به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والسملیمن رفیعی در شانزدهمین روز از ماه مبارک رمضان در جمع زائران و مجاوران حرم بانوی کرامت به تفسیر آیات سوره مبارکه حدید پرداخت و گفت: در این سوره مؤمنان به انفاق توصیه می شوند.
وی با بیان این که مال و ثروت که در اختیار انسان هاست، از سوی خدا و امانتی در دست افراد است، تصریح کرد: مالی که در دست انسان می باشد، امانتی است که مدتی در اختیار آنها قرار گرفته است؛ از این رو نباید در انفاق آن بخل ورزید.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی افزود: خداوند دراین مالی که انسان در راه او انفاق می کند، پاداش فراوانی به او می دهد؛ هرچند مالی که در دست انسان است، از سوی خداست.
وی ایمان به خدا را نکته دیگری در سوره مبارکه حدید معرفی کرد و گفت: عقل و فطرت انسان همسو با معنویت و ایمان به خداست؛ اگر انسان بر روی عقل و فطرت خود پا بگذارد، گرفتار بت پرستی و بی دینی می شود.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی معجزه و وحی و فطرت را از حجت های الهی در ایمان به خدا برشمرد و با اشاره به نقش ایمان در انفاق گفت: بر اساس گزارش آمار جهانی، فاصله طبقاتی زیادی بین ایرانیان وجود دارد و این زیبنده جامعه اسلامی نیست.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی انفاق را راهکار خداوند برای از بین بردن فاصله طبقاتی معرفی کرد و گفت: متأسفانه برخی نه تنها در این عرصه ورودی ندارند و انفاق نمی کنند، بلکه جلوی انفاق دیگران را نیز می گیرند.
وی در ادامه با اشاره به آیات 261 تا 274 سوره مبارکه بقره که درباره انفاق سخن گفته شده است و انسان ها را به انفاق توصیه می کند، افزود: بر اساس این آیات، کسی که انفاق می کند، خداوند مال او را برایش باز می گردان و امور او را آسان می کند، در روز قیامت در امنیت است و هفتاد برابر انفاق و حتی بیشتر از آن پاداش می گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی به مصادیق انفاق اشاره کرد و گفت: برخی گمان می کنند که انفاق تنها به پول و... است؛ در حالی که از مهم ترین مصادیق انفاق، صلح در میان افراد است؛ وای بر آنان که نه تنها اصلاح نمی کنند، بلکه اختلاف افکنی نیز می کنند.
وی با اشاره به روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) درباره بدترین مردم گفت: بر اساس این سخن، افرادی که سخن چینی و اختلاف افکنی می کنند، برای دیگران عیب می تراشند و کسانی که غیبت می کنند بدترین مردم هستند.
این سخنران، آبرسانی به تشنگان را دیگر مصداق انفاق معرفی کرد و ادامه داد: راهنمایی کردن دیگران در کار خیر نه تنها انسان را در پاداش خیر آن سهیم می کند بلکه از مصادیق انفاق است.
وی با تأکید بر این که انسان نباید از هر کار خیری که برایش ممکن است، بخل بورزد، ادامه داد: بر اساس روایات، کسی که در انجام کار خیر و انفاق کردن، بی توجه باشد، فرشتگان بر او لعنت می فرستند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی نیت و انگیزه را مهم ترین شرایط انفاق معرفی کرد و گفت: ممکن است کسی مسجدی بسازد یا به نیازمندی یاری رساند، ولی نیت غیر الهی مانند چشم و هم چشمی، مشهور شدن و... داشته باشد، چنین کسی از انفاقی که داده، بی بهره می ماند.
وی گفت: بر اساس آموزه های دینی، باید انفاق از مال پاکیزه و حلال باشد، صدقات بدون هرگونه منتی داده شود، حد المقدور مخفی باشد و بر اساس اولویت باشد.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی در پایان با بیان این که انفاق سیره معصومین علیهم السلام است، تصریح کرد: انسان ها، کارهای خیر زیادی انجام می دهند و ثواب زیادی جمع می کنند، ولی نمی توانند این کار خیر و پاداش را برای خود حفظ کنند.
انتهای پیام// 15/ 313
رفیعی، حرم، فاصله طبقاتی