پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
بب

زیربنای پیشرفت و توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی هر جامعه ای در گرو صیانت از ارزش ها و اعتقادات قلبی افراد است و نفوذ فرهنگ های بیگانه با هدف تخریب ارزش های دینی می تواند در پیشبرد اهداف بزرگ ملی و اقتصادی، حرکت جمعی و جهادی را دچار نارسایی کند.

 خبرگزاری حوزه/ اقتصاد و فرهنگ از شاکله های اساسی برای تداوم زندگی آرمانی و پویای هر ملت است، چنانچه فرهنگ اصیل جامعه ای تحت تاثیر نامتوازن الگوهای جامعه دیگر قرار گیرد می تواند در تغییر رفتار و شیوه زندگی افراد ناسازگاری و تنش ایجاد کند، از سویی دیگر تلاش برای توسعه اقتصاد سالم و سازنده لازمه بسترسازی در عرصه فرهنگ همگانی فرهنگ سازی درحمایت از تولید داخل و جلوگیری از واردات خارجی با پیامدهای ناهمخوان فرهنگ اسلامی را در بردارد بنابراین اقتصاد و فرهنگ در صورت تکامل و تقویت می تواند سرنوشت اجتماعی یک جامعه را به تحولی عظیم مبدل سازد.

به همین جهت هوشیاری مسئولان و متولیان فرهنگی در تزریق برنامه های مختلف دینی و فرهنگی به فراخور زمان، نیاز و حساسیت موقعیت جغرافیایی منطقه می تواند موثر واقع شود.

 یکی از این استان های مهم و قابل توجه آذربایجان غربی است که به لحاظ همجواری با 3 کشور خارجی و برخورداری از 700 کیلومتر مرز خاکی به عنوان دروازه غرب و مدخل ورودی فرهنگ های غیردینی می تواند در صورت غفلت مردم و مسئولین ،مورد هجمه فرهنگ های وارداتی از راه اختلاف میان فرق و مذهب اسلامی شود و خصیصه فرهنگ دینی این استان را در مناطق شیعه و سنی نشین به واسطه ورود افکار پوچ دشمن به چالش کشد.

به همین سبب خبرنگار خبرگزاری حوزه در ارومیه با مسئولین فرهنگی و متولیان امر در این استان که دغدغه فرهنگ اسلامی ایرانی را دارند به گفت وگو نشسته تا  بخشی از خطرات در کمین نشسته فرهنگ دینی یا شبیخون فرهنگی در آذربایجان غربی وچاره اندیشی درخصوص آن را  جویا شود.  

* نشانه دشمن شناسی

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی بصیرت و اتحاد ملی را عامل دستیابی مردم به اهداف اقتصاد و فرهنگ عنوان کرد و گفت: آحاد مردم با توجه و اهمیت قرار دادن شاخصه های فرهنگ اصیل اسلامی، عمل به آموزه های دینی و مشارکت در فعالیت های اقتصادی و الگو نهادن از سیره اهل بیت(ع) می تواند جامعه را در بسیاری از مشکلات یاری دهد .

حجت الاسلام سیدمحمد فخری افزود: تهاجم بی حد و نصاب دشمنان از طریق فناوری اطلاعات روز دنیا و تهی کردن ملل مسلمان از فرهنگ اصیل اسلامی خویش، ترویج مصرف گرایی در بین خانواده های کشورهای مسلمان، شیوع بی بند وباری و از سویی دیگر، ضعیف جلوه دادن فرهنگ و مبانی اسلام به عنوان ناکارآمدی آن در پاسخگویی به نیازهای مردم از مهمترین تهدیدات فرهنگی در هجوم فتنه های دشمن است.

مدیرحوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی اذعان داشت: آگاهی مردم از شیوه های موثر و مخرب دشمن در فریب اذهان عامه مردم و تلقین باورهای اشتباه می تواند جامعه را از نفوذ ادیان نوظهور مصون نگاه دارد.

وی از افزایش خانه های عالم در مناطق روستایی در سالجاری خبر داد و افزود: فراهم ساختن زمینه استقرار روحانیون مبلغ در مناطق مرزی و روستایی می تواند بسیاری از شبهات دینی را ریشه کن و فقر فرهنگی را  مرتفع نموده و در راستای آشکار ساختن چهره واقعی دشمن در خرقه روشن فکرانه از معضلات و آسیب های اجتماعی و فرهنگی جلوگیری کنند.

*فرهنگ و عزم ملی

قائم مقام دبیر ستاد احیاء امربه معروف و نهی ازمنکر آذربایجان غربی با اشاره به تبیین شعار سال از سوی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: دلیل مهم خطاب نمودن رهبر کبیر انقلاب در مسئله فرهنگ نسبت به اقتصاد نشان از   حساسیت این موضوع بوده که در این راستا برنامه های ستاد احیاء با تکیه بر راهبردهای فرهنگی و با هدف احیاء فریضتین و تبدیل آن به یک فرهنگ عمومی در حال اجرا است.

حجت الاسلام علی قنبری افزود: باید بدانیم فرهنگ مردم ایران بود که سبب شکل گیری انقلاب اسلامی شد و در طول 8 سال دفاع مقدس مردم شریف و عزیزمان با مشارکت و زمان شناسی به موقع، با صبر و مقاومت در مقابل تهاجمات دشمن ایستادگی کردند و امروز هم با موقعیت شناسی و بصیرت بار دیگر این پویایی فرهنگ ملت است که می تواند مشکلات اقتصادی کشور را حل نماید، فرهنگ غنی است که موجب نظم و انظباط اجتماعی و امنیت اخلاقی می شود، بنابراین همین اندازه که فرهنگ اهمیت و جایگاه بسیار مهمی دارد به  همان اندازه مورد تهدید و هجمه است.

*هویت در معرض خطر

وی تصریح کرد: بی هویت نمودن یک ملت، اشاعه ناامیدی و یأس به آینده و ایجاد بی تفاوتی در سرنوشت کشور و ارزشهای دینی و اعتقادی از جمله تهدیدات و هجمه های دشمنان فرهنگ این کشور است.

قائم مقام دبیر ستاد احیاء امربه معروف و نهی ازمنکر استان با بیان برنامه های فرهنگی در حوزه کاری این ستاد ابراز داشت: امسال چشم انداز و برنامه های راهبردی ستاد احیاء تدوین و جهت اجراء ابلاغ شده که یکی از برنامه های راهبردی ،فرهنگ سازی احیاء امر به معروف و نهی از منکر است، تبدیل این فریضه در سطح ملی و در میان آحاد جامعه به ارزش و رفتار اجتماعی است که البته مردم محوری بودن در این برنامه ها مورد تأکید قرار گرفته، بنابراین ترویج امر به معروف و نهی از منکر و توسعه تذکر لسانی یکی از برنامه‌های فرهنگی است که سعی شده با افزایش کمی و کیفی در راستای ارتقا فرهنگ اسلامی با همیاری مسئولان دولتی و اهتمام مردم گام های خوبی در این زمینه برداریم.

* مناطق مرزی را دریابیم

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان غربی با تاکید بر افزایش امر تبلیغ در مناطق مرزی استان اذعان داشت: به تعبیر رهبرمعظم انقلاب شبیخون فرهنگی در قالب جنگ نرم به فراخور زمان و مکان به طبع می تواند مخرب تر و زیان بارتر از جنگ سرد باشد بنابراین امسال همسو با شعار سال و با تدوین و برنامه ریزی دقیق برنامه های فرهنگی در قالب اشاعه و ترویج آموزه های دینی به صورت طرح چهره به چهره حلقه های معرفتی در 297 کانون روستایی و مناطق مرزی و دورافتاده استان در حال فعالیت است.

وی با اشاره به فعالیت 530 کانون فرهنگی و هنری در استان خاطرنشان کرد: بیش از 60 درصد کانون ها در مناطق روستایی فعال هستند که با هدف افزایش اطلاع رسانی مسائل دینی و ارتقا برنامه های فرهنگی موثر سعی در جلوگیری از ورود و نفوذ فرق ضاله در مناطق مرزی می کنیم.

حجت الاسلام بیگی افزود: استان آذربایجان غربی به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی باید پاسدار سنگرهای دینی و معنوی مستحکم تری برای دفع افکار پوچ و غلط دشمنان باشد تا محقق کننده اقتصاد پویا از راه فرهنگ بی بدیل ایرانی بتواند بار دیگر حماسه آفرینی کند.

*مسئولان فرصت سوزی نکنند

معاون پارلمانی مرکز تحقیقات حجاب ریحانه النبی(س) نیز رمز سربلندی و موفقیت جمهوری اسلامی ایران را پیروی از رهنمودهای رهبری و ورود مردم به صحنه های اجتماعی، سیاسی عنوان کرد و اظهار داشت: مردم و مسئولان با خلق عزم ملی و مدیریت جهادی در عرصه فرهنگ به حل دغدغه ها و آسیب های فرهنگی جامعه همت کنند و این مهم جز صرف وقت و همفکری متولیان اجرایی محقق نمی شود.

حجت الاسلام میریحیی میرفتحی زاده افزود: فرهنگ، کلید اصلی و فراموش شده جامعه امروز از سوی رهبر معظم بار دیگر مورد تاکید قرار گرفت که در این زمینه نباید به یک حوزه پرداخته و  از دیگر دغدغه های روزمره مردم غافل شد.

*عدم توجه به فرهنگ موجب بن بست نفسانی می شود

وی با اشاره به تنظیم سند راهبردی ریحانه النبی(س) در سالجاری افزود: تدوین برنامه سند تحول حجاب و عفاف ریحانة النبی(س) در راستا ی منویات رهبری به استان های تحت پوشش ابلاغ شده که امید است با همکاری دوسویه مسئولان و مردم موثر واقع شود چنانچه نهاد های دولتی با فکر فرهنگی و دغدغه حل چالش های اجتماعی در صدد رفع معضلی نباشند در نهایت نمی توانند به منویات رهبری جامه عمل پوشاند و چنانچه مسئولی فکر فرهنگی و سازنده ای نداشته باشد در نیل به اهداف نهایی دچار مشکل خواهد بود.

*نهادهای دولتی پیشرو باشند  

مسئول طرح ملی مدارس حجاب ریحانه النبی(س) احیای امربه معروف و نهی از منکر را در جامعه موجب پیشرفت و خروج از بن بست های نفسانی دانست و افزود: تلاش مسئولان استانی و ارائه پیشنهاد های راهبردی از سوی تشکل های مردم نهاد با افکار نوین و موثر می تواند از ارزش های دینی حفاظت کرده و به رفع نقاط ضعف مسئولان کمک کند چراکه همیشه مردم انقلابی و حماسه ساز ایران در شرایط سخت حامی مسئولان بوده اند.

گزارش: زارع

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha