پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت‌الاسلام فرخ‌فال

مدیرحوزه علمیه استان قم گفت: با بیان این که کتاب تعلیم و تربیت در حوزه های علمیه باید قرآن باشد گفت: بعد از اجرای طرح ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه، تفسیر نیز به عنوان درس اصلی متداول حوزه تدریس می شود.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه؛حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال شامگاه 12خرداد در «اولین جلسه توجیهی دوره مهارتهای بیان تفسیر»که در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه برگزار شد با تبریک اعیاد شعبانیه اظهارداشت: طلاب و مبلغین شاگردان مکتب امام صادق(ع) و فعالان عرصه تفسیر کتاب هدایت انسان ساز قرآن هستند.

وی با بیان این که مومنین از فرصت های این ماه برای استقبال از ماه رمضان بهره بردای می کنند با اشاره به روایت؛أَ لَا أُخْبِرُكُمْ بِالْفَقِيهِ كُلِّ الْفَقِيهِ قَالُوا بَلَى يَا رَسُولَ اللَّهِ ص قَالَ مَنْ لَمْ يُقَنِّطِ النَّاسَ عَنْ رَحْمَةِ اللَّهِ وَ مَنْ لَمْ يُؤْمِنْهُمْ مَكْرَ اللَّهِ وَ مَنْ لَمْ يُرَخِّصْ لَهُمْ فِي مَعَاصِي اللَّهِ وَ مَنْ لَمْ يَدَعِ الْقُرْآنَ رَغْبَةً إِلَى غَيْرِهِ لِأَنَّهُ لَا خَيْرَ فِي عِلْمٍ لَا تَفَهُّمَ فِيهِ وَ لَا عِبَادَةٍ لَا تَفَقُّهَ فِيهَا وَ لَا قِرَاءَةٍ لَا تَدَبُّرَ فِيهَا فَإِنَّهُ إِذَا كَانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ نَادَى مُنَادٍ مِنَ السَّمَاءِ أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَقْرَبَكُمْ مِنَ اللَّهِ تَعَالَى مَجْلِساً أَشَدُّكُمْ لَهُ خَوْفاً وَ إِنَّ أَحَبَّكُمْ إِلَى اللَّهِ أَحْسَنُكُمْ عَمَلًا افزود: پیامبراسلام؛ با معرفی ویژگی فقیه اهل بیت می فرماید: فقیه کسی است که مردم را از رحمت الهی مایوس نکند، و آنها را از عذاب الهی در مقابل عذاب ایمن نکند.

مدیر حوزه علمیه استان قم با اشاره به نقش هدایتی روحانیت خاطرنشان کرد: روحانیت شیعه همواره ؛ مسیر انحرافی کشیش های مسحیت را نمی یابد که با پول گرفتن از گناه کار ، بهشت را برایشان تضمین می کنند.

مسئول حوزه ریاست مدیریت حوزه های علمیه بیان داشت: مهمترین ویژگی کار مبلغین نگه داشتن مردم بین خوف و رجا است .

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال، همچنین با بیان این که از امیرالمومنین(ع) در رابطه با ایمان سئوال کردند؛ اظهارداشت: دو پایه جدی ایمان، خوف و رجا است، عالم و مبلغ خوب، کسی است که مردم را بین خوف و رجا و خوف از خشیت الهی نگهدارند.

وی با بیان این که؛ قرائت صرف قرآن سودمند نیست؛ افزود: همان طوری که نبی مکرم اسلام تاکید کردند؛ قرائت صرف قرآن و یا نگهداری آن در منازل بدون مراجعه به آن هیچ سودی به حال افراد ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال با بیان این که اصلی ترین ؛ کتاب تعلیم و تربیت در حوزه های علمیه باید قرآن باشد تصریح کرد: امروز به لطف پروردگار، بعد از اجرای طرح ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه های علمیه قم؛ تفسیر نیز به عنوان درس اصلی متداول حوزه به صورت یک درس اصلی تدریس می شود.

مسئول حوزه ریاست مدیریت حوزه های علمیه بیان داشت: همانطوری که دروسی همچون مکاسب، کفایه تحت اشراف اساتید برگزار می شود درس تفسیر نیز زیر نظر اساتید برجسته تفسیر و به صورت حضور و غیاب در حوزه برگزار می شود.

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال خاطرنشان کرد هم اکنون بیش از 200 استاد تفسیر، مشغول ارائه درس تفسیر هستند، باید این برنامه با شتاب حرکت کند تا جایگاه بایسته و اصلی خود را در حوزه های علمیه پیدا کند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha