پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
بب

تبیین عناوین ثقۀ الاسلام، حجۀ الاسلام، آیت الله، آیت الله العظمی و ولی فقیه از مواردی بود که مورد توجه دانشجویان اندونزیایی قرار گرفت.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، همایش "نظام آموزشی و مدیریت تبلیغ در ایران" با حضور اساتید و دانشجویان در دانشگاه اسلامی پونتیاناک اندونزی برگزار شد.

در ابتدای همایش دکتر شمس الهدایت رئیس دانشکده اصول الدین به ایراد سخن پرداخت و عنوان نمود: در تعاملات فرهنگی و علمی اندونزی با کشورهای اسلامی نمی توان نام جمهوری اسلامی ایران را نادیده گرفت.لذا با توجه به اینکه مهمترین فعالیت این دانشگاه علوم اسلامی است از رایزن فرهنگی ایران درخواست نمودیم از سیستم آموزشی ایران در علوم اسلامی سخن بگوید.

سپس دکتر شریف معاون دانشگاه به ایراد سخن پرداخت و از ارادت اندونزیایی ها به اهل بیت علیهم السلام سخن گفت.

وی اظهار داشت: مردم اندونزی به خصوص کالیمانتان غربی و شهر پونتیاناک بدون اینکه خود توجه داشته باشند به فرهنگ تشیع نزدیک اند.صلوات های مکرر آنها برای رسول خدا و اهل بیت و نذورات آنها، زیارت اهل قبور و... همه نشانه های آن است.

این معاون دانشگاه بیان داشت: اگر دست خودم بود، جمهوری اسلامی ایران را برای زندگی و رشد معنوی انتخاب می نمودم.

دکتر شریف سپس از رایزن فرهنگی درخواست نمود آموزش علوم اسلامی در ایران را برای اساتید و دانشجویان تبیین نماید.

در ادامه دکتر حجت الله ابراهیمیان دانش آموخته حوزه و دانشگاه و رایزن فرهنگی ایران در اندونزی از ساعت 10.00 تا 13.00 به ایراد سخن و پاسخ به سؤالات پرداخت.

وی ابتدا ایران اسلامی را معرفی کرد و اشاره ای به ایران پس از انقلاب داشت و از شخصیت امام خمینی و مقام معظم رهبری که سکاندار این کشتی هستند سخن گفت و سپس به ضرورت اصول قانون اساسی که در ایران احکام و قوانین بر مبنای اسلام بنا شده است اشاره کرد و ضرورت آموزش علوم اسلامی را برشمرد.

ابراهیمیان در ادامه دو جایگاه برای آموزش علوم اسلامی یعنی حوزه و دانشگاه را اشاره کرد و سخنان مبسوطی درباره اقسام دانشگاه ها در ایران که متکفل آموزش علوم اسلامی هستند، بیان نمود.

وی مقاطع لیسانس و فوق لیسانس و دکتری را و نیز رشته های مختلف علوم اسلامی را تبیین نمود که مورد توجه خاص دانشجویان قرار گرفت.

بخش قابل توجهی از سخنان رایزن فرهنگی درباره تبیین نظام آموزش حوزوی اختصاص پیدا کرد.

ابراهیمیان سابقه تأسیس حوزه علمیه شیعی از قرن چهارم در زمان شیخ طوسی را دلیلی بر غنای این مرکز آموزش قدیمی دانست و درباره مکاتب مختلف تحصیلی از نجف تا ایران امروز و شهر قم را یادآور شد.

رایزن فرهنگی سپس به تبیین مرکز مدیریت حوزه علمیه قم و جامعة المصطفی العالمیه پرداخت و رشته های تحصیلی و مقاطع سطح و خارج فقه و اصول را برای دانشجویان تشریح کرد.

تبیین عناوین ثقۀ الاسلام، حجۀ الاسلام، آیت الله، آیت الله العظمی و ولی فقیه از مواردی بود که مورد توجه دانشجویان اندونزیایی قرار گرفت.

نوع دروس مقطع سطح و خارج و توجه حوزویان به ادبیات عرب، فقه و اصول، قرآن و تخصصی شدن دروس پس از مقطع سطح از دیگر مباحث ابراهیمیان بود.

سپس رایزن فرهنگی ایران که خود دانش آموخته حوزه و دانشگاه است به خروجی های حوزه پرداخت و عنوان نمود: یکی از وظایف طلاب تبلیغ دین مبین اسلام و مکتب اهل بیت (ع) است و در ادامه از نحوه تبلیغ درمیان عامه مردم و قشرهای تحصیلکرده و نخبگان در ایران اسلامی برای دانشجویان رشته تبلیغ از دانشگاه پونتیاناک مطالبی را بیان کرد.

در ادامه، پس طبق رسم دانشگاه های اندونزی نوبت پرسش و پاسخ رسید که حدود 10 تن از دانشجویان در خصوص مباحث مختلف از جمله امکان تحصیل اهل سنت در ایران و رشته های مرتبط با فقه اهل سنت سوالاتی را مطرح کردند که ابراهیمیان اظهار داشت: وجود رشته فقه شافعی در دانشگاه تهران از سالها قبل در ایران و نیز رشته های مختلف مربوط به فقه اهل سنت در دانشگاه مذاهب اسلامی و سایر دانشگاه ها دلیل بر توجه ایرانیان به مذاهب اسلامی است.

خاطر نشان می شود پیش از برگزاری این همایش، دکتر ابراهیمیان مورد استقبال آقای دکتر شریف معاون دانشگاه و آقای دکتر شمس الهدایت رئیس دانشکده اصول الدین، ادب و تبلیغ دانشگاه قرار گرفت و گفت و گوی کوتاهی در خصوص تعاملات دوجانبه داشتند

.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha