به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، ظهر امروز در ادامه درس تسفیر سوره زمر، در مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) قم، گفتند: امروز قرآن کریم در جمهوری اسلامی ایران از مهجوریت خارج شده و همه جا ندای قرآن شنیده میشود.
حضرت آیت الله سبحانی افزودند: خوشبختانه این کشور تحت رهبری بزرگی است که امر به ایجاد ده میلیون حافظ قرآن را داده است، ولی در زمان شاه این حکومت مروج قران نبود و قرآن تنها در جاهای معدود قرائت می شد.
معظم له در ادامه در تفسیرآیه 38سوره زمر"وَلَئِن سَأَلْتَهُم مَّنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ لَیَقُولُنَّ اللَّهُ قُلْ أَفَرَأَیْتُم مَّا تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِیَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ کَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِی بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِکَاتُ رَحْمَتِهِ قُلْ حَسْبِیَ اللَّهُ عَلَیْهِ یَتَوَکَّلُ الْمُتَوَکِّلُونَ" گفتند: خداوند در این آیه شریف به مساله شرک مشرکان و نوع تقابل منطقی پیامبر(ص) با آنها اشاره دارد. یکی از نکاتی که نباید از نظر دورداشت این است که مشرکان زمان جاهلیت به خدای خالق یگانه معتقد بودند و بی خدا نبودند ولی در توحید ربوبی مشکل داشتند.
این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: خداوند در این آیه قدرت عظیم خود را به رخ مشرکان می کشد و آنها نیز برای آن پاسخی ندارند و اگر منطقی باشند و محیط نیز سالم باشد آنها ایمان می آورند.
حضرت آیت الله سبحانی افزودند: در بسیاری از موارد این محیط پیرامونی است که عقیده فرد را شکل می دهد و ممکن است فردی با عقل خود به نتیجه ای برسد، ولی محیطی که در آن رشد کرده، حجابی بر این پذیرش باشد.
ایشان خاطرنشان کردند: امروزه می بینیم که در برخی کشورهای توسعه یافته از نظر فن و تکنولوژی برخی مردم هنوز در نگاه بتپرستانه غرق شدهاند و در این زمینه عقلشان رشد نکرده است.
معظم له در ترجمه و تفسیر معنی " یَتَوَکَّلُ الْمُتَوَکِّلُونَ" گفتند: خداوند در اینجا یک معنی عمیق را مدنظر دارد؛ زیرا انسان متوکل است، نه موکل و خداوند هم متوکل علیه است؛ پس انسان از خود اختیار دارد و بیاختیار نیست؛ ولی نباید در این عرصه اشتباهی صورت گیرد، چون خداوند در قرآن خود را رزاق معرفی کرد. پس از نزول این آیه چند نفر رفتند و در خانه نشستند و منتظر بودند که خداوند، روزی آنها را بدهد که پیامبر(ص) با آنها برخورد کردند و گفتند که "هر چیزی اسبابی لازم دارد و باید کار کنید".
این مفسر قرآن کریم در پایان یادآور شدند: کسانی که علی رغم دعوت پیامبران راه خطا را در پیش می گیرند، گرفتار عذاب الهی خواهند شد.