یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت‌الاسلام مومنی

"ابن ملجم در متني كه در مراسم بيعت با مولا علی(ع) خواند، چيزهايي گفته است كه باورنكردني است و آدم با خود مي گويد آيا او که چنين اوصافي را در وصف اميرالمؤمنين علي(ع) بيان كرده، قاتل حضرت مي شود؟!"

به گزارش خبرگزاري حوزه در تهران، حجت‏الاسلام والمسلمين سيد حسين مؤمني با اشاره به اينكه همه خيرهاي دنيا در خانه امام(ع) است گفت: امام صراط مستقيم است لذا اعتبار شيعه با اتصال به امام معصوم(ع) مي باشد. تنها راه سلوك، طي طريق در مسير امام معصوم(ع) مي باشد لذا اگر كسي بميرد در حالي كه امام زمان خودش را نشناخته باشد به مرگ جاهليت مرده است.

استاد حوزه ادامه داد: برخی از مردم زمان امام علي(ع) كه بانيان جور و ظلم بودند نسبت به علي (ع) كينه و بغض داشتند چراکه حضرت پدران و فرزندان آنان را كشته بود. لذا كينه هاي آنان در جايي سر باز كرد و غربت علي(ع) را رقم زد.

سخنران حسينيه امام خميني(ره) با اشاره به اينكه آنان كه دريافتند نمي توانند راه از پيش ببرند به ظاهر مسلمان شدند ولي بغض و كينه حضرت را به دل گرفتند تصریح کرد: اين در حالي است كه پيغمبر(ص) در خطبه غدير به مردم گفته بود كينه علي را به دل نگيرند و با او دشمني نكنند.

حجتالاسلام مؤمني با اشاره به تفاوت ميان ظلم و جور گفت: جور، عدول از طريق حقيقت مي باشد لذا اگر كسي از طريق حق يعني علي(ع) عدول كند، كارش به جور مي كشد. حضرت در ميان مردم بسيار بلند فریاد ميزدند که تا من در ميان شما هستم از من بپرسيد قبل از اينكه از دنيا بروم.

وی با بیان اينكه مردم به دليل اتهام پراكني هاي بسيار از اطراف اميرالمؤمنين علي(ع) دور شدند گفت: عده اي مي گفتند يك زماني پيامبر(ص) در رأس حكومت بود و الآن اينها باشند مگر چه مي شود؟!

استاد حوزه خاطرنشان كرد: بحث علي(ع) حكومت و قدرت نبود، بلکه بحث ولايت و حق و عدالت بود. بايد مطالعه و بررسي كرد و آثار ائمه را مطالعه نمود تا بدين شكل معرفتمان نسبت به امام معصوم(ع) بيشتر شود.

حجتالاسلام مؤمني خاطرنشان كرد: امامان در زمان خود مظلوم بودند يعني اينكه هر امام زماني در زمان خود غريب بود؛ لذا ما نبايد چنان رفتار كنيم كه امام زمان حاضر نيز مظلوم و غريب باشد.

وي ادامه داد: برخي از افراد سالك متوهم هستند به اين معنا كه در محرم و رمضان مسلمان مي شوند و برخي اعمال ديني را انجام ميدهند ولي به محض تمام شدن اين دو ماه مثل گذشته غرق در گناه و خطا ميگردند.

سخنران این مجلس تأكيد كرد: بايد سالك حقيقي بود آنچنان كه در همه عمر به دستورات دين و خداوند عمل كرد و در برابر كلام معصوم متواضع و فرمانبردار بود. قسمت ديگر معرفت نبست به امام معصوم(ع) ذاتي است يعني اينكه بايد از خودشان بخواهيم ما را به نورشان هدايت كنند.

حجتالاسلام مؤمني افزود: دشمن تلاش دارد تشكيلات امام حسين(ع) را از تشكيلات امام صادق(ع) جدا كند، اين در حالي است كه يك ساعت روضه بدون گريه هيچ فايده و اثري ندارد. اين دو دستگاه مكمل يكديگر هستند لذا بايد ضمن توجه به عزاداري به مطالعه و بررسي آثار و كلام اهل بيت(ع) نيز پرداخت.

استاد حوزه با اشاره به اهميت ولايت پذيري انسان ها گفت: زبير از حواريون رسول الله(ص) بود ولي سرانجام به جايي رسيد كه در برابر امام معصوم ايستاد. زبير داراي مشخصه هاي زيادي بود، حضرت محمد(ص) به او مأموريت هاي بسياري مي داد، از اقوام امام علي(ع)، مدافع حضرت علي(ع) در كوچه بني هاشم و هچنين جانباز بود.

وی ادامه داد: با وجود تمام اين ويژگي ها حب به زن و اولاد و مقام او را منحرف كرد و به جايي رسيد كه ولايت را كنار زد. در جنگي آقا رسول الله(ص) به زبير گفت، در برابر علي(ع) قرار ميگيري ولي آن روز زبير گفت که چنين نخواهد شد(!). امروزه تاريخ نشان میدهد كه براي حب مقام چنين كرد.

سخنران حسينيه امام خميني(ره) با اشاره به سرنوشت شوم زبير گفت: او در وسط جنگ جمل از لشكر بيرون رفت ولي در ميانه راه كشته شد و سرش را براي امام علي(ع) آوردند كه ايشان بسيار منقلب شد. دشمن مدام در حال شبه افكني و فتنه انگيزي است تا مردم را منحرف كند لذا بايد مدام مواظبت نمود.

حجتالاسلام مؤمني افزود: محبت اميرالمؤمنين علي(ع) هزينه دارد لذا شيعه باید مطيع امر ولي باشد و چون و چرا نياورد. روزي متوكل به معلم بچه هايش گفت من و بچه هايم نزد تو محبوبتر هستيم يا علي(ع)؟ معلم پاسخ داد که امروز تقيه را كنار ميگذارم و مي گويم تو اصلاً قابل قياس با علي(ع) نيستي. تو را بايد با قنبر نوكر حضرت علي(ع) قياس كرد. متوكل كه بسيار عصباني شده بود دستور داد زبانش را از پشت سرش بيرون آوردند.

وی با بیان اينكه اهل بيت(ع) از ما مي خواهند زينت آنها باشيم تاکید کرد: زينت يعني اينكه بچه به پدر و مادرش توهين نكند، شوهر به زنش بي احترامي نكند و ... .

استاد حوزه در ادامه دليل اصلي انحراف ابن ملجم را تشريح كرد و گفت: روزي امام علي(ع) خطاب به لشكرش گفت، چه كسي مي رود خبر ظفر ما را به مردم شهر برساند كه بن ملجم اعلام آمادگی کرد. حضرت فرمودند به صلاح تو نيست اما ابن ملجم سماجت كرد. بار دیگر حضرت فرمودند به صلاح تو نیست ولی ابن ملجم با اصرار زیار راهی شهر شد.

حجتالاسلام مؤمني در ادامه این ماجرا گفت: ابن ملجم همراه با نشان لشكر اميرالمؤمنين علي(ع) وارد شهر شد و مورد استقبال بسياري قرار گرفت و تحسين و اجتماع بسيار مردم او را مغرور كرد و يادش رفت اين همه تكريم براي نشاني است كه از امام علي(ع) به همراه دارد. زماني نيز كه مست اين غرور بود چشمش به قطام افتاد و دل از دست داد. وقتي قطام گفت مهريه ام خون علي است اول ناراحت شد و قبول نكرد، اما سرانجام تسليم شهوت و هوي نفس گردید.

سخنران حسينيه امام خميني(ره) در نتیجه اين داستان گفت: بايد مطيع بي چون و چراي ولي بود و وقتي امام حرفي زد بدون هيچ كلامي پذيرفت. ابن ملجم كه به اين سرنوشت شوم دچار شد همان كسي است كه وقتي امام علي(ع) به حاكم يمن نوشت عده اي را براي بيعت بفرست؛ او از ميان صد نفر انتخاب شد.

وی خاطرنشان كرد: اين انتخاب نيز درس آموز است. ابتدا صد نفر انتخاب شدند، سپس از ميان اين تعداد، هفتاد نفر، در ادامه سي نفر، سپس ده نفر؛ و از ميان اين ده نفر، متقي ترين و پاك ترين آنان انتخاب شد و آن فرد ابن ملجم بود.

استاد حوزه افزود: ابن ملجم در متني كه در مراسم بيعت خواند چيزهايي گفته است كه باورنكردني است و آدم با خود مي گويد آيا چنين شخصي كه چنين متني را قرائت كرده است و چنين اوصافي را در وصف اميرالمؤمنين علي(ع) بيان كرده، قاتل حضرت مي شود؟

حجتالاسلام مؤمني خاطرنشان كرد: هركسي هستيم بايد در برابر كلام ولي و امام مطيع محض باشيم و هرچه فرمودند بگوييم چشم. حضرت عباس(ع) در كربلا تنها يك بار از برادر رخصت طلبيد و وقتي امام حسين(ع) به او اجازه داد و گفت "براي بچه هايي كه بدنشان را بر خاك مرطوب قرار داده اند آب بياور". حضرت اباالفضل العباس(ع) نیز رفت آب بياورد و در برابر آن همه حملات دشمن هيچ شمشيري مگر براي آوردن آب نزد.

سخنران حسينيه امام خميني(ره) در پایان تأكيد كرد: وقتي وليّ چيزي مي گويد نظري نباید داد و تنها بايد گفت: چشم.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha