یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 331935
۲۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۵
کتاب

همگان این جمله رهبر معظم انقلاب را شنیده‌ایم که «کتاب مادر تمدن سازی است» یعنی تمدن‌ها با کتاب آغاز می‌شوند و نگاه به کتاب از یک محصول و رسانه فرهنگی فراتر می‌رود.

به گزارش خبرگزاری حوزه مراسم اختتامیه بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل شامگاه دیروز با حضور معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزیدگان و جمعی از اهالی فرهنگ در پژوهشگاه فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی برگزار شد.

سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی، در این مراسم با اشاره به برگزاری جوایز کتاب در کشور گفت: جایزه کتاب فصل و جشنواره‌هایی از این دست را می‌توان با انتظار حداقلی مانند تقدیر از زحمات و مرارت‌های پدیدآورندگان آن آثار برگزار کرد و یا می‌توان سقف این انتظارات را بالاتر برد و جوایزی از این دست را در افق مهندسی کتاب مشاهده کرد.

معاون امور فرهنگی بیان داشت: همگان این جمله رهبر معظم انقلاب را شنیده‌ایم که کتاب مادر تمدن سازی است یعنی تمدن‌ها با کتاب آغاز می‌شوند و نگاه به کتاب از یک محصول و رسانه فرهنگی فراتر می‌رود، زیرا کتاب‌ها تمدن سازند و ایده‌های کلان با کتاب‌ها شکل می‌گیرند و در درون کتاب‌ها پرورده می‌شوند.

وی افزود: اگر چنین نگاهی به عرصه کتاب داشته باشیم، طبیعی است که کتاب نقش مهمی در بازآفرینی تمدن‌ها پیدا می‌کند. کتاب را اگر با اضلاع شش‌گانه آن بشناسیم ( پدیدآورنده، ناشر، اطلاع رسانی کتاب، تبلیغ و ترویج کتاب، توزیع کتاب، مصرف کتاب) مشخص می‌شود که جشنواره‌های کتاب باید بتوانند خود را به این اضلاع نزدیک کنند.

معاون امور فرهنگی، جشنواره های کتاب را فرصتی برای پایش و تغییرات دانست و گفت: همچنین هر جشنواره کتاب فرصتی برای پایش و تغییرات است. باید بدانیم که در هر یک از این اضلاع چه اتفاقی می‌افتد و اینکه کتاب در عرصه‌های مختلف اعم از دیپلماسی فرهنگی، فناوری، رسانه‌ها و... چه نقشی می‌تواند داشته باشد.

صالحی در ادامه گفت: جشنواره‌ها و جوایز کتاب نباید در سطح یک انتظار حداقلی تکریم از پدیدآورندگان باقی بمانند بلکه این قبیل مراسم‌ها فرصتی است برای رسیدن به اهداف بالاتر. باید جشنواره‌هایی از این قبیل را فرصتی برای بازخوانی حوزه کتاب و باز مهندسی کتاب قرار داد. این اتفاق، رخدادی است که امیدواریم در دوره جدید گام به گام به جلو حرکت کند و روندی شکل گرفته است و در طول زمان تداوم یابد. در پرتو چنین جشنواره‌هایی کتاب‌ها باید به مخاطبان شناسانده و معرفی شوند. جشنوراه‌ها باید کتاب‌ها را به خوبی معرفی کنند و رسانه‌ها نیز در این میان نقش مهمی بر دوش دارند.

معاون امور فرهنگی، شفاف سازی داوری ها را یکی از اقدامات مثبت در دوره جدید خواند و گفت: فرآیند داوری‌ها برای اولین بار در این دوره از جشنواه کتاب شفاف سازی شد. برای اولین بار داوران بخش‌های مختلف جایزه کتاب فصل معرفی شدند و داوران با اسم و نشان، در برابر کتاب‌هایی که انتخاب کرده‌اند، مسئولیت پذیرفته اند. مهم این است که اتفاقاتی از این دست به شعائر صوری تبدیل نشود و تبدیل شود به چیزی که هویت و روح عرصه فرهنگ را تکان بدهد. تکریم از پدیدآورندگان یک حداقل است و انتظارات بیشتری را می‌توان به این جشنواره‌ها و جوایز ادبی افزود. امیدورام بار دیگر که در کنار یکدیگر جمع می‌شویم، مراحل جلوتری را تجربه کرده باشیم.

بر اساس این گزارش، در پایان این مراسم برگزیدگان بیست و هفتمین جایزه کتاب فصل جوایز خود را دریافت کردند.

 

 

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha