دوشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۳ - ۰۲:۰۲
ضیافت افطار رییس جمهور آلبانی + عکس

در این ضیافت رییس جامعه مسملانان البانی و نمایندگان طوایف دینی دیگر و دیپلمات ها و نمایندگان قانونی و سازمان های اسلامی شرکت داشتند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، بوجار نیشانی رییس جمهور البانی به مناسبت ماه مبارک رمضان ضیافت افطاری در کاخ ریاست جمهوری ترتیب داد.

در این ضیافت اسکندر بروچای رییس جامعه مسملانان البانی و نمایندگان طوایف دینی دیگر و دیپلمات ها و نمایندگان قانونی و سازمان های اسلامی و شخصیت های برجسته هنری و فرهنگی شرکت داشتند.

رییس جمهور آلبانی در این میهمانی ضمن خوشامدگویی به میهمانان، ماه رمضان را به مسلمانان آلبانی تبریک گفت و به نقش اساسی آنها در تاسیس حکومت آلبانی تاکید کرد.

وی همچنین ضمن تاکید بر ارزش های معنوی و اجتماعی روزه داری، ماه رمضان را فرصتی بزرگ برای متذکر شدن جامعه آلبانی به یاد خداوند و حفظ اخلاق نیکو دانست.

وی در پایان از خدای متعال خواست که به تمام مسلمانان آلبانی به خاطر فداکاری آنها در ماه رمضان پاداش خیر دهد.

خاطر نشان می شود آلبانی از کشورهای مسلمان نشین در جنوب اروپا است. حدود 70 درصد جمعیت آلبانی مسلمان هستند ، حدود 17 درصد آنها مسیحی هستند و حدود 12 تا 13 درصد آنها بی دین (کمونیست) هستند. آلبانی از اوایل قرن بیستم خودش را از پیکره امپراطوری عثمانی جدا کرد. به محض جدایی اش از این پیکره قدرت اسلامی ، همسایگان مسیحی به آلبانی حمله کردند و هر کدام یک قسمت از آنرا تصرف کردند و تقریبا نیمی از سرزمین آلبانی و نیمی از جمعیت آلبانی از بقیه اش جدا شد."

در قلب اروپا ملتی مسلمان و پرامید وجود دارد که با این که صدها سال از دو سو در محاصره‏ پیروان کلیسای کاتولیک و ارتدکس قرار داشت و بارها میان آنان دست به دست گشت، فشارهای آنان را تحمل کرده و از ایمان خود دست نکشیده است. در دوره‏ معاصر و پس از پایان جنگ جهانی دوم، که حاکمیت استبدادی کمونیست‏ها نزدیک به نیم قرن، شدیدترین نوع دین ستیزی را اجرا کرد، مردم این کشور بر عهد خود ایستادند و از حق برنگشتند.

براساس منابع تاریخی، یک قرن پیش از هجوم امپراطوری عثمانی به شبه جزیره بالکان، مسلمانان و روحانیون مذهبی با رفت و آمد به این منطقه و تبلیغ دین اسلام، نقش مهمی در گسترش مفاهیم اسلامی ایفا کردند.

با برچیده شدن حاکمیت کمونیست‏ها، در اوایل دهه‏ی 90 میلادی، نوعی تجدید حیات مذهبی در این کشور رخ داد و جوانه‏های اسلام از دل صخره‏های سخت بالیدن آغاز کرد.

آلبانی تنها کشور اروپا است که اکثریت مردم آن مسلمان‏اند. مسلمانان 70% جمعیت 5/3 میلیونی این کشور را تشکیل داده‏اند. نزدیک به سی درصد از این مسلمانان را بکتاشیان علوی تشکیل می‏دهند.

در طول 45 سال مبارزه با خداپرستی، نسل جدید آلبانی اطلاعات کم‏تری از اسلام دارند، ولی اکنون موج بیداری اسلامی به پاخاسته است. پس از فروپاشی رژیم کمونیستی مبلغان مذهبی برای آشنا کردن نسل جدید با دین نیاکان خود وارد عمل شدند تا پیام اسلام را برای این بخش از مردم اروپا برسانند.

اکنون، مساجد قدیمی به روی علاقه‏مندان گشوده و بازسازی مساجد ویران شده تکمیل شده است.

پس از نیم قرن انزوا و شکنجه تحت سلطه کمونیسم، سرانجام مردم چیزی را که مدت‏ها به دنبال آن بودند، پیدا کردند. علاوه بر برگزاری نماز جمعه و نماز عید، برنامه‏های اسلامی دیگری نیز در مساجد این کشور برگزار می‏شود.

روز عاشورا، سراسر این کشور تعطیل رسمی است و مراسم با شکوهی، با حضور پیروان فرق علوی و مقام‏های عالی رتبه‏ سیاسی و فرهنگی این کشور، در تکایا و مساجد برگزار می‏گردد.

همچنین روز دوم فروردین روز میلاد حضرت علی ـ علیه السلام ـ محسوب می‏شود. این روز، تعطیل رسمی است و جشن‏های باشکوهی در گوشه و کنار این کشور برگزار می‏گردد. یک روز نیز در آلبانی با نام حضرت عباس ـ علیه السلام ـ مزین شده است.

کمیته مسلمانان آلبانی از مهم ترین تشکیلات کنونی به رسمیت شناخته شده در این کشور است که با نظارت بر فعالیت های مفتیان شهرهای مختلف به امور دینی مسلمانان رسیدگی می کند و انجمن روشنفکران مسلمان، انجمن اسلامی زنان و سازمان آلبانیایی جوانان مسلمان از دیگر مراکز اسلامی مسلمانان آلبانی است که همواره برای ترویج افکار اسلامی تلاش می کنند.

اگر چه مسلمانان این کشور سختیهای زیادی را پشت سرگذاشته و اکنون نیز با آن دست به گریبانند، اما آینده روشنی پیش روی آنهاست و انتظار می رود وضعیت مسلمانان این روز به روز با توجه به موج جدید اسلام خواهی و بیداری اسلامی بهبود یابد.

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha