حجت الاسلام والمسلمین عباسی، درگفتگو با خبر نگار خبرگزاری حوزه، به تبیین فلسفه عید فطر پرداخت و گفت: عید فطر جایگاه عظیمی در بین مسلمانان دارد؛ زیرا انسان بعد از یک ماه عبادت و تحمل روزه داری، در انتظارگرفتن پاداش از خدای متعال است و از این جهت این روز در منابع دینی روز بزرگی به شمار می رورد.
رئیس مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه ادامه داد: عید فطر روزی است که انسان ها بخاطر یک ماه تلاش و جهاد برای بندگی، از آتش جهنم نجات پیدا می کنند، البته برای کسانی که صلاحیت رسیدن به این مقام را دارند .
وی با بیان این که معرفت اهل حقیقت در عید فطر افزایش می یابد، ابراز داشت: در این روز مسلمانان باید به خاطر یک ماه عبودیت و روزه داری، شکرگزار خدای متعال باشند.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی افزود: برخی از مومنین، روز عید فطر را به خاطر شکو ه و عظمت آن به عنوان آغاز سال خود جشن می گیرند؛ زیرا معتقدند انسان بعد از یک ماه روزه داری، توبه، بندگی و شست و شوی غبار گناهان، دوباره متولد شده و می تواند از نعمت های الهی بهر ه ببرد.
رئیس مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه یادآور شد: در سیره معصومین (ع) هم تاکید فراوانی بر شکرگزاری در این روز شده است، براین اساس مردم برای شکرگزاری در یک مکان جمع می شوند و به صورت جمعی به عبادت و شکر خدا می پردازند.
وی خاطرنشان کرد: در فضیلت عید سعید فطر همین بس که حضرات معصومین(ع) هر کدام خطبه مخصوص خود را بعد از نماز می خواندند و بر ضرورت تقوا، کمک به فقرا و ایتام و ... تاکید داشتند .
حجت الاسلام والمسلمین عباسی با اشاره به اعمال عید فطر، گفت: پرداخت زکات فطریه، نماز عید، صله ارحام، غسل و مصافحه کردن از اعمال این عید بزرگ است.
رئیس مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه در پایان تصریح کرد: عید فطر در حقیقت پایانی بر خطا و لغزش و تولد مجددی برای بندگی و سیر سلوک است.
انتهای پیام