تبریک ماه رجب، گفت: بحث اقتصاد مقاومتی بسیار گسترده است و باید در مورد آن بررسی‌های زیادی انجام شود.

وی با تاکید بر لزوم تبیین اقتصاد مقاومتی، تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست و باید راهکارهای مقاومت اقتصادی را از منظر دین استخراج و عملیاتی کرد.

مدیر حوزه های علمیه، تلاش برای کنترل فشار و تهدید‌های اقتصادی را معنای دقیق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی به معنای آن است که فشارها و تهدید‌های دشمنان علیه کشور کنترل شود و تلاشی مضاعف برای خنثی سازی آنها صورت بگیرد تا از فشار بر اقتصاد کشور کاسته شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، هدف از اقتصاد مقاومتی را رفاه عمومی در جامعه برشمرد و گفت: هدف اقتصاد مقاومتی، رفاه عمومی در جامعه است و ریاضتی برای مردم نخواهد داشت؛ اقتصاد مقاومتی صرفا ایستادگی در مقابل دشمنان نیست و ایجاد امنیت و ثبات اقتصادی را نیز شامل می‌شود.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری، اقتصاد مقاومتی را اقتصادی فعال دانسته و گفت: اقتصاد مقاومتی منحصر به دوران تحریم نیست و از طرفی اقتصاد انفعالی نیز محسوب نمی‌شود و برای تمام دوران‌ها کاربرد دارد.

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه با اشاره به تفاوت اقتصاد مقاومتی و ریاضتی، خاطرنشان کرد: در اقتصاد مقاومتی سنگینی بار اقتصاد بر دوش برنامه‌ریزان و مدیران کشور است، ولی در اقتصاد ریاضتی سنگینی بار اقتصاد جامعه بر دوش مردم است.

وی درباره نقش اقتصاد در جامعه اسلامی، افزود: اگر از نظر اقتصادی وابسته شویم و دست نیاز به سوی بیگانگان دراز کنیم، ما را دچار وابستگی شدید می‌کند و اگر از لحاظ اقتصادی دیگران بر ما مسلط شوند از نظر فرهنگی نیز برما تسلط می‌یابند.

مدیر حوزه های علمیه درباره راهکار رسیدن به اقتصاد مقاومتی، یادآور شد: اولین مسئله در راه رسیدن به اقتصاد مقاومتی، مسئله جهاد مالی است که انسان بتواند مال خود را برای پیشبرد اهداف جامعه در جبهه‌های اقتصادی هزینه کند.

آیت‌الله حسینی‌‌بوشهری، اصلاح الگوی مصرف را ضروری و وظیفه تمام آحاد جامعه دانسته و تاکید کرد: علی رغم تمام سفارشات آیات و روایات در رابطه با افراط و تفریط، متاسفانه روز به روز آمار اسراف در جامعه بالاتر می‌رود و اگر جامعه بخواهد به سوی پیشرفت و تعالی حرکت کند، باید فرهنگ الگوی مصرف را نهادینه و به آن عمل کند.

عضو خبرگان رهبری، مصرف تولیدات داخلی را یکی دیگر از راهکارهای رسیدن به اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: جامعه باید به سوی استفاده از تولیدات داخلی گرایش پیدا کند؛ البته این به معنای عالی بودن کیفیت اجناس داخل نیست و لازم است که تولید کنندگان نیز در جهت بهبود و بالا بردن کیفیت کالاهای خود تلاش بیشتری انجام دهند.

آیت الله حسینی بوشهری، توجه به اقتصاد دانش‌بنیان و اجتناب از تک محوری در اقتصاد را از دیگر عوامل رسیدن به اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و گفت: امام صادق‌(ع) در روایتی می‌فرماید "مال خود را در یک جا قرار نده تا در زمان بروز حادثه ضرر زیادی به شما نرسد"، این امر اهمیت و ضرورت پرهیز از اقتصاد تک بعدی را در جامعه متذکر می‌شود.

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به مسئله مدیریت جهادی، گفت: مدیریت جهادی را می‌بایست در رفتار معصومان(ع) جستجو کرد، به عنوان مثال امام علی‌(ع) وقتی از جهاد فارغ می‌شدند، به فعالیت‌های اجتماعی و هدایت‌گری در جامعه می‌پرداخت و چون از آن فارغ می‌شد به زراغت در مزارع اقدام می‌نمود، این مسئله نشان از تحرک و پرکاری و مدیریت جهادگونه ائمه‌(ع) دارد که می‌تواند برای ما الگوی مناسبی باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha